SİTESOL1
SİTESAĞ1

‘ASGARİ ÜCRET AÇLIK SINIRININ ALTINDA, TEMMUZ ZAMMI KAÇINILMAZ’

Siyaset (mersindesonhaber) - mersindesonhaber | 27.05.2025 - 22:53, Güncelleme: 28.05.2025 - 08:08 1549 kez okundu.
 

‘ASGARİ ÜCRET AÇLIK SINIRININ ALTINDA, TEMMUZ ZAMMI KAÇINILMAZ’

İYİ Parti Mersin Milletvekili Burhanettin Kocamaz, Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, yüksek enflasyon ve hayat pahalılığının sabit gelirli vatandaşları geçim sıkıntısına sürüklediğini belirtti. Hükûmetin “Çalışanları enflasyona ezdirmeyeceğiz” sözünün havada kaldığını ifade eden Kocamaz, memur, emekli ve asgari ücretli kesimin ciddi ekonomik kayıplar yaşadığını vurguladı.

TÜİK verilerine göre 2025 yılının ilk dört ayında enflasyon oranının yüzde 13,36 olarak açıklandığını hatırlatan Kocamaz, bu süreçte 22.104 TL olan asgari ücretin 2.953 TL eriyerek 19.181 TL’ye gerilediğini belirtti. Söz konusu ücretin, 24.035 TL olarak açıklanan açlık sınırının 4.884 TL altında kaldığını ifade eden Kocamaz, “Asgari ücretli kesim açlık sınırının altında maaş almaya ve geçinmeye mahkûm edilmiştir” dedi. Erimenin bu hızla devam etmesi hâlinde asgari ücretin yıl sonunda tamamen değerini yitireceğine dikkat çeken Kocamaz, temmuz ayında asgari ücrete mutlaka ara zam yapılması gerektiğini vurguladı. Kocamaz, “Hiç kimse ‘kaynak yok’ bahanesiyle bu zamdan kaçamaz. Bu zam bir lütuf değil, çalışanların analarının ak sütü kadar helal olan bir haktır” ifadelerini kullandı. Konuşmasında en düşük memur maaşındaki erimeye de dikkat çeken Kocamaz, 43.698 TL olan en düşük memur maaşının 5.837 TL’lik erimeyle 37.861 TL’ye düştüğünü, bu rakamın da yoksulluk sınırının çok altında kaldığını söyledi. İktidarın rakam oyunlarıyla ülkeyi güllük gülistanlık göstermeye çalıştığını belirten Kocamaz, emekli ve asgari ücretli vatandaşların sosyal yardımlara muhtaç hâle geldiğini, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın dahi bu kesimlere fitre verilebileceğini açıkladığını hatırlattı. Türkiye’nin geldiği bu noktayı “ayıp” olarak nitelendiren Kocamaz, sözlerini “Genel Kurulu ve aziz milletimizi saygıyla selamlıyorum” diyerek tamamladı.
İYİ Parti Mersin Milletvekili Burhanettin Kocamaz, Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, yüksek enflasyon ve hayat pahalılığının sabit gelirli vatandaşları geçim sıkıntısına sürüklediğini belirtti. Hükûmetin “Çalışanları enflasyona ezdirmeyeceğiz” sözünün havada kaldığını ifade eden Kocamaz, memur, emekli ve asgari ücretli kesimin ciddi ekonomik kayıplar yaşadığını vurguladı.

TÜİK verilerine göre 2025 yılının ilk dört ayında enflasyon oranının yüzde 13,36 olarak açıklandığını hatırlatan Kocamaz, bu süreçte 22.104 TL olan asgari ücretin 2.953 TL eriyerek 19.181 TL’ye gerilediğini belirtti. Söz konusu ücretin, 24.035 TL olarak açıklanan açlık sınırının 4.884 TL altında kaldığını ifade eden Kocamaz, “Asgari ücretli kesim açlık sınırının altında maaş almaya ve geçinmeye mahkûm edilmiştir” dedi.

Erimenin bu hızla devam etmesi hâlinde asgari ücretin yıl sonunda tamamen değerini yitireceğine dikkat çeken Kocamaz, temmuz ayında asgari ücrete mutlaka ara zam yapılması gerektiğini vurguladı. Kocamaz, “Hiç kimse ‘kaynak yok’ bahanesiyle bu zamdan kaçamaz. Bu zam bir lütuf değil, çalışanların analarının ak sütü kadar helal olan bir haktır” ifadelerini kullandı.

Konuşmasında en düşük memur maaşındaki erimeye de dikkat çeken Kocamaz, 43.698 TL olan en düşük memur maaşının 5.837 TL’lik erimeyle 37.861 TL’ye düştüğünü, bu rakamın da yoksulluk sınırının çok altında kaldığını söyledi.

İktidarın rakam oyunlarıyla ülkeyi güllük gülistanlık göstermeye çalıştığını belirten Kocamaz, emekli ve asgari ücretli vatandaşların sosyal yardımlara muhtaç hâle geldiğini, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın dahi bu kesimlere fitre verilebileceğini açıkladığını hatırlattı. Türkiye’nin geldiği bu noktayı “ayıp” olarak nitelendiren Kocamaz, sözlerini “Genel Kurulu ve aziz milletimizi saygıyla selamlıyorum” diyerek tamamladı.

Mersin HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere Ek Video
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve mersindesonhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.