halkalı escort bayanlar
SİTESOL1
SİTESAĞ1

GÜNEBAKAN KADIN DERNEĞİ KADINA YÖNELİK ŞİDDETE KARŞI ULUSLARARASI MÜCADELE ETKİNLİĞİ

Gündem (mersindesonhaber) - mersindesonhaber | 24.11.2023 - 11:13, Güncelleme: 24.11.2023 - 11:13 975+ kez okundu.
 

GÜNEBAKAN KADIN DERNEĞİ KADINA YÖNELİK ŞİDDETE KARŞI ULUSLARARASI MÜCADELE ETKİNLİĞİ

Bugün 25 Kasım Kadına yönelik şiddete karşı uluslararası mücadele ve dayanışma günümüz. Kadına, çocuğa, lgbt+lara erkekten ve sistemden gelen şiddetin engellenebilmesi için 25 kasımlarda tüm dünyada sokakları dolduruyoruz.

Gücümüzün farkındayız. dönüştürücü etkimizi biliyoruz. Toplumsal Cinsiyet eşitsizlğinin şiddetin sebebi olduğunu görerek hareket ediyor ve eşitlik için mücadele veriyoruz. Günebakan kadın derneği olarak 25 kasım 2008 den beri bu mücadelenin bir parçası olduğumuz için gururluyuz. Yerel bir dernek olarak mersinin özgün koşullarına bakmak mücadele şeklimizi belirleyebiliyor. Yanı sıra her türlü eşitsizliğin bir sistem sorunu olduğunu görerek bu sistemleri eşitlikçi hale getirmenin yollarını araştırıyoruz. Bu niyetle hukuki davaları takip ediyoruz, yerel yönetimlerle işbirliği yapıyoruz, eğitimler alıyoruz ve eğitimler veriyoruz. Türkiye kadın hareketini yakından izliyor ağlara ve platformlara katılım sağlıyoruz. Ayrımcı yasaların değiştirilmesi ve eşitlikçi yasaların uygulanması için birlikte çaba gösteriyoruz. Örgütleniyoruz. İstanbul Sözleşmesinden çıkılması ve hükümetin toplumsal cinsiyet eşitsizliği ile mücadelede bütünlüklü bir politikasının olmaması kadın cinayetleri, çocuk tacizleri ve nefret suçlarının devam edeceğinin işaretidir. Erken yaşta evlilikler, kız çocuklarının eğitiminin güvencesizliği, kadına yönelik şiddetle mücadele eden kurumların etkisizleşmesi devam edecek. Son olarak yasalarda kadın aleyhine yapılmaya çalışılan değişiklikler gündemimizi oluşturmaktadır. Nafaka tartışmaları gibi. Günebakan Kadın Derneği olarak hakta eşitlik, temsilde eşitlik, askta eşitlik taleplerimizi yine haykırıyoruz.Görüyoruz,duyuyoruz,susmuyoruz.Örgütleniyoruz.Yaşasın kadın dayanışması. Son olarak 23.11.2023 tarihinde derneğimizde yapılacak nafaka konulu bilgilendirme ve tartışmaya ilgi duyan herkesi davet ediyoruz
Bugün 25 Kasım Kadına yönelik şiddete karşı uluslararası mücadele ve dayanışma günümüz. Kadına, çocuğa, lgbt+lara erkekten ve sistemden gelen şiddetin engellenebilmesi için 25 kasımlarda tüm dünyada sokakları dolduruyoruz.

Gücümüzün farkındayız. dönüştürücü etkimizi biliyoruz. Toplumsal Cinsiyet eşitsizlğinin şiddetin sebebi olduğunu görerek hareket ediyor ve eşitlik için mücadele veriyoruz.

Günebakan kadın derneği olarak 25 kasım 2008 den beri bu mücadelenin bir parçası olduğumuz için gururluyuz. Yerel bir dernek olarak mersinin özgün koşullarına bakmak mücadele şeklimizi belirleyebiliyor. Yanı sıra her türlü eşitsizliğin bir sistem sorunu olduğunu görerek bu sistemleri eşitlikçi hale getirmenin yollarını araştırıyoruz. Bu niyetle hukuki davaları takip ediyoruz, yerel yönetimlerle işbirliği yapıyoruz, eğitimler alıyoruz ve eğitimler veriyoruz. Türkiye kadın hareketini yakından izliyor ağlara ve platformlara katılım sağlıyoruz. Ayrımcı yasaların değiştirilmesi ve eşitlikçi yasaların uygulanması için birlikte çaba gösteriyoruz. Örgütleniyoruz.

İstanbul Sözleşmesinden çıkılması ve hükümetin toplumsal cinsiyet eşitsizliği ile mücadelede bütünlüklü bir politikasının olmaması kadın cinayetleri, çocuk tacizleri ve nefret suçlarının devam edeceğinin işaretidir. Erken yaşta evlilikler, kız çocuklarının eğitiminin güvencesizliği, kadına yönelik şiddetle mücadele eden kurumların etkisizleşmesi devam edecek. Son olarak yasalarda kadın aleyhine yapılmaya çalışılan değişiklikler gündemimizi oluşturmaktadır. Nafaka tartışmaları gibi.

Günebakan Kadın Derneği olarak hakta eşitlik, temsilde eşitlik, askta eşitlik taleplerimizi yine haykırıyoruz.Görüyoruz,duyuyoruz,susmuyoruz.Örgütleniyoruz.Yaşasın kadın dayanışması.

Son olarak 23.11.2023 tarihinde derneğimizde yapılacak nafaka konulu bilgilendirme ve tartışmaya ilgi duyan herkesi davet ediyoruz

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve mersindesonhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.