halkalı escort bayanlar
SİTESOL1
SİTESAĞ1

BÜYÜKŞEHİR DESTEKLİYOR KADINLAR ÜRETMEYE DEVAM EDİYOR

Yaşam (mersindesonhaber) - mersindesonhaber | 19.06.2023 - 01:27, Güncelleme: 19.06.2023 - 01:27 17107+ kez okundu.
 

BÜYÜKŞEHİR DESTEKLİYOR KADINLAR ÜRETMEYE DEVAM EDİYOR

Mersinden Kadın Kooperatifi Başkanı Meral Seçer, Tarsus’a bağlı Pirömerli Mahallesi’nde üretici kadınlarla bir araya geldi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı tarafından düzenlenen ‘Kırsal Mahalle Buluşmaları’ kapsamında üretici kadınlarla buluşup sohbet eden Meral Seçer, açılan tüm stantları tek tek gezdi. Büyükşehir Belediyesi’nin, kentteki tarımsal üretimin zenginleşmesi ve sürdürülebilir hale getirilmesini yaygınlaştırmak amacıyla üreticilere dağıtmış olduğu lavanta fidanlarının hasat zamanı gelmesinden dolayı lavanta bahçelerini ziyaret eden Meral Seçer, hem vatandaşlarla hem de üretici kadınlarla sohbet etti. Büyükşehir Belediyesi’nin sağlamış olduğu tarımsal desteklerle ekim alanlarını genişleten üreticilerin çok güzel bahçeler oluşturduğunu dile getiren Mersinden Kadın Kooperatifi Başkanı Meral Seçer, “Pirömerli Köyü uzun yıllardır nergis üretimi yapan bir köy. Bu yıl da lavanta fidelerinin dağıtımıyla çok güzel bahçeler oluşturulmuş. ‘Kırsal Mahalle Buluşma Günleri’ni lavanta bahçesinde yapıldı. Kentteki kadınlar kırsaldaki kadınlarla buluştu. Üretici kadınların el emeği göz nuru ürünlerini vatandaşlara tanıtarak ekonomik gelir elde etmelerinin imkanı sunuldu” dedi. Mersin köylerinin çok güzel ve gelişmeye çok açık olduğunu vurgulayan Meral Seçer, “Bu tür destekler sayesinde köydeki kadınlarla kentteki kadınlar birbirini tanıyor. Kentimizin tanıtımına da katkı sunması açısından bu tür ‘lavanta dağıtımı’ , ‘nergis dağıtımı’ gibi kırsal alanları destekleyen projeleri çok iyi buluyorum. Bunların da bizlerle buluşturulması; kentlilerle, köylülerle hatta Türkiye'deki herkesle buluşturulmasının kente çok değer katacağına inanıyorum” ifadelerini kullandı. “Stantlar sayesinde kadınlar ev ekonomisine katkı sağlıyor” Stantlar sayesinde evine büyük bir katkı sağladığını aktaran üretici kadınlardan Hatice Demirtaş, “Büyükşehir Belediyesi bizlere yer verdi. Daha önceleri ‘Evi geçindirmek için ne yapabiliriz, eve nasıl fayda sağlayabiliriz?’ diye düşünürken Mersin Büyükşehir Belediyesi bizlere yer verdi. Her hafta Tarsus Kültür Parkı’nda stantlar açıyoruz. Hanımların hepsi evde ürettikleri bütün ürünleri getirip, satıyor. Kazandıklarımızla ev ekonomisine katkıda bulunuyoruz” dedi.
Mersinden Kadın Kooperatifi Başkanı Meral Seçer, Tarsus’a bağlı Pirömerli Mahallesi’nde üretici kadınlarla bir araya geldi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı tarafından düzenlenen ‘Kırsal Mahalle Buluşmaları’ kapsamında üretici kadınlarla buluşup sohbet eden Meral Seçer, açılan tüm stantları tek tek gezdi.

Büyükşehir Belediyesi’nin, kentteki tarımsal üretimin zenginleşmesi ve sürdürülebilir hale getirilmesini yaygınlaştırmak amacıyla üreticilere dağıtmış olduğu lavanta fidanlarının hasat zamanı gelmesinden dolayı lavanta bahçelerini ziyaret eden Meral Seçer, hem vatandaşlarla hem de üretici kadınlarla sohbet etti.

Büyükşehir Belediyesi’nin sağlamış olduğu tarımsal desteklerle ekim alanlarını genişleten üreticilerin çok güzel bahçeler oluşturduğunu dile getiren Mersinden Kadın Kooperatifi Başkanı Meral Seçer, “Pirömerli Köyü uzun yıllardır nergis üretimi yapan bir köy. Bu yıl da lavanta fidelerinin dağıtımıyla çok güzel bahçeler oluşturulmuş. ‘Kırsal Mahalle Buluşma Günleri’ni lavanta bahçesinde yapıldı. Kentteki kadınlar kırsaldaki kadınlarla buluştu. Üretici kadınların el emeği göz nuru ürünlerini vatandaşlara tanıtarak ekonomik gelir elde etmelerinin imkanı sunuldu” dedi.

Mersin köylerinin çok güzel ve gelişmeye çok açık olduğunu vurgulayan Meral Seçer, “Bu tür destekler sayesinde köydeki kadınlarla kentteki kadınlar birbirini tanıyor. Kentimizin tanıtımına da katkı sunması açısından bu tür lavanta dağıtımı’ , ‘nergis dağıtımı’ gibi kırsal alanları destekleyen projeleri çok iyi buluyorum. Bunların da bizlerle buluşturulması; kentlilerle, köylülerle hatta Türkiye'deki herkesle buluşturulmasının kente çok değer katacağına inanıyorum” ifadelerini kullandı.

“Stantlar sayesinde kadınlar ev ekonomisine katkı sağlıyor”

Stantlar sayesinde evine büyük bir katkı sağladığını aktaran üretici kadınlardan Hatice Demirtaş, “Büyükşehir Belediyesi bizlere yer verdi. Daha önceleri ‘Evi geçindirmek için ne yapabiliriz, eve nasıl fayda sağlayabiliriz?’ diye düşünürken Mersin Büyükşehir Belediyesi bizlere yer verdi. Her hafta Tarsus Kültür Parkı’nda stantlar açıyoruz. Hanımların hepsi evde ürettikleri bütün ürünleri getirip, satıyor. Kazandıklarımızla ev ekonomisine katkıda bulunuyoruz” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere Ek Video
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve mersindesonhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.