SİTESOL1
SİTESAĞ1

VALİ ATİLLA TOROS, YOĞUN ZİYARET VE GÜVENLİK TOPLANTILARI GERÇEKLEŞTİRDİ

Gündem (mersindesonhaber) - mersindesonhaber | 16.05.2025 - 11:39, Güncelleme: 16.05.2025 - 11:39 405 kez okundu.
 

VALİ ATİLLA TOROS, YOĞUN ZİYARET VE GÜVENLİK TOPLANTILARI GERÇEKLEŞTİRDİ

Vali Atilla Toros, 15 Mayıs 2025 tarihinde çeşitli etkinlik ve görüşmeler gerçekleştirdi. İlk olarak, Türk ve Arap Ülkeleri İş İnsanları Derneği (TURAB) Genel Başkanı Fahri Kuş ve beraberindeki heyeti kabul eden Vali Toros, iki taraf arasında görüş alışverişinde bulundu.

Vali Toros, Gençlik Haftası kapsamında Havalı Silahlar Millî Takım sporcuları Şule Nur Tekeli ve Kemal Mert Tepe ile Gençlik Merkezleri gönüllü gençlik liderlerini de kabul etti. Görüşmede, genç sporcuların başarıları ve gelecek hedefleri konuşuldu. Gençlik ve Spor İl Müdürü Göksun Öz de ziyarete eşlik etti. Aynı gün, “Ailemiz Geleceğimiz” temasıyla düzenlenen 15 Mayıs Aile Günü farkındalık yürüyüşüne katılan Vali Toros, toplumun aile değerlerinin korunmasının önemine vurgu yaptı. Yürüyüş, Akdeniz ilçesi Ulu Camii önünden başlayarak Cumhuriyet Meydanı’nda bulunan Atatürk Anıtı önünde sona erdi. Günün ilerleyen saatlerinde, Vali Toros başkanlığında güvenlik ve asayiş değerlendirme toplantısı yapıldı. Toplantıda, il genelinde suç ve suçlulara karşı alınan önlemler ve gerçekleştirilen operasyonlar ele alındı. 2025 yılının ilk dört ayında ruhsatsız silah ve silah kaçakçılığı, organize suç örgütleri, kaçakçılık, tefecilik, uyuşturucu madde ticareti ve siber suçlara karşı yürütülen operasyonlar değerlendirildi. Toplantı verilerine göre, bu dönemde 753 silah ele geçirildi, 27 organize suç örgütü çökertildi, kaçakçılıkla mücadelede 328 operasyon gerçekleştirildi ve uyuşturucu madde ticaretine yönelik 432 operasyon yapıldı. Ayrıca siber suçlarla ilgili 2.515 şahıs veya hesap üzerinde suç unsuru tespit edildi. Son olarak, Vali Toros başkanlığında İl Jandarma Komutanlığında güvenlik ve asayiş değerlendirme ve koordinasyon toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda, il genelinde güvenlik ve asayiş çalışmalarının genel durumu gözden geçirildi.  
Vali Atilla Toros, 15 Mayıs 2025 tarihinde çeşitli etkinlik ve görüşmeler gerçekleştirdi. İlk olarak, Türk ve Arap Ülkeleri İş İnsanları Derneği (TURAB) Genel Başkanı Fahri Kuş ve beraberindeki heyeti kabul eden Vali Toros, iki taraf arasında görüş alışverişinde bulundu.

Vali Toros, Gençlik Haftası kapsamında Havalı Silahlar Millî Takım sporcuları Şule Nur Tekeli ve Kemal Mert Tepe ile Gençlik Merkezleri gönüllü gençlik liderlerini de kabul etti. Görüşmede, genç sporcuların başarıları ve gelecek hedefleri konuşuldu. Gençlik ve Spor İl Müdürü Göksun Öz de ziyarete eşlik etti.

Aynı gün, “Ailemiz Geleceğimiz” temasıyla düzenlenen 15 Mayıs Aile Günü farkındalık yürüyüşüne katılan Vali Toros, toplumun aile değerlerinin korunmasının önemine vurgu yaptı. Yürüyüş, Akdeniz ilçesi Ulu Camii önünden başlayarak Cumhuriyet Meydanı’nda bulunan Atatürk Anıtı önünde sona erdi.

Günün ilerleyen saatlerinde, Vali Toros başkanlığında güvenlik ve asayiş değerlendirme toplantısı yapıldı. Toplantıda, il genelinde suç ve suçlulara karşı alınan önlemler ve gerçekleştirilen operasyonlar ele alındı. 2025 yılının ilk dört ayında ruhsatsız silah ve silah kaçakçılığı, organize suç örgütleri, kaçakçılık, tefecilik, uyuşturucu madde ticareti ve siber suçlara karşı yürütülen operasyonlar değerlendirildi.

Toplantı verilerine göre, bu dönemde 753 silah ele geçirildi, 27 organize suç örgütü çökertildi, kaçakçılıkla mücadelede 328 operasyon gerçekleştirildi ve uyuşturucu madde ticaretine yönelik 432 operasyon yapıldı. Ayrıca siber suçlarla ilgili 2.515 şahıs veya hesap üzerinde suç unsuru tespit edildi.

Son olarak, Vali Toros başkanlığında İl Jandarma Komutanlığında güvenlik ve asayiş değerlendirme ve koordinasyon toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda, il genelinde güvenlik ve asayiş çalışmalarının genel durumu gözden geçirildi.

 

Mersin HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve mersindesonhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.