SİTESOL1
SİTESAĞ1

BAŞKAN SEMİH PALAMUT: ‘İMAMOĞLU’NUN TUTUKLANMASI, DEMOKRATİK DÜZENİN ALTINA KONULAN BİR DİNAMİTTİR’

Siyaset (mersindesonhaber) - mersindesonhaber | 25.03.2025 - 07:38, Güncelleme: 25.03.2025 - 07:38 2668+ kez okundu.
 

BAŞKAN SEMİH PALAMUT: ‘İMAMOĞLU’NUN TUTUKLANMASI, DEMOKRATİK DÜZENİN ALTINA KONULAN BİR DİNAMİTTİR’

Cumhuriyet Halk Partisi Akdeniz İlçe Başkanı Semih Palamut, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında verilen tutuklama kararına tepki göstererek, bu sürecin yargı eliyle yapılan bir siyasi operasyon olduğunu belirtti. Palamut, kararın hukuktan ziyade iktidarın siyasi geleceğini kurtarma çabasının ürünü olduğunu ifade etti.

"HALKIN İRADESİNE YARGI SOPASIYLA DARBE VURULUYOR" CHP’li Başkan Semih Palamut, “Ekrem İmamoğlu’nun şahsında aslında milyonların iradesi hedef alınıyor. İstanbul halkının iki kez seçtiği bir başkanın bu şekilde itibarsızlaştırılmaya çalışılması, sadece hukukun değil, demokrasinin de ayaklar altına alınmasıdır” dedi. "YARGI BAĞIMSIZLIĞI YERİNE SİYASİ BAĞLILIK TESİS EDİLDİ" Palamut, “Yargı, hukukun üstünlüğünü değil, üstünlerin hukukunu temsil etmeye başlamıştır. İmamoğlu hakkında ortaya atılan suçlamalar, bir hukuk devletinde ancak delil temelli ve şeffaf biçimde değerlendirilebilir. Bugün ise bu kararlar, talimatla hazırlanmış bir senaryonun parçası gibi sunuluyor” ifadelerini kullandı. "TOPLUMSAL ADALETİ KORUMAK BOYNUMUZUN BORCUDUR" Başkan Semih Palamut sözlerini şu şekilde sürdürdü: “İmamoğlu’na yapılan bu saldırı yalnızca bireysel değil, tüm topluma yönelik bir tehdit içeriyor. Çünkü bu karar, hukuki bir karar değil; adalet sisteminin siyaset için araçsallaştırıldığını gösteren bir vesikadır. Cumhuriyet Halk Partisi’nin her kademesi gibi biz de bu hukuksuzluğun karşısında duracağız.” Semih Palamut, açıklamasının sonunda şu mesajı verdi: “Halkın oyuyla gelen bir yöneticinin, masa başı planlarla itibarsızlaştırılmasına izin vermeyeceğiz. Bu ülkede hâlâ demokrasiye ve hukuka inanan milyonlar var. Bu ses susmaz, bu mücadele yarım kalmaz. Ekrem İmamoğlu yalnız değildir, halk onun yanındadır.”
Cumhuriyet Halk Partisi Akdeniz İlçe Başkanı Semih Palamut, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında verilen tutuklama kararına tepki göstererek, bu sürecin yargı eliyle yapılan bir siyasi operasyon olduğunu belirtti. Palamut, kararın hukuktan ziyade iktidarın siyasi geleceğini kurtarma çabasının ürünü olduğunu ifade etti.

"HALKIN İRADESİNE YARGI SOPASIYLA DARBE VURULUYOR"

CHP’li Başkan Semih Palamut, “Ekrem İmamoğlu’nun şahsında aslında milyonların iradesi hedef alınıyor. İstanbul halkının iki kez seçtiği bir başkanın bu şekilde itibarsızlaştırılmaya çalışılması, sadece hukukun değil, demokrasinin de ayaklar altına alınmasıdır” dedi.

"YARGI BAĞIMSIZLIĞI YERİNE SİYASİ BAĞLILIK TESİS EDİLDİ"

Palamut, “Yargı, hukukun üstünlüğünü değil, üstünlerin hukukunu temsil etmeye başlamıştır. İmamoğlu hakkında ortaya atılan suçlamalar, bir hukuk devletinde ancak delil temelli ve şeffaf biçimde değerlendirilebilir. Bugün ise bu kararlar, talimatla hazırlanmış bir senaryonun parçası gibi sunuluyor” ifadelerini kullandı.

"TOPLUMSAL ADALETİ KORUMAK BOYNUMUZUN BORCUDUR"

Başkan Semih Palamut sözlerini şu şekilde sürdürdü:
“İmamoğlu’na yapılan bu saldırı yalnızca bireysel değil, tüm topluma yönelik bir tehdit içeriyor. Çünkü bu karar, hukuki bir karar değil; adalet sisteminin siyaset için araçsallaştırıldığını gösteren bir vesikadır. Cumhuriyet Halk Partisi’nin her kademesi gibi biz de bu hukuksuzluğun karşısında duracağız.”

Semih Palamut, açıklamasının sonunda şu mesajı verdi:
“Halkın oyuyla gelen bir yöneticinin, masa başı planlarla itibarsızlaştırılmasına izin vermeyeceğiz. Bu ülkede hâlâ demokrasiye ve hukuka inanan milyonlar var. Bu ses susmaz, bu mücadele yarım kalmaz. Ekrem İmamoğlu yalnız değildir, halk onun yanındadır.”

Mersin HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve mersindesonhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.