halkalı escort bayanlar
SİTESOL1
SİTESAĞ1

MERSİN'İN AHİ BABA'SI MİLLETVEKİLİ TALAT DİNÇER

Gündem (mersindesonhaber) - mersindesonhaber | 20.09.2023 - 16:37, Güncelleme: 20.09.2023 - 16:37 1905+ kez okundu.
 

MERSİN'İN AHİ BABA'SI MİLLETVEKİLİ TALAT DİNÇER

Ticaret Bakanlığı koordinesinde Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliğince bu yıl 30. Gerçekleştirilen Ahilik Kültürü Haftası büyük bir coşkuyla kutlandı. Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Mersin Milletvekilleri Talat Dinçer, Gülcan Kış, Ali Kıratlı ile Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ve il protokolünün katılım gösterdiği kutlamalarda, Mersin ESOB Başkanı Veysel Sarı tarafından Ahi Baba ilan edilip kaftan giydirilen Milletvekili Talat Dinçer katılımcılara ahi pilavı ikram etti.

Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliğince geleneksel olarak sürdürülen ve bu yıl 30. Gerçekleştirilen Ahilik Kültürü kutlamalarında “Yılın Ahi babası” seçilen Mersin Milletvekili Talat Dinçer, ahilik kaftanını Mersin ESOB Başkanı Veysel Sarı'nın elinden giydi. Bu yıl 18-24 Eylül tarihleri arasında 30. Düzenlenen Ahilik Kültürü Haftası, Veysel Sarı Başkanlığındaki heyetin sabah Toroslar Cumhuriyet Alanında Atatürk Anıtına çelenk sunumuyla başladı. Kutlamalar daha sonra ise Toroslar Yunus Emre Kültür Merkezi'nde devam etti. Mersin Milletvekili Talat Dinçer yaptığı konuşmada "Ahiliğin bir derya olduğunu ve günümüzde de kullanılabilecek tüm değerleri bünyesinde barındırdığını söyledi. Ahiliğin tarihini anlatan Dinçer, 'Ahiliğin hedefi insandır. Ahilik, insana odaklanmış, öncelikle insanı geliştirmiş, ona yatırım yapmış, güzel ahlak, dini temeller ve en önemlisi mesleki eğitim ile donatarak, piyasada esnaf ve zanaatkarlık yapma imkanı sunmuştur. Ahilik teşkilatına katılmak ise özel bir ayrıcalıktır." dedi ESNAF KARDEŞLERİMİZİN AHİLİK HAFTASINI KUTLUYORUM Dinçer Esnafımızın ve Odalar Birliğimizin teveccühüyle şahsımı "Ahi Baba" seçmelerinden dolayı esnaflarımıza, oda başkanlarımıza, yönetimlerine ve Mersin ESOB Yönetim kuruluna teşekkür ediyor, esnaflığı hakkıyla yapan, emeğiyle, alın teriyle kazanan helal kazancını paylaşan, aş, iş ve istihdam yaratan kendisinin, kentinin ve ülkesinin gelişmesine katkı koyan bütün esnaf kardeşlerimizin ahilik haftasını kutluyorum” dedi. ESNAFIMIZIN KANAYAN YARASI SANAYİ SİTESİ Dinçer konuşmasının devamında, Mersin ilinin sanayi sitesi sorununun bugünün değil geçmişin birikimi ile ilerleyen kentin en önemli sorunlarının başında geldiğini belirterek, “ Bu sorunun çözülebilmesi için 30 yıldır mücadele ediyorum. Ancak kentin 1/100.00'lik planlamasında yaşanan sorunlar ve yanlış alınan kararlar nedeniyle kentimiz küçük sanayi sitelerinden mahrum kaldı, çevre illerde yapılan sanayi sitelerinin şehrimizde olmaması esnafımızın kanayan yarası” dedi.
Ticaret Bakanlığı koordinesinde Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliğince bu yıl 30. Gerçekleştirilen Ahilik Kültürü Haftası büyük bir coşkuyla kutlandı. Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Mersin Milletvekilleri Talat Dinçer, Gülcan Kış, Ali Kıratlı ile Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ve il protokolünün katılım gösterdiği kutlamalarda, Mersin ESOB Başkanı Veysel Sarı tarafından Ahi Baba ilan edilip kaftan giydirilen Milletvekili Talat Dinçer katılımcılara ahi pilavı ikram etti.

Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliğince geleneksel olarak sürdürülen ve bu yıl 30. Gerçekleştirilen Ahilik Kültürü kutlamalarında “Yılın Ahi babası” seçilen Mersin Milletvekili Talat Dinçer, ahilik kaftanını Mersin ESOB Başkanı Veysel Sarı'nın elinden giydi.

Bu yıl 18-24 Eylül tarihleri arasında 30. Düzenlenen Ahilik Kültürü Haftası, Veysel Sarı Başkanlığındaki heyetin sabah Toroslar Cumhuriyet Alanında Atatürk Anıtına çelenk sunumuyla başladı. Kutlamalar daha sonra ise Toroslar Yunus Emre Kültür Merkezi'nde devam etti.

Mersin Milletvekili Talat Dinçer yaptığı konuşmada "Ahiliğin bir derya olduğunu ve günümüzde de kullanılabilecek tüm değerleri bünyesinde barındırdığını söyledi. Ahiliğin tarihini anlatan Dinçer, 'Ahiliğin hedefi insandır. Ahilik, insana odaklanmış, öncelikle insanı geliştirmiş, ona yatırım yapmış, güzel ahlak, dini temeller ve en önemlisi mesleki eğitim ile donatarak, piyasada esnaf ve zanaatkarlık yapma imkanı sunmuştur. Ahilik teşkilatına katılmak ise özel bir ayrıcalıktır." dedi

ESNAF KARDEŞLERİMİZİN AHİLİK HAFTASINI KUTLUYORUM

Dinçer Esnafımızın ve Odalar Birliğimizin teveccühüyle şahsımı "Ahi Baba" seçmelerinden dolayı esnaflarımıza, oda başkanlarımıza, yönetimlerine ve Mersin ESOB Yönetim kuruluna teşekkür ediyor, esnaflığı hakkıyla yapan, emeğiyle, alın teriyle kazanan helal kazancını paylaşan, aş, iş ve istihdam yaratan kendisinin, kentinin ve ülkesinin gelişmesine katkı koyan bütün esnaf kardeşlerimizin ahilik haftasını kutluyorum” dedi.

ESNAFIMIZIN KANAYAN YARASI SANAYİ SİTESİ

Dinçer konuşmasının devamında, Mersin ilinin sanayi sitesi sorununun bugünün değil geçmişin birikimi ile ilerleyen kentin en önemli sorunlarının başında geldiğini belirterek, “ Bu sorunun çözülebilmesi için 30 yıldır mücadele ediyorum. Ancak kentin 1/100.00'lik planlamasında yaşanan sorunlar ve yanlış alınan kararlar nedeniyle kentimiz küçük sanayi sitelerinden mahrum kaldı, çevre illerde yapılan sanayi sitelerinin şehrimizde olmaması esnafımızın kanayan yarası” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve mersindesonhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.