MHP MERSİN MİLLETVEKİLİ DR. LEVENT UYSAL 2025 YILINDA MERSİN’İN TÜM TALEPLERİNİ DİLE GETİRDİ
MİLLETVEKİLİ UYSAL’IN ÖNCELİKLİ GÜNDEMİ SU STRESİ VE TARIMSAL ÜRETİM OLDU
TBMM’de yapmış olduğu konuşmasında Türkiye’nin yeni bir küresel tehditle karşı karşıya olduğunu hatırlatan Milletvekili Uysal, su stresinin artık ertelenemez bir mesele olduğunu ve 2026 yılında çalışmaların yoğunlaştırılmasını vurguladı. Tarımda suyun verimli kullanılması ve sürdürülebilir politikaların hayata geçirilmesi gerektiğini ifade eden MHP Mersin Milletvekili Dr. Levent Uysal, “Bir devletin güçlü olması, kendi kendini besleyebilmesiyle mümkündür.” sözleriyle tarımın stratejik önemine dikkat çekti.
2B ARAZİLERİ MERSİN’E 4 MİLYAR DOLAR KATMA DEĞER SAĞLAYACAK
Mersin’de 2B arazilerinin ekonomiye kazandırılmasıyla yaklaşık 4 milyar dolarlık katma değer oluşacağını hatırlatan MHP’li Uysal, bu başarının doğru politikaların sonucu olduğunu belirtti. Tarımsal üretimin desteklenmesi gerektiğini ifade eden Uysal, çiftçilerin kullandığı mazot ve elektrikte KDV ve ÖTV’nin kaldırılması çağrısını yineledi.
“KÖYLÜ MİLLETİN EFENDİSİDİR”
Çiftçilerin yaş ortalamasının 60’a yaklaştığına dikkat çeken Milliyetçi Hareket Partisi Mersin Milletvekili ve MYK Üyesi Dr. Levent Uysal, genç çiftçi yetiştirilmesinin artık zorunluluk haline geldiğini her platformda konuştu, yapılması gerekenleri anlattı. Çiftçi borçlarının faizsiz ertelenmesi gerektiğinin de altını çizen vurgulayan Uysal, “Her zaman çiftçimizin yanında olmalıyız. Aziz Atatürk’ün ‘Köylü Milletin Efendisidir’ sözüyle hareket etmeliyiz.” dedi.
Kadın çiftçilerin SGK primlerinin ve yıpranma paylarının devlet tarafından karşılanmasının önemine de değinen MHP Mersin Milletvekili Dr. Levent Uysal, kadın emeğinin tarımdaki yerinin güçlendirilmesi gerektiğini ifade etti.
MİLLETVEKİLİ UYSAL: MERSİN, TARIMDA LİDER
Mersin’in çilek, cennet hurması ve kabak üretiminde Türkiye lideri olduğunu hatırlatan Milletvekili Uysal, bu ürünlerin ithalatının durdurulmasını, ihracatının ise teşvik edilmesini talep etti. “Üreten kazanmalı” mesajı veren Uysal, tarımın milli bir mesele olduğunu söyledi.
SOSYAL POLİTİKALAR VE ADALET VURGUSU
Milliyetçi Hareket Partisi Mersin Milletvekili ve MYK Üyesi Dr. Levent Uysal 2025 yılı içerisinde yaptığı konuşmasında;
4 milyon üniversite öğrencisinin af beklentisine, Vefat eden işçi ve memur emeklilerinin dul ve yetim aylıkları arasındaki farkın giderilmesine, Engelli öğretmen adaylarına ilave kadro verilmesine, Muhtarların yetki alanlarının genişletilmesine dikkat çekti.Ayrıca sosyal medya bağımlılığının toplum üzerindeki olumsuz etkilerinin araştırılması için bir araştırma grubu kurulması önerisinde bulunan MHP’li Uysal, “Güçlü Türkiye ancak mutlu çocuklar ve huzurlu ailelerle mümkündür.” dedi.
TURİZMDE YENİ HEDEF: MERSİN TURİZM MASTER PLANI
Mersin’in turizm potansiyelinin yeterince değerlendirilmediğini ifade eden Uysal, Mersin Turizm Master Planı’nın hayata geçirilmesi gerektiğini söyledi. Özellikle Tarsus–Kazanlı sahil bandında turizm yatırımlarının hızlandırılması çağrısında bulunan Uysal, Türkiye’nin dünya çapında bir turizm markası olduğunu vurguladı.
ULAŞIM TALEPLERİ: MERSİN İÇİN HAYATİ PROJELER
Milliyetçi Hareket Partisi Mersin Milletvekili ve MYK Üyesi Dr. Levent Uysal, Silifke, Mut, Erdemli, Ayrancı, Gülnar, Aydıncık, Anamur ve Gazipaşa yollarının tamamlanmasının Mersin için hayati öneme sahip olduğunu belirterek, bu konudaki taleplerini ilgili bakana iletti.
“TÜRKİYE’NİN ÇIKIŞI TARIM VE TEKNOLOJİYLE MÜMKÜN”
Milliyetçi Hareket Partisi Mersin Milletvekili ve MYK Üyesi Dr. Levent Uysal, “Türkiye’nin çıkışı iki ‘T’ ile mümkündür: Tarım ve Teknoloji” ifadelerini kullandı. Mersin’i Türkiye’nin küçültülmüş hali olarak tanımlayan Uysal, “Mersin güçlenirse Türkiye güçlenir. Tekiz, biriz, Türkiye’yiz.” dedi.
Milliyetçi Hareket Partisi Mersin Milletvekili Dr. Levent Uysal, 2026 yılında da Mersin’in ve Türkiye’nin kalkınması için durmadan çalışmaya devam edeceğini, üreticinin, çiftçinin, gencin, kadının ve emeklinin sesi olmaya kararlılıkla devam edeceklerini vurguladı.
Milletvekili Uysal yeni yıl mesajında şu ifadelere yer verdi;
“Yeni bir yıla daha milletçe birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularıyla giriyoruz. 2026 yılının; aziz milletimize, Mersin’imize ve tüm insanlığa sağlık, huzur, bereket ve başarı getirmesini temenni ediyorum.
Geride bıraktığımız süreçte olduğu gibi yeni yılda da çiftçimizin, emeklimizin, gençlerimizin, kadınlarımızın, esnafımızın ve üreticimizin yanında olmaya, Mersin’in kalkınması ve Türkiye’nin güçlenmesi için gece gündüz çalışmaya devam edeceğiz. Güçlü Türkiye hedefimize ancak üretimle ve milli birlik ruhuyla ulaşabileceğimize inanıyoruz.
Tarımda, turizmde, teknolojide ve sosyal politikalarda daha güçlü bir Türkiye için; yerli üretimi önceleyen, milletimizin refahını artıran her adımın destekçisi olmaya kararlıyız. Mersin’in potansiyelini en iyi şekilde değerlendirmek, ülkemizin yarınlarını daha sağlam temeller üzerine inşa etmek en büyük sorumluluğumuzdur.
Bu duygu ve düşüncelerle; 2026 yılının milletimize umut, ülkemize güç, devletimize kudret getirmesini diliyor, tüm hemşehrilerimin ve aziz milletimizin yeni yılını en içten dileklerimle kutluyorum.”