ASKON MERSİN ŞUBE BAŞKANI HASAN ARSLAN’DAN 8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ MESAJI

Hasan Arslan mesajında, "Kadınlarımız; annelerimiz, eşlerimiz, kız kardeşlerimiz ve iş hayatımızın vazgeçilmez parçaları olarak hayatımızın her alanında varlar. Onların emeği, azmi ve sabrı toplumumuzun temel taşlarından biridir. Dünya Kadınlar Günü, kadınların hak ettikleri değeri görmeleri ve toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanması adına farkındalık yaratma amacı taşımaktadır" dedi.

ARBEL A.Ş. ve ASKON olarak kadınların iş gücüne katılımını teşvik eden projelere imza attıklarını belirten Arslan, bu tür projelerin kadınların ekonomik bağımsızlıklarını kazanmaları açısından büyük önem taşıdığını ifade etti. Ayrıca, kadınların karar alma süreçlerinde daha fazla yer alması gerektiğini vurgulayarak, cinsiyet eşitliğinin sağlanmasının hem sosyal adalet hem de sürdürülebilir kalkınma için elzem olduğunu belirtti.

Hasan Arslan, "Bugünü, kadınlara yönelik şiddetin son bulması, eşit işe eşit ücretin sağlanması ve her alanda cinsiyet eşitliğinin gerçekleşmesi için bir fırsat olarak görmeliyiz. ARBEL A.Ş. ve ASKON olarak, kadınların güçlendirilmesi yönünde çalışmalarımıza devam edeceğiz" diye ekledi.