SİTESOL1
SİTESAĞ1

ARSLAN EYCE, VEFATININ YIL DÖNÜMÜNDE ANILIYOR

Gündem (mersindesonhaber) - mersindesonhaber | 23.03.2025 - 21:15, Güncelleme: 23.03.2025 - 21:17 2485+ kez okundu.
 

ARSLAN EYCE, VEFATININ YIL DÖNÜMÜNDE ANILIYOR

Taşucu'nun gelişimine ve doğanın korunmasına önemli katkılar sunan Arslan Eyce, vefatının yıl dönümünde saygıyla anılıyor. Hayatını emeğe, özgürlüğe ve doğaya adayan Eyce’nin mirası, Taşucu Eğitim ve Doğal Hayatı Koruma Vakfı’nın çalışmalarıyla yaşatılmaya devam ediyor.

Kooperatifçilik alanında önemli çalışmalar yapan Eyce, İçkobirlik, Köy-Koop ve Türk Kooperatifçiler Birliği gibi kuruluşlarda aktif rol aldı. 1968 yılında Taşucu Balıkçılık Kooperatifi’ni kurarak balıkçıların haklarını savundu. 1969’dan itibaren düzenlenen festivallerle Taşucu’nu kültür ve turizm açısından önemli bir noktaya taşıdı. Etkinlikler, yerli ve yabancı turistlerin yanı sıra dönemin önemli bürokrat ve siyasetçilerini de bir araya getirdi. Bölgenin kültürel ve doğal mirasını koruma adına 1991 yılında Taşucu Eğitim ve Doğal Hayatı Koruma Vakfı’nı, 1997 yılında ise Taşucu Amphora Müzesi’ni kurdu. Göksu Deltası - Akgöl Kuş Cenneti’nin 1994 yılında Uluslararası Ramsar Sözleşmesi ile koruma altına alınmasında WWF gibi kuruluşlarla işbirliği yaparak önemli katkılarda bulundu. Arslan Eyce’nin “Emek birleşmezse özgürlük olmaz” ve “Kooperatif kur, sefaletten kurtul” gibi sloganlarla öne çıkan mücadele anlayışı, toplumsal dayanışma ve kalkınmaya verdiği önemi ortaya koyuyor. Taşucu Eğitim ve Doğal Hayatı Koruma Vakfı, onun izinden giderek bölgenin doğal ve kültürel değerlerini koruma çalışmalarını sürdürüyor.
Taşucu'nun gelişimine ve doğanın korunmasına önemli katkılar sunan Arslan Eyce, vefatının yıl dönümünde saygıyla anılıyor. Hayatını emeğe, özgürlüğe ve doğaya adayan Eyce’nin mirası, Taşucu Eğitim ve Doğal Hayatı Koruma Vakfı’nın çalışmalarıyla yaşatılmaya devam ediyor.

Kooperatifçilik alanında önemli çalışmalar yapan Eyce, İçkobirlik, Köy-Koop ve Türk Kooperatifçiler Birliği gibi kuruluşlarda aktif rol aldı. 1968 yılında Taşucu Balıkçılık Kooperatifi’ni kurarak balıkçıların haklarını savundu. 1969’dan itibaren düzenlenen festivallerle Taşucu’nu kültür ve turizm açısından önemli bir noktaya taşıdı. Etkinlikler, yerli ve yabancı turistlerin yanı sıra dönemin önemli bürokrat ve siyasetçilerini de bir araya getirdi.

Bölgenin kültürel ve doğal mirasını koruma adına 1991 yılında Taşucu Eğitim ve Doğal Hayatı Koruma Vakfı’nı, 1997 yılında ise Taşucu Amphora Müzesi’ni kurdu. Göksu Deltası - Akgöl Kuş Cenneti’nin 1994 yılında Uluslararası Ramsar Sözleşmesi ile koruma altına alınmasında WWF gibi kuruluşlarla işbirliği yaparak önemli katkılarda bulundu.

Arslan Eyce’nin “ Emek birleşmezse özgürlük olmaz” ve “Kooperatif kur, sefaletten kurtul” gibi sloganlarla öne çıkan mücadele anlayışı, toplumsal dayanışma ve kalkınmaya verdiği önemi ortaya koyuyor. Taşucu Eğitim ve Doğal Hayatı Koruma Vakfı, onun izinden giderek bölgenin doğal ve kültürel değerlerini koruma çalışmalarını sürdürüyor.

Mersin HABERİ

Habere ifade bırak !
Foto Galeride Aç
Fotoğraf albümüne giderek fotoğraf(lara) yorum yazabilir yada fotoğraf(ları) sosyal medyada paylaşabilirsiniz.
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve mersindesonhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.