halkalı escort bayanlar
SİTESOL1
SİTESAĞ1

CARETTA CARETTALARIN YUVALANDIĞI KAZANLI SAHİLİ TEMİZLENDİ

Gündem 08.06.2023 - 15:01, Güncelleme: 08.06.2023 - 15:02 1718+ kez okundu.
 

CARETTA CARETTALARIN YUVALANDIĞI KAZANLI SAHİLİ TEMİZLENDİ

Yüzlerce öğrenci ve gönüllünün de katıldığı etkinlikte, sahilden tonlarca çöp ve atık toplandı

Akdeniz Belediyesi, “5-11 Haziran Çevre Haftası” dolayısıyla, nesli tükenme tehlikesi altında olduğu için uluslararası yasayla tüm dünyada koruma altına alınan Caretta Caretta Deniz Kaplumbağalarının da yumurta bıraktığı, vatandaşların denize girmek ve piknik yapmak için uğradığı Kazanlı sahilinde temizlik yaptı. Akdeniz Belediyesi, “5-11 Haziran Çevre Haftası” etkinlik dizisi kapsamında, temiz, sağlıklı ve sürdürülebilir bir çevre ve doğa için toplumsal farkındalık yaratan kampanyalarına devam ediyor. Hafta dolayısıyla farklı birçok etkinliğe imza atan ve ortak olan Akdeniz Belediyesi, son olarak nesli tüm dünyada koruma altında olan Caretta Caretta Deniz Kaplumbağalarının da üreme alanı olarak kullanıp yumurta bıraktığı Kazanlı sahilinde kapsamlı bir temizlik faaliyeti gerçekleştirdi. Yüzlerce poşet çöp ve atık toplanıp sahilden çıkarıldı Mersin Valiliği Koordinesinde; “Dünya Ortak Evimiz, Sıfır Atık Geleceğimiz” sloganıyla organize edilen ortak etkinliğe, Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak’ı temsilen Başkan Yardımcısı Mustafa Arslan, Çevre Koruma Kontrol Müdürü M. Sevinç Gündüz, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Hüseyin Özgür Yalçın, Doğa Koruma ve Milli Parklar 7. Bölge Müdürlüğü yetkilileri, Okul Müdürleri, Tarsus Amerikan Koleji, Kazanlı Ortaokulu ile İsmail Kurtuluş İlkokulu öğrencileri ve sivil toplum kuruluşu üyeleri katıldı. Buluşmada; çevre gönüllüleri, öğrenciler ve kurum temsilcileri ve belediye ekipleri, Kazanlı sahilinde; gerek dalgalar sonucu denizden gelen gerekse tarımsal üretim ve insan hareketliliğinden kaynaklı çöpler, tarımsal atıklar, görsel kirlilik yaratan birikinti ve materyalleri toplayıp poşetlere doldurdu. Sonrasında da yüzlerce poşet dolusu çöp ve atıklar, bertaraf tesisine ulaştırılmak üzere Akdeniz Belediyesi’ne ait Çöp Taksilere yüklenip sahilden çıkarıldı.
Yüzlerce öğrenci ve gönüllünün de katıldığı etkinlikte, sahilden tonlarca çöp ve atık toplandı

Akdeniz Belediyesi, “5-11 Haziran Çevre Haftası” dolayısıyla, nesli tükenme tehlikesi altında olduğu için uluslararası yasayla tüm dünyada koruma altına alınan Caretta Caretta Deniz Kaplumbağalarının da yumurta bıraktığı, vatandaşların denize girmek ve piknik yapmak için uğradığı Kazanlı sahilinde temizlik yaptı.

Akdeniz Belediyesi, “5-11 Haziran Çevre Haftası” etkinlik dizisi kapsamında, temiz, sağlıklı ve sürdürülebilir bir çevre ve doğa için toplumsal farkındalık yaratan kampanyalarına devam ediyor. Hafta dolayısıyla farklı birçok etkinliğe imza atan ve ortak olan Akdeniz Belediyesi, son olarak nesli tüm dünyada koruma altında olan Caretta Caretta Deniz Kaplumbağalarının da üreme alanı olarak kullanıp yumurta bıraktığı Kazanlı sahilinde kapsamlı bir temizlik faaliyeti gerçekleştirdi.

Yüzlerce poşet çöp ve atık toplanıp sahilden çıkarıldı

Mersin Valiliği Koordinesinde; “Dünya Ortak Evimiz, Sıfır Atık Geleceğimiz” sloganıyla organize edilen ortak etkinliğe, Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak’ı temsilen Başkan Yardımcısı Mustafa Arslan, Çevre Koruma Kontrol Müdürü M. Sevinç Gündüz, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Hüseyin Özgür Yalçın, Doğa Koruma ve Milli Parklar 7. Bölge Müdürlüğü yetkilileri, Okul Müdürleri, Tarsus Amerikan Koleji, Kazanlı Ortaokulu ile İsmail Kurtuluş İlkokulu öğrencileri ve sivil toplum kuruluşu üyeleri katıldı.

Buluşmada; çevre gönüllüleri, öğrenciler ve kurum temsilcileri ve belediye ekipleri, Kazanlı sahilinde; gerek dalgalar sonucu denizden gelen gerekse tarımsal üretim ve insan hareketliliğinden kaynaklı çöpler, tarımsal atıklar, görsel kirlilik yaratan birikinti ve materyalleri toplayıp poşetlere doldurdu. Sonrasında da yüzlerce poşet dolusu çöp ve atıklar, bertaraf tesisine ulaştırılmak üzere Akdeniz Belediyesi’ne ait Çöp Taksilere yüklenip sahilden çıkarıldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve mersindesonhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.