halkalı escort bayanlar
SİTESOL1
SİTESAĞ1

‘ÇÖLYAK HASTALARINA DESTEK PROJESİ’ BÜYÜMEYE DEVAM EDİYOR

Yaşam (mersindesonhaber) - mersindesonhaber | 25.06.2023 - 17:01, Güncelleme: 25.06.2023 - 17:01 17117+ kez okundu.
 

‘ÇÖLYAK HASTALARINA DESTEK PROJESİ’ BÜYÜMEYE DEVAM EDİYOR

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin, Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından 3 yıl önce başlattığı ‘Çölyak Hastalarına Destek Projesi’, çölyak hastalarının dertlerine derman olmaya devam ediyor.

Her yıl Ramazan ayında düzenli olarak 500 glütensiz gıda kolisini vatandaşlara ulaştıran Büyükşehir, kişi başı haftalık 21 ekmek ve aylık 3 kg unu da hem Mersinlilere, hem de kente gelen depremzede vatandaşlara ulaştırdı. Çölyak hastası vatandaşlardan gelen talepler üzerine, Büyükşehir Ramazan ayı dışında da gıda kolisi desteği sunmaya başladı. Çölyak hastalığıyla mücadele eden vatandaşlar, ALO 185 ve Teksin üzerinden başvurarak gıda desteğinden yararlanabiliyor. Kılıç: “Pahalı bir ürün olan glütensiz ürünleri artırarak dağıtmaya devam edeceğiz” Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Sosyal Yardımlar Şube Müdürlüğü’nde Sosyolog olarak görev yapan Nurten Kılıç, her yıl düzenli olarak gıda desteği verdiklerini aktararak, “Çölyak gıda paketinde hem çocuklara, hem de yetişkinlere yönelik ürünlerimiz oluyor. Glütensiz ürünler ekonomik nedenlerden dolayı çok pahalı. Vatandaşlarımız bunu tedarik etmekte çok zorlanıyordu. Hem onlara destek sağlamak, hem de çocukları mutlu etmek için böyle bir projeye başladık. Geçen yıl 500 koli dağıtıldı. Bu yıl 750’ye çıkardık ve kat kat bu şekilde gidecek diye umuyoruz” dedi. Çölyak hastası vatandaşların desteklerden çok memnun olduğunu belirten Kılıç, “Vatandaşlarımız çok memnun. Koliyi teslim alanlar; hem Teksin, hem ALO 185, hem de Whatsapp hatlarımızdan teşekkür mesajları gönderiyorlar. Biz de onlarla birlikte mutlu oluyoruz” diye konuştu. Destek ve hizmetlerden yararlanmak isteyen Çölyak hastalarının, Teksin uygulaması üzerinden ya da ALO 185’i arayıp başvuru yapabileceklerini söyleyen Kılıç, “Biz vatandaşlarımızın her anında, hastalığında ve sağlığında yardımcı olmak için buradayız. İstedikleri zaman ALO 185 hattından veya Teksin uygulaması üzerinden bizlere ulaşabilirler” ifadelerine yer verdi. “Ücretsiz glütensiz ekmek ve gıda kolisi desteği alıyoruz” Büyükşehir’in glütensiz gıda kolisi ulaştırdığı vatandaşlardan 71 yaşındaki Çölyak hastası Fatih Barışan, “Dört senedir Çölyak hastasıyım. Belediye Başkanımıza bizleri düşündüğü ve yardımcı olduğu için teşekkür ediyoruz. Glütensiz ekmekleri ve kolileri alıyoruz” dedi. “Çölyaklılar olarak çok memnunuz” 9 senedir Çölyak hastalığı ile mücadele eden Firdevs Caba, desteklerden çok memnun olduğunu dile getirerek, “Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Geçen sene Ramazan ayında bir koli aldım. Bu sene tekrar başvurdum ve yine aldık. Bütün Çölyaklılar olarak çok memnunuz. Allah razı olsun Vahap Seçer’den” ifadelerine yer verdi.
Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin, Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından 3 yıl önce başlattığı ‘Çölyak Hastalarına Destek Projesi’, çölyak hastalarının dertlerine derman olmaya devam ediyor.

Her yıl Ramazan ayında düzenli olarak 500 glütensiz gıda kolisini vatandaşlara ulaştıran Büyükşehir, kişi başı haftalık 21 ekmek ve aylık 3 kg unu da hem Mersinlilere, hem de kente gelen depremzede vatandaşlara ulaştırdı. Çölyak hastası vatandaşlardan gelen talepler üzerine, Büyükşehir Ramazan ayı dışında da gıda kolisi desteği sunmaya başladı. Çölyak hastalığıyla mücadele eden vatandaşlar, ALO 185 ve Teksin üzerinden başvurarak gıda desteğinden yararlanabiliyor.

Kılıç: “Pahalı bir ürün olan glütensiz ürünleri artırarak dağıtmaya devam edeceğiz”

Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Sosyal Yardımlar Şube Müdürlüğü’nde Sosyolog olarak görev yapan Nurten Kılıç, her yıl düzenli olarak gıda desteği verdiklerini aktararak, “Çölyak gıda paketinde hem çocuklara, hem de yetişkinlere yönelik ürünlerimiz oluyor. Glütensiz ürünler ekonomik nedenlerden dolayı çok pahalı. Vatandaşlarımız bunu tedarik etmekte çok zorlanıyordu. Hem onlara destek sağlamak, hem de çocukları mutlu etmek için böyle bir projeye başladık. Geçen yıl 500 koli dağıtıldı. Bu yıl 750’ye çıkardık ve kat kat bu şekilde gidecek diye umuyoruz” dedi.

Çölyak hastası vatandaşların desteklerden çok memnun olduğunu belirten Kılıç, “Vatandaşlarımız çok memnun. Koliyi teslim alanlar; hem Teksin, hem ALO 185, hem de Whatsapp hatlarımızdan teşekkür mesajları gönderiyorlar. Biz de onlarla birlikte mutlu oluyoruz” diye konuştu. Destek ve hizmetlerden yararlanmak isteyen Çölyak hastalarının, Teksin uygulaması üzerinden ya da ALO 185’i arayıp başvuru yapabileceklerini söyleyen Kılıç, “Biz vatandaşlarımızın her anında, hastalığında ve sağlığında yardımcı olmak için buradayız. İstedikleri zaman ALO 185 hattından veya Teksin uygulaması üzerinden bizlere ulaşabilirler” ifadelerine yer verdi.

“Ücretsiz glütensiz ekmek ve gıda kolisi desteği alıyoruz”

Büyükşehir’in glütensiz gıda kolisi ulaştırdığı vatandaşlardan 71 yaşındaki Çölyak hastası Fatih Barışan, “Dört senedir Çölyak hastasıyım. Belediye Başkanımıza bizleri düşündüğü ve yardımcı olduğu için teşekkür ediyoruz. Glütensiz ekmekleri ve kolileri alıyoruz” dedi.

“Çölyaklılar olarak çok memnunuz”

9 senedir Çölyak hastalığı ile mücadele eden Firdevs Caba, desteklerden çok memnun olduğunu dile getirerek, “Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Geçen sene Ramazan ayında bir koli aldım. Bu sene tekrar başvurdum ve yine aldık. Bütün Çölyaklılar olarak çok memnunuz. Allah razı olsun Vahap Seçer’den” ifadelerine yer verdi.

Habere ifade bırak !
Habere Ek Video
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve mersindesonhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.