halkalı escort bayanlar
SİTESOL1
SİTESAĞ1

CAVİDAN DEMİRAĞ'DAN 25 KASIM MESAJI!

Gündem (mersindesonhaber) - mersindesonhaber | 26.11.2023 - 19:30, Güncelleme: 26.11.2023 - 19:30 1038+ kez okundu.
 

CAVİDAN DEMİRAĞ'DAN 25 KASIM MESAJI!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) 27 ve 29 PM üyesi, Türkiye Kadın Girişimciler Derneği (KADİGER) üyesi, kadın girişimci mentorü, tarımda kadın koçu, inşaat mühendisi Cavidan Demirağ, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Demirağ mesajında şunları söyledi:" Birleşmiş Milletler tarafından 1999 yılında alınan karar doğrultusunda 25 Kasım “Kadına Yönelik Şiddetle Uluslararası Mücadele Günü” olarak kabul edilmiştir. Kadına yönelik şiddet olgusunu dünya gündemine taşınmasını sağlayan bu anlamlı günde, farkındalık oluşturmaya yönelik faaliyetler yürütülmektedir. Yaklaşık bir asırlık Cumhuriyet Tarihimizde kadınlara yönelik eşitlikçi reformlar yapılmış ve kadına yönelik şiddeti önlemeye yönelik düzenlemeler yapılmış ise de son yıllarda şiddet vakalarındaki artış, alınan önlemlerin yeterli olmadığını somut bir şekilde ortaya koymaktadır. Yapılacak kapsamlı bir değerlendirme ile kadına yönelik şiddeti önlemeye yönelik etkili ve sonuç odaklı yasal düzenlemeler yapılmalıdır. Kadına karşı şiddeti önlemek adına 6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun ile kadına yönelik şiddete bütüncül olarak yaklaşan İstanbul Sözleşmesi etkin bir şekilde uygulanmalıdır. Kadına yönelik şiddetin acil olarak çözüme kavuşturulması gereken toplumsal bir sorun olduğunun bilinciyle çalışmalarımıza devam ediyor ve tüm kadınlarımızla birlikte hareket ediyoruz. 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele gününün toplumsal duyarlılıklarımızı güçlendirmesi ümidiyle, kadına karşı her türlü şiddeti kınıyor, barış, huzur ve mutluluğun hâkim olduğu daha güzel bir dünya diliyorum."dedi.
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) 27 ve 29 PM üyesi, Türkiye Kadın Girişimciler Derneği (KADİGER) üyesi, kadın girişimci mentorü, tarımda kadın koçu, inşaat mühendisi Cavidan Demirağ, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Demirağ mesajında şunları söyledi:" Birleşmiş Milletler tarafından 1999 yılında alınan karar doğrultusunda 25 Kasım “Kadına Yönelik Şiddetle Uluslararası Mücadele Günü” olarak kabul edilmiştir.

Kadına yönelik şiddet olgusunu dünya gündemine taşınmasını sağlayan bu anlamlı günde, farkındalık oluşturmaya yönelik faaliyetler yürütülmektedir.

Yaklaşık bir asırlık Cumhuriyet Tarihimizde kadınlara yönelik eşitlikçi reformlar yapılmış ve kadına yönelik şiddeti önlemeye yönelik düzenlemeler yapılmış ise de son yıllarda şiddet vakalarındaki artış, alınan önlemlerin yeterli olmadığını somut bir şekilde ortaya koymaktadır.

Yapılacak kapsamlı bir değerlendirme ile kadına yönelik şiddeti önlemeye yönelik etkili ve sonuç odaklı yasal düzenlemeler yapılmalıdır. Kadına karşı şiddeti önlemek adına 6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun ile kadına yönelik şiddete bütüncül olarak yaklaşan İstanbul Sözleşmesi etkin bir şekilde uygulanmalıdır.

Kadına yönelik şiddetin acil olarak çözüme kavuşturulması gereken toplumsal bir sorun olduğunun bilinciyle çalışmalarımıza devam ediyor ve tüm kadınlarımızla birlikte hareket ediyoruz. 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele gününün toplumsal duyarlılıklarımızı güçlendirmesi ümidiyle, kadına karşı her türlü şiddeti kınıyor, barış, huzur ve mutluluğun hâkim olduğu daha güzel bir dünya diliyorum."dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve mersindesonhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.