CHP AKDENİZ İLÇE BAŞKANI SEMİH PALAMUT: ‘ENFLASYON EN ÇOK LİMAN KENTLERİNDE VE EMEKÇİ MAHALLELERDE HİSSEDİLİYOR’

Siyaset (mersindesonhaber) - mersindesonhaber | 05.05.2026 - 12:03, Güncelleme: 05.05.2026 - 12:03 94 kez okundu.
 

CHP AKDENİZ İLÇE BAŞKANI SEMİH PALAMUT: ‘ENFLASYON EN ÇOK LİMAN KENTLERİNDE VE EMEKÇİ MAHALLELERDE HİSSEDİLİYOR’

Cumhuriyet Halk Partisi Akdeniz İlçe Başkanı Semih Palamut, son açıklanan enflasyon verilerine ilişkin yaptığı değerlendirmede, özellikle büyükşehirlerin emekçi mahallelerinde hayat pahalılığının çok daha yakıcı bir şekilde hissedildiğini söyledi. Palamut, resmi oranların ötesinde, vatandaşın günlük yaşam mücadelesine bakılması gerektiğini vurguladı.

“Akdeniz’de Geçim Yükü Her Ay Artıyor” Akdeniz ilçesinin dar gelirli ailelerin yoğun yaşadığı bir bölge olduğunu hatırlatan Palamut, kira, elektrik, su ve gıda giderlerindeki artışın hane bütçelerini zorladığını belirtti. “Enflasyon oranı açıklanıyor ama mahallede konuşulan tek şey, ay sonunu nasıl getireceğimiz” diyen Palamut, özellikle sabit gelirli vatandaşların ciddi bir geçim sıkıntısı yaşadığını ifade etti. “Liman ve Ticaret Var Ama Refah Yok” Mersin’in ticaret ve liman kenti olmasına rağmen bu hareketliliğin yurttaşın cebine yansımadığını dile getiren Palamut, taşımacılık ve lojistik maliyetlerindeki artışın doğrudan fiyatlara yansıdığını söyledi. “Ürün limana geliyor, şehirden dağılıyor ama vatandaş o ürünü almakta zorlanıyor. Bu çelişkiyi çözmek zorundayız” ifadelerini kullandı. “Gençler ve Emekliler Daha Fazla Etkileniyor” Palamut, iş arayan gençlerin ve sabit gelirle yaşamaya çalışan emeklilerin enflasyon karşısında daha kırılgan durumda olduğunu belirtti. Artan kira fiyatları ve temel ihtiyaç giderlerinin, sosyal yaşamı da olumsuz etkilediğini söyledi. “Enflasyon sadece ekonomik bir veri değil; gençlerin umudunu, emeklinin huzurunu etkileyen bir sorundur” diyen Palamut, sosyal destek mekanizmalarının güçlendirilmesi gerektiğini vurguladı. “Kalıcı Çözüm Adil Bölüşümden Geçer” Açıklamasının sonunda Palamut, enflasyonla mücadelenin yalnızca oranları düşürmeye odaklanmaması gerektiğini belirterek, gelir dağılımında adaletin sağlanmasının önemine dikkat çekti. “Üretenin, çalışanının, emeklinin hakkını koruyan bir ekonomi anlayışı olmadan hayat pahalılığı sona ermez” diyen Palamut, yerel ve merkezi düzeyde daha kapsayıcı politikalar geliştirilmesi çağrısında bulundu.
Cumhuriyet Halk Partisi Akdeniz İlçe Başkanı Semih Palamut, son açıklanan enflasyon verilerine ilişkin yaptığı değerlendirmede, özellikle büyükşehirlerin emekçi mahallelerinde hayat pahalılığının çok daha yakıcı bir şekilde hissedildiğini söyledi. Palamut, resmi oranların ötesinde, vatandaşın günlük yaşam mücadelesine bakılması gerektiğini vurguladı.

“Akdeniz’de Geçim Yükü Her Ay Artıyor”

Akdeniz ilçesinin dar gelirli ailelerin yoğun yaşadığı bir bölge olduğunu hatırlatan Palamut, kira, elektrik, su ve gıda giderlerindeki artışın hane bütçelerini zorladığını belirtti.
Enflasyon oranı açıklanıyor ama mahallede konuşulan tek şey, ay sonunu nasıl getireceğimiz” diyen Palamut, özellikle sabit gelirli vatandaşların ciddi bir geçim sıkıntısı yaşadığını ifade etti.

Liman ve Ticaret Var Ama Refah Yok”

Mersin’in ticaret ve liman kenti olmasına rağmen bu hareketliliğin yurttaşın cebine yansımadığını dile getiren Palamut, taşımacılık ve lojistik maliyetlerindeki artışın doğrudan fiyatlara yansıdığını söyledi.
“Ürün limana geliyor, şehirden dağılıyor ama vatandaş o ürünü almakta zorlanıyor. Bu çelişkiyi çözmek zorundayız” ifadelerini kullandı.

“Gençler ve Emekliler Daha Fazla Etkileniyor”

Palamut, iş arayan gençlerin ve sabit gelirle yaşamaya çalışan emeklilerin enflasyon karşısında daha kırılgan durumda olduğunu belirtti. Artan kira fiyatları ve temel ihtiyaç giderlerinin, sosyal yaşamı da olumsuz etkilediğini söyledi.
Enflasyon sadece ekonomik bir veri değil; gençlerin umudunu, emeklinin huzurunu etkileyen bir sorundur” diyen Palamut, sosyal destek mekanizmalarının güçlendirilmesi gerektiğini vurguladı.

“Kalıcı Çözüm Adil Bölüşümden Geçer”

Açıklamasının sonunda Palamut, enflasyonla mücadelenin yalnızca oranları düşürmeye odaklanmaması gerektiğini belirterek, gelir dağılımında adaletin sağlanmasının önemine dikkat çekti.
“Üretenin, çalışanının, emeklinin hakkını koruyan bir ekonomi anlayışı olmadan hayat pahalılığı sona ermez” diyen Palamut, yerel ve merkezi düzeyde daha kapsayıcı politikalar geliştirilmesi çağrısında bulundu.

Mersin HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve mersindesonhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.