ÇANKAYA İLKÖĞRETİM OKULU’NUN YENİLENMESİ İÇİN SÜREÇ DEVAM EDİYOR

Akdeniz Belediye Meclisi Aralık ayı 2’nci olağanüstü toplantısını, Başkanvekili Aydın Egin yönetiminde gerçekleştirdi. Yoklama ile başlayan toplantı, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunması ve bir önceki birleşim tutanak özetinin okunması ile devam etti.

Ardından Vakıflar Genel Müdürlüğü’ne ait taşınmaz kültür varlığı olarak tescilli Çankaya İlkokulu’nun yenileme işlerinin, Mersin Valiliği bünyesinde kültür varlıkları katkı payı bütçesiyle yaptırılması, yenileme işlerinin katkı payından destek sağlanmayan kısmının ise belediye bütçesinden karşılanması için protokol imzalamak üzere, Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak’a yetki verilmesine ilişkin teklif görüşüldü.

Konu, görüşülmek üzere tüm komisyonlara sevk edildi

Akdeniz Belediye bürokratlarının sürece ilişkin Meclis üyelerini bilgilendirmesi ve Meclis üyelerinin de konuya ilişkin görüş ve önerilerini dile getirmesinin ardından, bir asrı geride bırakan Tarihi Çankaya İlköğretim Okulu’nun yenilenmesi ve bir eğitim kurumu olarak yeniden hizmet vermesine dair gündem maddesi tüm komisyonlara havale edildi.

Akdeniz Belediye Meclis’in bir sonraki toplantısı 2 Ocak 2024 Salı günü yapılacak.