ANAMUR BELEDİYE BAŞKANI DURMUŞ DENİZ MAHALLE MUHTARLARI VE DİN GÖREVLİLERİ İLE BİR ARAYA GELDİ
19 Ekim Muhtarlar Günü ve 1-7 Ekim Camiler ve Din Görevlileri Haftası etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen etkinliğe eşi Derya Deniz ile birlikte katılan Başkan Deniz, programda gerçekleştirdiği konuşmada Anamur Belediyesi tarafından gerçekleştirilen çalışmalarla ilgili davetlileri bilgilendirdi.
Anamur Belediyesi’nin birçok alt yapı ve üst yapı çalışmalarını eş zamanlı olarak sürdürdüğünü ifade eden Başkan Deniz, fiziki yatırımları arttırarak sürdürmenin yanı sıra sosyal belediyeciliğe büyük önem verdiğini ifade etti. Hizmet anlayışının betondan ibaret olan belediyeciliği kabul etmediklerini belirten Başkan Deniz; “Bir taraftan yolların bakım onarımı ve asfalt hazırlığı, diğer taraftan parkların, kreşlerin, kent lokantalarının, hayvan barınaklarının hazırlığını yapıyor aynı zamanda sosyal ve kültürel etkinliklerle sizlerle buluşmaya devam ediyoruz. Vatandaşlarımızın talep ve ihtiyaçlarını karşılamaya ve en önemlisi iyi günde de kötü günde de yanınızda olmaya gayret ediyoruz. Çünkü biz insan odaklı belediyecilik yapıyoruz. İletişim kuramayan, halkın dertlerini anlamayan, vatandaşın gönlünü alamayan, hizmet anlayışı betondan ibaret olan belediyeciliği kabul etmiyoruz. Elbette yollarımızı yapacağız. Alt yapıyı güçlendireceğiz, bu kenti parklarla donatacağız. Ancak önce insanımızın gönlünü alacağız. Biz hergün sokaklardayız. Her gün vatandaşlarımızla buluşuyor, dertlerini dinliyor, notlarımızı alıyoruz.
Herşeyden önce sosyal dayanışmanın gücüne inanıyoruz.
Herkesin birbirini tanıdığı ve hemen herkesin birbiri ile akraba olduğu Anamur’da belediye başkanlığı makamında olmasak bile yüz yüze bakacağımızın bilinci ile hareket ediyor, her bir vatandaşımızı geniş ailemizin bir üyesi olarak görüyoruz.
Bugün burada bir araya gelişimizin nedeninin de bu anlayış olduğunu bilmenizi istiyorum.
Görev yaptığınız mahallelerde ve camilerde bu birlikteliği vurgulamanızı, sosyal dayanışmanın, birlik ve beraberliğin, kavgasız gürültüsüz iletişim kurabilmenin de mümkün olduğunu anlatmanızı rica ediyorum.
Sizlerin aracılığı ile mahallelerimizde yaşayan tüm vatandaşlarımıza selamlarımızı iletmenizi rica ediyorum. Hiç bir vatandaşımızın endişesi olmasın. Anamur belediye başkanlığı olarak 56 mahallemizin tamamında yaşayan her bir hemşehrimize tek tek ulaşacağız. Yol yapımından alt yapı hizmetlerine, sosyal kültürel faaliyetlerden fiziki hizmetlere kadar, belediyemizin yetki alanında bulunan tüm hizmetleri söz verdiğimiz gibi bu dönemde bir bir hayata geçireceğiz” dedi.
Sosyal Tesislerde gerçekleştirilen programa Anamur Kaymakamı Kemal Duru, Garnizon Komutanı Albay Serhan Güngör, İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Diyaddin Özer, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Hüseyin Özdoğan, Muhtarlar Derneği Başkanı Mehmet Sarı, Başkan Yardımcıları, Meclis Üyeleri, Mahalle Muhtarları ve Din Görevlileri katıldı.