SİTESOL1
SİTESAĞ1

AKOB GENÇ DİNLETİLER PROGRAMI’NDA LAÇİN AKYOL ANILDI

Sanat (mersindesonhaber) - mersindesonhaber | 04.03.2025 - 08:09, Güncelleme: 04.03.2025 - 08:09 5335 kez okundu.
 

AKOB GENÇ DİNLETİLER PROGRAMI’NDA LAÇİN AKYOL ANILDI

Akdeniz Opera ve Bale Kulübü (AKOB) tarafından düzenlenen Genç Dinletiler programının 13’üncüsü, 27 Şubat 2025 tarihinde genç keman sanatçısı Laçin Akyol’un anısına gerçekleştirildi. Mersin HiltonSA Lobi’sinde düzenlenen etkinlikte, müziğe tutkuyla bağlı genç sanatçının anıları müzik aracılığıyla yaşatıldı.

2022 yılından bu yana genç müzisyenlere sahne deneyimi kazandırmak amacıyla düzenlenen Genç Dinletiler programı, bu kez Laçin Akyol’u anmak üzere gerçekleştirildi. Laçin Akyol, daha önce aynı programın 7’ncisinde sahne almış ve performansıyla izleyicilerin hafızasında yer edinmişti. Dinletiye, keman sınıfı arkadaşları, akademisyenler, konservatuvar öğrencileri, sanatseverler ve Mersinliler katıldı. Program kapsamında, genç sanatçılar tarafından Reinhold Glière, Ottorino Respighi, Pyotr İlyiç Çaykovski, Camille Saint-Saëns, Dmitri Shostakovich ve Ludwig van Beethoven gibi bestecilerin eserleri seslendirildi. Ayrıca Wolfgang Amadeus Mozart’ın Sihirli Flüt operasından Pamina’nın aryası, dört keman için özel bir düzenleme ile keman sınıfı arkadaşları tarafından icra edildi. Programın ikinci bölümünde, Mersin Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Şan Bölümü Korosu sahne aldı. Koro, Oksana İgnatenko Böllü yönetiminde Antonio Vivaldi’nin Gloria RV 589 eserinden seçilmiş bölümleri seslendirdi. Dinletinin kapanışı ise, Oksana İgnatenko Böllü’nün prömiyeri yapılan Bir Efsanevi Miras adlı eseriyle yapıldı. Açılış ve kapanış konuşmalarında, Laçin Akyol’un müziğe olan sevgisi ve genç yaşta kazandığı başarılar vurgulanırken, onun anısını ve müziğini geleceğe taşımanın önemine dikkat çekildi. Dinletiye Laçin Akyol’un ailesinin yanı sıra, Mersin Büyükşehir Belediyesi’ni temsilen Daire Başkanı Bengi İspir Özdülger, Mersin Kent Konseyi Başkanı Alper Girgeç, akademisyenler, öğrenciler ve sanatseverler katıldı. Akdeniz Opera ve Bale Kulübü (AKOB), genç sanatçıların birbirlerine ilham vermeye ve Laçin Akyol’un sanat sevgisini yaşatmaya devam edeceğini belirtti.  
Akdeniz Opera ve Bale Kulübü (AKOB) tarafından düzenlenen Genç Dinletiler programının 13’üncüsü, 27 Şubat 2025 tarihinde genç keman sanatçısı Laçin Akyol’un anısına gerçekleştirildi. Mersin HiltonSA Lobi’sinde düzenlenen etkinlikte, müziğe tutkuyla bağlı genç sanatçının anıları müzik aracılığıyla yaşatıldı.

2022 yılından bu yana genç müzisyenlere sahne deneyimi kazandırmak amacıyla düzenlenen Genç Dinletiler programı, bu kez Laçin Akyol’u anmak üzere gerçekleştirildi. Laçin Akyol, daha önce aynı programın 7’ncisinde sahne almış ve performansıyla izleyicilerin hafızasında yer edinmişti.

Dinletiye, keman sınıfı arkadaşları, akademisyenler, konservatuvar öğrencileri, sanatseverler ve Mersinliler katıldı. Program kapsamında, genç sanatçılar tarafından Reinhold Glière, Ottorino Respighi, Pyotr İlyiç Çaykovski, Camille Saint-Saëns, Dmitri Shostakovich ve Ludwig van Beethoven gibi bestecilerin eserleri seslendirildi. Ayrıca Wolfgang Amadeus Mozart’ın Sihirli Flüt operasından Pamina’nın aryası, dört keman için özel bir düzenleme ile keman sınıfı arkadaşları tarafından icra edildi.

Programın ikinci bölümünde, Mersin Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Şan Bölümü Korosu sahne aldı. Koro, Oksana İgnatenko Böllü yönetiminde Antonio Vivaldi’nin Gloria RV 589 eserinden seçilmiş bölümleri seslendirdi. Dinletinin kapanışı ise, Oksana İgnatenko Böllü’nün prömiyeri yapılan Bir Efsanevi Miras adlı eseriyle yapıldı.

Açılış ve kapanış konuşmalarında, Laçin Akyol’un müziğe olan sevgisi ve genç yaşta kazandığı başarılar vurgulanırken, onun anısını ve müziğini geleceğe taşımanın önemine dikkat çekildi. Dinletiye Laçin Akyol’un ailesinin yanı sıra, Mersin Büyükşehir Belediyesi’ni temsilen Daire Başkanı Bengi İspir Özdülger, Mersin Kent Konseyi Başkanı Alper Girgeç, akademisyenler, öğrenciler ve sanatseverler katıldı.

Akdeniz Opera ve Bale Kulübü (AKOB), genç sanatçıların birbirlerine ilham vermeye ve Laçin Akyol’un sanat sevgisini yaşatmaya devam edeceğini belirtti.

 

Mersin HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve mersindesonhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.