halkalı escort bayanlar
SİTESOL1
SİTESAĞ1

ART LAND SANAT ÇALIŞTAYI SERGİSİ SANATSEVERLERİ BEKLİYOR

Sanat (mersindesonhaber) - mersindesonhaber | 03.10.2023 - 10:12, Güncelleme: 03.10.2023 - 10:12 9618+ kez okundu.
 

ART LAND SANAT ÇALIŞTAYI SERGİSİ SANATSEVERLERİ BEKLİYOR

Mersin Borcak Yaylası’nda bu yıl 2.’si gerçekleştirilen Arnica Art Land Sanat Çalıştayı’nda üretilen eserler, Yenişehir Belediyesi Ahmet Yeşil Sanat Galerisi’nde açılan sergiyle sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

Arnica Art Land Sanat Çalıştayı Kurucusu ve Danışma Kurulu Başkanı Senur Akın Biçer, Mersin’in adını sanatla özdeşleştirmeyi ve toplumda sanat okuryazarlığını güçlendirmeyi amaçlayan çalıştayın çeşitli etkinliklerle de geliştirileceğini belirtti. Açılışa Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Yenişehir Kaymakamı Nevzat Şengök, Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit ve Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan da katıldı. Bu yıl, 14 Temmuz – 4 Ağustos 2023 tarihleri arasında birer haftalık üç dönem halinde düzenlenen 2. Arnica Art Land Sanat Çalıştayı’na 5 heykeltıraş ve 45 ressam katıldı. Farklı kuşaklardan, çeşitli tekniklerle çalışan sanatçılarımızın ortaya koyduğu heykeller ve resimlerin yer aldığı sergi, dün Yenişehir Belediyesi Ahmet Yeşil Sanat Galerisi’nde açıldı. Açılıştan önce gerçekleştirilen “Doğduğu toprağa akan sanat” başlıklı panele Arnica Art Land Sanat Çalıştayı Kurucusu ve Danışma Kurulu Başkanı Senur Akın Biçer, Çalıştayın Artistik Direktörü Denizhan Özer ve Mersinli ressam Ahmet Yeşil katıldı. Arnica markasının sanata verdiği önemi anlatan, Arnica Art Land Projesi’ne katılan sanatçıları Mersinli sanatçılarla buluşturmaya yönelik etkinlikler düzenleyeceklerini ifade eden Senur Akın Biçer, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu topraklar, sanat ve sanatçı açısından çok önemli. Biz Arnica Art Land Sanat Çalıştayı ile yeniden sanatımızın doğduğu topraklara geliyoruz. Markamızın da kurucusu olan merhum babam Hasan Akın, estetik bakış açısına sahip bir mühendisti. Onun ruhuna bir saygı duruşu olarak ifade ettiğimiz bu çalıştay ile birlikte yeni sanat projelerini de hayata geçirmeye devam edeceğiz.” Sergi 23 Ekim’e Kadar Açık Kalacak Arnica Art Land Sanat Çalıştayı Artistik Direktörü Denizhan Özer çalıştay ve sergi sürecini özetlerken ressam Ahmet Yeşil, sanayi ve sanat buluşmasının önemine değindi, sanat toplumu oluşturmak için iş birliklerinin etkili olduğuna işaret etti. Panel, Ahmet Yeşil Sanat Galerisi Danışma Kurulu Üyesi Veli Mert’in moderatörlüğünde gerçekleştirildi. Panelin ardından gerçekleştirilen açılış törenine Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan ve eşi Yıldız Pehlivan, Yenişehir Kaymakamı Nevzat Şengök, Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan ve çok sayıda sanatsever katıldı. 23 Ekim’e kadar açık kalacak sergide 61 eser yer alıyor.
Mersin Borcak Yaylası’nda bu yıl 2.’si gerçekleştirilen Arnica Art Land Sanat Çalıştayı’nda üretilen eserler, Yenişehir Belediyesi Ahmet Yeşil Sanat Galerisi’nde açılan sergiyle sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

Arnica Art Land Sanat Çalıştayı Kurucusu ve Danışma Kurulu Başkanı Senur Akın Biçer, Mersin’in adını sanatla özdeşleştirmeyi ve toplumda sanat okuryazarlığını güçlendirmeyi amaçlayan çalıştayın çeşitli etkinliklerle de geliştirileceğini belirtti. Açılışa Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Yenişehir Kaymakamı Nevzat Şengök, Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit ve Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan da katıldı.

Bu yıl, 14 Temmuz – 4 Ağustos 2023 tarihleri arasında birer haftalık üç dönem halinde düzenlenen 2. Arnica Art Land Sanat Çalıştayı’na 5 heykeltıraş ve 45 ressam katıldı. Farklı kuşaklardan, çeşitli tekniklerle çalışan sanatçılarımızın ortaya koyduğu heykeller ve resimlerin yer aldığı sergi, dün Yenişehir Belediyesi Ahmet Yeşil Sanat Galerisi’nde açıldı. Açılıştan önce gerçekleştirilen “Doğduğu toprağa akan sanat” başlıklı panele Arnica Art Land Sanat Çalıştayı Kurucusu ve Danışma Kurulu Başkanı Senur Akın Biçer, Çalıştayın Artistik Direktörü Denizhan Özer ve Mersinli ressam Ahmet Yeşil katıldı. Arnica markasının sanata verdiği önemi anlatan, Arnica Art Land Projesi’ne katılan sanatçıları Mersinli sanatçılarla buluşturmaya yönelik etkinlikler düzenleyeceklerini ifade eden Senur Akın Biçer, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bu topraklar, sanat ve sanatçı açısından çok önemli. Biz Arnica Art Land Sanat Çalıştayı ile yeniden sanatımızın doğduğu topraklara geliyoruz. Markamızın da kurucusu olan merhum babam Hasan Akın, estetik bakış açısına sahip bir mühendisti. Onun ruhuna bir saygı duruşu olarak ifade ettiğimiz bu çalıştay ile birlikte yeni sanat projelerini de hayata geçirmeye devam edeceğiz.”

Sergi 23 Ekim’e Kadar Açık Kalacak

Arnica Art Land Sanat Çalıştayı Artistik Direktörü Denizhan Özer çalıştay ve sergi sürecini özetlerken ressam Ahmet Yeşil, sanayi ve sanat buluşmasının önemine değindi, sanat toplumu oluşturmak için iş birliklerinin etkili olduğuna işaret etti. Panel, Ahmet Yeşil Sanat Galerisi Danışma Kurulu Üyesi Veli Mert’in moderatörlüğünde gerçekleştirildi.

Panelin ardından gerçekleştirilen açılış törenine Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan ve eşi Yıldız Pehlivan, Yenişehir Kaymakamı Nevzat Şengök, Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan ve çok sayıda sanatsever katıldı.

23 Ekim’e kadar açık kalacak sergide 61 eser yer alıyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve mersindesonhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.