halkalı escort bayanlar
SİTESOL1
SİTESAĞ1

6. AKOB ULUSAL ODA MÜZİĞİ YARIŞMASI

Sanat (mersindesonhaber) - mersindesonhaber | 22.12.2023 - 18:48, Güncelleme: 22.12.2023 - 18:48 9327+ kez okundu.
 

6. AKOB ULUSAL ODA MÜZİĞİ YARIŞMASI

6. AKOB ULUSAL ODA MÜZİĞİ YARIŞMASI, 23- 24 ARALIK 2023 CUMARTESİ / PAZAR GÜNLERİ MERSİN’DE GERÇEKLEŞTİRİLİYOR!

AKOB (Akdeniz Opera ve Bale Kulübü Derneği) genç müzisyen ve bestecilerimizin geleceği için önemi büyük, sürdürülebilirlik açısından ülkemizin tek projelerinden olan AKOB Ulusal Oda Müziği Yarışması’nın altıncısını 23 -24 Aralık 2023 günlerinde gerçekleştirecektir. Cumhuriyetimizin 100. Yılında Cumhuriyet değerimiz Devlet Sanatçımız Suna Kan anısına, "Genel Oda Müziği Eserleri" , "Genç Türk Bestecileri Eserleri" kategorilerinde, 23 -24 Aralık 2023 tarihlerinde Mersin'de düzenlenecek, 6. AKOB Ulusal Oda Müziği Yarışması , Cumhuriyetimizin “100.Yıl”ını onurlandıracak yeni bir misyonu gerçekleştirmek üzere yola çıkıyor. Bu yıl düzenlenecek Yarışmaya “Genç Türk Bestecileri Eserleri” kategorisi eklenerek genç Türk bestecilerinin çalışmalarının desteklenmesi, eser üretmeleri için teşvik edilmeleri; Türk bestecilerinin eserlerinin ülkemizde, giderek de dünyada daha fazla seslendirilmesinin sağlanması amaçlanmaktadır. Bu Yarışma sayesinde “100.Yıl”ımız özelinde de Mersin’in sanat yoluyla yeni köprüler kurması, ulusal-uluslararası çapta sesinin daha fazla duyulması hedeflenmektedir. 6. AKOB Ulusal Oda Müziği Yarışması’na ülkemizin değerli sanat kurumları Konservatuvarlarımızdan oda müziği gruplarıyla toplam 60 genç müzisyen gönderdikleri kayıtlarla yarışmaya katılım şartlarını sağlamıştır. Jüri Başkanı Maltepe Üniversitesi Konservatuvar Müdürü Keman Sanatçısı Prof. Dr. Çiğdem İyicil, Jüri Onursal Üyesi Akdeniz Opera ve Bale Kulübü Derneği (AKOB) Yönetim Kurulu Başkanı Demet Şaman Tarlakazan ve Jüri Üyeleri İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Piyano Ana Sanat Dalı Başkanı Piyanist Prof. Eser Bilgeman, Ankara Müzik ve Güzel Sanatlar Üniversitesi Öğretim Üyesi, Bestecilik Bölümü Başkan Yardımcısı Besteci - Piyanist – Orkestra Şefi Dr. Erberk Eryılmaz, Mersin Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Öğretim Görevlisi Oboist Doç. David Tchumburidze, Mersin Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Yaylı Çalgılar Anasanat Dalı Öğretim Görevlisi Orkestra Şefi / Viyolonsel Sanatçısı Münif Akalın'dan oluşan seçici kurul tarafından performansları değerlendirmeye alınarak, ödüle değer bulunacak gruplar 24 Aralık 2023 tarihinde gerçekleşecek Ödül Töreni’nde açıklanacaktır. Tören AKOB sosyal medya hesaplarından canlı yayınlanacak olup değerlendirme sürecine göre saati önceden duyurulacaktır. Ödül töreninde sanatseverleri ve değerli basın mensuplarını aramızda görmekten mutluluk duyarız. Ülkemizin geleceği için gençlerimizin umutlarını yeşertmek, bu umutları her alanda canlı tutmak misyonu ile düzenlenecek, 6. AKOB Ulusal Oda Müziği Yarışması’na katkıda bulunmuş sponsorlarımıza; genç yeteneklerin performanslarını değerlendirecek seçkin Jüri Üyeleri ve yoğun eğitim süreçleri içerisinde yarışmaya katılım göstermiş değerli katılımcılarımıza teşekkür ediyor; sonsuz başarılar diliyoruz.
6. AKOB ULUSAL ODA MÜZİĞİ YARIŞMASI, 23- 24 ARALIK 2023 CUMARTESİ / PAZAR GÜNLERİ MERSİN’DE GERÇEKLEŞTİRİLİYOR!
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve mersindesonhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.