halkalı escort bayanlar
SİTESOL1
SİTESAĞ1

AKDENİZ BELEDİYESİ KENDİ ASFALTINI ÜRETMEYE BAŞLADI

Gündem (mersindesonhaber) - mersindesonhaber | 18.12.2023 - 15:17, Güncelleme: 18.12.2023 - 15:17 1077+ kez okundu.
 

AKDENİZ BELEDİYESİ KENDİ ASFALTINI ÜRETMEYE BAŞLADI

Akdeniz Belediyesinin girişimleriyle ilçeye kazandırılan ve saatte 160 ton üretim kapasitesi olan asfalt plenti tesisi üretime başladı.

Akdeniz Belediyesi bütçesinden 1 kuruş harcamadan milyonlarca liralık bir tesise sahip olduklarını belirten Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, “Artık Akdeniz kendi sıcak asfaltını, kendi soğuk asfaltını üreten belediye kategorisine yükselmiştir” dedi. Sadece Akdeniz ilçesinin değil tüm Mersin’in asfalt ihtiyacını karşılama kapasitesine sahip, Kürkçü Mahallesine kurulan asfalt plenti tesisi, Gaziantep'in Şahinbey Belediyesi tarafından Akdeniz Belediyesi’ne hibe edildi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığından alınan hibeyle kurulan son teknoloji soğuk asfalt tesisi, Mersin'in son dönemdeki en önemli kazanımlarından biri oldu. “Belediye bütçesinden 1 lira bile çıkmadı” Akdeniz Belediye Başkanı Muhammet Mustafa Gültak, asfalt plenti ile Sathi Kaplama (soğuk asfalt) Emisyon Tesisini gezerek, personellerden bilgi aldı. Kürkçü Mahallesinde, daha önce de asfalt plenti olarak kullanılan araziler olduğunu belirten Gültak, "Burası Karayolları Bölge Müdürlüğüne ait. Karayolları Bölge Müdürüyle yaptığımız tahsis anlaşması sonucunda bu arazinin kullanım haklarını biz üzerimize aldık. Daha sonra baktık ki, asfalta çok para gidiyor ve sıkıntılar yaşıyoruz, birçok girişimde bulunduk. Bu girişimlerimizde, kardeş şehir olduğumuz Şahinbey Belediyesi ve Başkan Mehmet Tahmazoğulları ile görüşmelerimiz sonucunda saatte 160 ton asfalt dökebilen bu tesisi 1 lira ödemeden Şahinbey Belediyesinden alarak buraya ikmalini yaptırdık” dedi. “Akdeniz’e de bu yakışırdı” Tesisin 30 yıl botunca Akdeniz’e ve Mersin’e hizmet edeceğine dikkat çeken Başkan Gültak, “Artık plentimiz çalıştığına göre, sıcak ve soğuk asfaltta rekabet edebileceğiz. Asfalt hizmetini daha uygun fiyatlara gerçekleştireceğiz. Burada da kamu yararına bir tesis açmış olduk. Akdeniz’e bu yakışırdı. Akdeniz kendi sıcak asfaltını, kendi soğuk asfaltını üreten belediye kategorisine yükselmiştir. Hayırlı uğurlu olsun” ifadelerini kullandı.
Akdeniz Belediyesinin girişimleriyle ilçeye kazandırılan ve saatte 160 ton üretim kapasitesi olan asfalt plenti tesisi üretime başladı.

Akdeniz Belediyesi bütçesinden 1 kuruş harcamadan milyonlarca liralık bir tesise sahip olduklarını belirten Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, “Artık Akdeniz kendi sıcak asfaltını, kendi soğuk asfaltını üreten belediye kategorisine yükselmiştir” dedi.

Sadece Akdeniz ilçesinin değil tüm Mersin’in asfalt ihtiyacını karşılama kapasitesine sahip, Kürkçü Mahallesine kurulan asfalt plenti tesisi, Gaziantep'in Şahinbey Belediyesi tarafından Akdeniz Belediyesi’ne hibe edildi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığından alınan hibeyle kurulan son teknoloji soğuk asfalt tesisi, Mersin'in son dönemdeki en önemli kazanımlarından biri oldu.

“Belediye bütçesinden 1 lira bile çıkmadı”

Akdeniz Belediye Başkanı Muhammet Mustafa Gültak, asfalt plenti ile Sathi Kaplama (soğuk asfalt) Emisyon Tesisini gezerek, personellerden bilgi aldı. Kürkçü Mahallesinde, daha önce de asfalt plenti olarak kullanılan araziler olduğunu belirten Gültak, "Burası Karayolları Bölge Müdürlüğüne ait. Karayolları Bölge Müdürüyle yaptığımız tahsis anlaşması sonucunda bu arazinin kullanım haklarını biz üzerimize aldık. Daha sonra baktık ki, asfalta çok para gidiyor ve sıkıntılar yaşıyoruz, birçok girişimde bulunduk. Bu girişimlerimizde, kardeş şehir olduğumuz Şahinbey Belediyesi ve Başkan Mehmet Tahmazoğulları ile görüşmelerimiz sonucunda saatte 160 ton asfalt dökebilen bu tesisi 1 lira ödemeden Şahinbey Belediyesinden alarak buraya ikmalini yaptırdık” dedi.

“Akdeniz’e de bu yakışırdı”

Tesisin 30 yıl botunca Akdeniz’e ve Mersin’e hizmet edeceğine dikkat çeken Başkan Gültak, “Artık plentimiz çalıştığına göre, sıcak ve soğuk asfaltta rekabet edebileceğiz. Asfalt hizmetini daha uygun fiyatlara gerçekleştireceğiz. Burada da kamu yararına bir tesis açmış olduk. Akdeniz’e bu yakışırdı. Akdeniz kendi sıcak asfaltını, kendi soğuk asfaltını üreten belediye kategorisine yükselmiştir. Hayırlı uğurlu olsun” ifadelerini kullandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve mersindesonhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.