halkalı escort bayanlar
SİTESOL1
SİTESAĞ1

DEMİRAĞ: GEZMİŞ VE ARKADAŞLARININ İADE-İ İTİBARLARI VERİLMELİ

Gündem 06.05.2023 - 17:22, Güncelleme: 06.05.2023 - 17:22 1749+ kez okundu.
 

DEMİRAĞ: GEZMİŞ VE ARKADAŞLARININ İADE-İ İTİBARLARI VERİLMELİ

Cumhuriyet Halk Partisi 27. ve 29. Dönem Parti Meclis Üyesi İnşaat Mühendisi Cavidan Demirağ, 6 Mayıs 1972 tarihinde idam edilen Deniz Gezmiş ve yol arkadaşlarının iade-i itibarlarının verilmesi gerektiğini söyledi.

Demirağ, 51 yıl önce 6 Mayıs 1972 tarihinde idam edilen Deniz Gezmiş ve yol arkadaşları Yusuf Aslan ile Hüseyin İnan'ın ölüm yıl dönümleri dolayısıyla açıklamalarda bulundu. 51 yıl önce bugün üç fidanın toprağa düştüğünü ifade eden Demirağ, Gezmiş ve arkadaşlarının yaşasın tam bağımsız Türkiye diye haykırarak toprağa düştüğünü belirtti. Deniz’lerin sloganı olan 'Yasasin Tam Bagimsiz Türkiye'yi  unutmadıklarını söyleyen Demirağ, "Diyoruz ki, vatan, onu parsel-parsel satanların değil uğrunda darağacına gidenlerin vatanıdır. 6 Mayıs 1972 tarihinde idam edilen Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan’ı unutmadık, unutmayacağız ve saygıyla anıyorum. Ülkemiz demokrasi mücadelesi tarihi; kendini halkına adayan yiğitlerin, kurşunlandığı, bombalandığı, gözaltılar da yok edildiği, idam sehpalarında can verdiği karanlık sayfalarla doludur. Bu karanlık ve acı günlerden biride 6 Mayıs 1972 tarihinde yaşanmış ve Türk gençliğinin hafızasına kazınmıştır. Türk Gençliği 6 Mayıs 1972’de 68 kuşağının üç yiğit fidanını, Atatürkçü, tam bağımsızlık ilkesini kendine şiar edinen evlatlarını, emperyalizmin yerli işbirlikçilerinin eliyle darağacında yitirdi. Bu üç öğrenci lideri, Türkiye’nin tam bağımsızlığı, özgürlüğü ve mutluluğu için emperyalizme karşı mücadele vermiş, idam sehpasında ipi boyunlarına geçirmekten korkmadan sehpada, 'Yaşasın Tam Bağımsız Türkiye' diye haykırarak toprağa düşmüşlerdir. 6 Mayıs sabahında idam edilen gençlik önderlerinin fikirleri geleceğe ışık tutmaya devam ediyor ve onlar halkımızın bağrında yaşıyor. Onları katledenler ise tarihin karanlık sayfalarında yok olup gittiler. Üç yiğit fidanın ruhları şad olsun diyor, dava arkadaşlarına ve Türk gençliğine anılarını yaşatmaya devam edeceklerine olan inançla, selam ve saygılarımı sunuyorum. Ayrıca Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan’ın idamlarının 51. yılında iade-i itibarlarının verilmesi gerekir." dedi.
Cumhuriyet Halk Partisi 27. ve 29. Dönem Parti Meclis Üyesi İnşaat Mühendisi Cavidan Demirağ, 6 Mayıs 1972 tarihinde idam edilen Deniz Gezmiş ve yol arkadaşlarının iade-i itibarlarının verilmesi gerektiğini söyledi.

Demirağ, 51 yıl önce 6 Mayıs 1972 tarihinde idam edilen Deniz Gezmiş ve yol arkadaşları Yusuf Aslan ile Hüseyin İnan'ın ölüm yıl dönümleri dolayısıyla açıklamalarda bulundu.

51 yıl önce bugün
üç fidanın toprağa düştüğünü ifade eden Demirağ, Gezmiş ve arkadaşlarının yaşasın tam bağımsız Türkiye diye haykırarak toprağa düştüğünü belirtti.

Deniz’lerin sloganı olan 'Yasasin Tam Bagimsiz Türkiye'yi  unutmadıklarını söyleyen Demirağ, "Diyoruz ki, vatan, onu parsel-parsel satanların değil uğrunda darağacına gidenlerin vatanıdır. 6 Mayıs 1972 tarihinde idam edilen Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan’ı unutmadık, unutmayacağız ve saygıyla anıyorum. Ülkemiz demokrasi mücadelesi tarihi; kendini halkına adayan yiğitlerin, kurşunlandığı, bombalandığı, gözaltılar da yok edildiği, idam sehpalarında can verdiği karanlık sayfalarla doludur. Bu karanlık ve acı günlerden biride 6 Mayıs 1972 tarihinde yaşanmış ve Türk gençliğinin hafızasına kazınmıştır. Türk Gençliği 6 Mayıs 1972’de 68 kuşağının üç yiğit fidanını, Atatürkçü, tam bağımsızlık ilkesini kendine şiar edinen evlatlarını, emperyalizmin yerli işbirlikçilerinin eliyle darağacında yitirdi. Bu üç öğrenci lideri, Türkiye’nin tam bağımsızlığı, özgürlüğü ve mutluluğu için emperyalizme karşı mücadele vermiş, idam sehpasında ipi boyunlarına geçirmekten korkmadan sehpada, 'Yaşasın Tam Bağımsız Türkiye' diye haykırarak toprağa düşmüşlerdir. 6 Mayıs sabahında idam edilen gençlik önderlerinin fikirleri geleceğe ışık tutmaya devam ediyor ve onlar halkımızın bağrında yaşıyor. Onları katledenler ise tarihin karanlık sayfalarında yok olup gittiler. Üç yiğit fidanın ruhları şad olsun diyor, dava arkadaşlarına ve Türk gençliğine anılarını yaşatmaya devam edeceklerine olan inançla, selam ve saygılarımı sunuyorum. Ayrıca Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan’ın idamlarının 51. yılında iade-i itibarlarının verilmesi gerekir." dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve mersindesonhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.