halkalı escort bayanlar
SİTESOL1
SİTESAĞ1

ADLİYELERDE AİLE MAHKEMELERİNİN ETKİNLİĞİNİ ARTIRMAK İÇİN ÖNEMLİ BİRLİKTELİK

Yaşam 12.06.2023 - 19:30, Güncelleme: 12.06.2023 - 19:30 17427+ kez okundu.
 

ADLİYELERDE AİLE MAHKEMELERİNİN ETKİNLİĞİNİ ARTIRMAK İÇİN ÖNEMLİ BİRLİKTELİK

Avrupa Konseyi ve Türkiye Adalet Akademisi işbirliğinde düzenlenen ve uygulamada Mersin Adliyesi’nin pilot adliye seçildiği Aile Mahkemelerinin Etkinliğinin Artırılması: Aile Üyelerinin Haklarının Daha İyi Korunması Projesi’nin toplantısı, Mersin Barosu yönetiminin ev sahipliğinde yapıldı.

Adliyelerde aile mahkemelerinin etkinliğini artırarak kadın ve çocuk haklarının korunmasını hedefleyen projede Mersin Adliyesi, uygulama için 7 pilot adliyeden biri olarak belirlendi. Mersin Barosu yönetimini ziyaret eden Adalet Akademisi Daire Başkanı Hakim Abdullah Murat, Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Alexander Fricke, Avrupa Konseyi Ankara ofisi operasyonlardan sorumlu Başkan Pınar Başpınar, Adalet Bakanlığı, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Türkiye Adalet Akademisi, Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu, Avrupa Konseyi, hakim ve savcılardan oluşan heyet; Mersin Barosu Başkan Yardımcısı Av. Kazım Yüksel, Mersin Barosu Kadın Hakları Merkezi Başkanı Av. Arzu Günay, Mersin Barosu Çocuk Hakları Merkezi Başkanı Av. Ezgi Şimşek ve Aile Hukuku Komisyonu üyesi avukatları ile bir araya geldi.  UZUN YARGILAMALARIN ÖNÜNE GEÇİLMELİ Kadın ve çocuk haklarının korunması için hayata geçirilecek olan projenin hedefleri konusunda fikir alışverişinin yapıldığı, sorunların ve çözüm önerilerinin sunulduğu toplantıda; 6284 Sayılı yasada yapılması gereken iyileştirmeler, yasanın uygulanmasında yaşanan sorunlar, aile mahkemelerinin etkinliğinin artırılması, aile mahkemelerindeki uzun yargılamaların önüne geçilmesi, boşanma, nafaka ve velayet konularında iyileştirmelerin yapılması, velayet davalarında çocuğun daha fazla örselenmemesi için sağlıklı bir araştırma yapılıp, çocuğun sağlıklı ebeveyne verilmesinin sağlanması, anne-baba adaylarına yeterlilik eğitimi verilmesi, vatandaşların baroların adli yardım ve CMK sisteminin önemi hakkında bilgilendirilmesinin sağlanması, Mersin Barosu ve Çağ Üniversitesi Hukuk Kliniği’nin açılmasının önemi hakkında konuşuldu. Proje kapsamında, mağdur kadınların ve örselenen çocukların yasal haklarının, kişi hak ve özgürlüklerinin korunması hedefleniyor.
Avrupa Konseyi ve Türkiye Adalet Akademisi işbirliğinde düzenlenen ve uygulamada Mersin Adliyesi’nin pilot adliye seçildiği Aile Mahkemelerinin Etkinliğinin Artırılması: Aile Üyelerinin Haklarının Daha İyi Korunması Projesi’nin toplantısı, Mersin Barosu yönetiminin ev sahipliğinde yapıldı.

Adliyelerde aile mahkemelerinin etkinliğini artırarak kadın ve çocuk haklarının korunmasını hedefleyen projede Mersin Adliyesi, uygulama için 7 pilot adliyeden biri olarak belirlendi. Mersin Barosu yönetimini ziyaret eden Adalet Akademisi Daire Başkanı Hakim Abdullah Murat, Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Alexander Fricke, Avrupa Konseyi Ankara ofisi operasyonlardan sorumlu Başkan Pınar Başpınar, Adalet Bakanlığı, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Türkiye Adalet Akademisi, Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu, Avrupa Konseyi, hakim ve savcılardan oluşan heyet; Mersin Barosu Başkan Yardımcısı Av. Kazım Yüksel, Mersin Barosu Kadın Hakları Merkezi Başkanı Av. Arzu Günay, Mersin Barosu Çocuk Hakları Merkezi Başkanı Av. Ezgi Şimşek ve Aile Hukuku Komisyonu üyesi avukatları ile bir araya geldi. 

UZUN YARGILAMALARIN ÖNÜNE GEÇİLMELİ

Kadın ve çocuk haklarının korunması için hayata geçirilecek olan projenin hedefleri konusunda fikir alışverişinin yapıldığı, sorunların ve çözüm önerilerinin sunulduğu toplantıda; 6284 Sayılı yasada yapılması gereken iyileştirmeler, yasanın uygulanmasında yaşanan sorunlar, aile mahkemelerinin etkinliğinin artırılması, aile mahkemelerindeki uzun yargılamaların önüne geçilmesi, boşanma, nafaka ve velayet konularında iyileştirmelerin yapılması, velayet davalarında çocuğun daha fazla örselenmemesi için sağlıklı bir araştırma yapılıp, çocuğun sağlıklı ebeveyne verilmesinin sağlanması, anne-baba adaylarına yeterlilik eğitimi verilmesi, vatandaşların baroların adli yardım ve CMK sisteminin önemi hakkında bilgilendirilmesinin sağlanması, Mersin Barosu ve Çağ Üniversitesi Hukuk Kliniği’nin açılmasının önemi hakkında konuşuldu.

Proje kapsamında, mağdur kadınların ve örselenen çocukların yasal haklarının, kişi hak ve özgürlüklerinin korunması hedefleniyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve mersindesonhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.