halkalı escort bayanlar
SİTESOL1
SİTESAĞ1

BAŞKAN KARIŞ: ASGARİ ÜCRET AÇLIK SINIRININ ALTINDA KALDI

Siyaset (mersindesonhaber) - mersindesonhaber | 02.08.2023 - 10:57, Güncelleme: 02.08.2023 - 10:57 11640+ kez okundu.
 

BAŞKAN KARIŞ: ASGARİ ÜCRET AÇLIK SINIRININ ALTINDA KALDI

Gelecek Partisi Mersin İl Başkanı Hamit Karış, “Daha zamlı maaşlar alınmadan asgari ücret yine açlık sınırının altında kaldı, millet açlığa ve yoksulluğa terk edildi” dedi.

Türk İş Temmuz ayı açlık sınırını 11 bin 658, yoksulluk sınırını ise 37 bin 974 olarak açıkladı. Açıklanan rakamların milletin açlık ve yoksulluğa terk edildiğini bir kez daha kanıtladığını ifade eden Gelecek Partisi Mersin İl Başkanı Hamit Karış, “Seçim sonrası asgari ücrete yapılan zam daha işçiye yatmadan açlık sınırının altında kaldı. Gerçek enflasyonun gizlendiği bir ortamda millet sefalete ve açlığa sürünmeye devam ediyor. İnsanlar evine ekmek götüremez karnını doyuramaz oldu. Bu hayat pahalılığında millet en temel ihtiyaçlara bire erişemez duruma geldi. Akaryakıta, gıda maddelerine hemen hemen her şeye her gün zam geldiği bir ortamda milletin bu maaşları geçinebilmesi evine ekmek götürebilmesi imkansız hale gelmiştir. Henüz ilk aydan açlık sınırının altında düşen asgari ücret yeniden güncellenmeli halkın daha refah bir ortamda yaşaması sağlanmalıdır.” dedi. EMEKLİ BÖYLE ZULÜM GÖRMEDİ Emeklilerin durumunun daha perişan olduğunu vurgulayan Başkan Karış, “Emeklilerin durumu daha içler acısını neredeyse açlık sınırı olan 11 bin 658 liranın yarısı kadar maaş alamıyor. Emekliler adete ölüme terk edilmiş durumdalar. Emekli emekli olarak hiçbir zaman böyle zulüm görmedi. Emeklilerin bu maaşlar geçinmesi ve hayatta kalması imkansızdır. İnsanca yaşamak isteyen işçinin, emeklinin sesine kulak verilmelidir” diye konuştu.
Gelecek Partisi Mersin İl Başkanı Hamit Karış, “Daha zamlı maaşlar alınmadan asgari ücret yine açlık sınırının altında kaldı, millet açlığa ve yoksulluğa terk edildi” dedi.
Türk İş Temmuz ayı açlık sınırını 11 bin 658, yoksulluk sınırını ise 37 bin 974 olarak açıkladı. Açıklanan rakamların milletin açlık ve yoksulluğa terk edildiğini bir kez daha kanıtladığını ifade eden Gelecek Partisi Mersin İl Başkanı Hamit Karış, “Seçim sonrası asgari ücrete yapılan zam daha işçiye yatmadan açlık sınırının altında kaldı. Gerçek enflasyonun gizlendiği bir ortamda millet sefalete ve açlığa sürünmeye devam ediyor. İnsanlar evine ekmek götüremez karnını doyuramaz oldu. Bu hayat pahalılığında millet en temel ihtiyaçlara bire erişemez duruma geldi. Akaryakıta, gıda maddelerine hemen hemen her şeye her gün zam geldiği bir ortamda milletin bu maaşları geçinebilmesi evine ekmek götürebilmesi imkansız hale gelmiştir. Henüz ilk aydan açlık sınırının altında düşen ücret " class="text-dark font-weight-bold" target="_blank">asgari ücret yeniden güncellenmeli halkın daha refah bir ortamda yaşaması sağlanmalıdır.” dedi.

EMEKLİ BÖYLE ZULÜM GÖRMEDİ
Emeklilerin durumunun daha perişan olduğunu vurgulayan Başkan Karış, “Emeklilerin durumu daha içler acısını neredeyse açlık sınırı olan 11 bin 658 liranın yarısı kadar maaş alamıyor. Emekliler adete ölüme terk edilmiş durumdalar. Emekli emekli olarak hiçbir zaman böyle zulüm görmedi. Emeklilerin bu maaşlar geçinmesi ve hayatta kalması imkansızdır. İnsanca yaşamak isteyen işçinin, emeklinin sesine kulak verilmelidir” diye konuştu.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve mersindesonhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.