SİTESOL1
TOLGAGÖKÇELİ

EKMEN: MAAŞIN GELMESİYLE BİTMESİ BİR OLUYOR

Siyaset (mersindesonhaber) - mersindesonhaber | 25.09.2026 - 09:39, Güncelleme: 25.09.2026 - 09:39 170 kez okundu.
 

EKMEN: MAAŞIN GELMESİYLE BİTMESİ BİR OLUYOR

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin Milletvekili Mehmet Emin Ekmen, Hopi Pulse'ın tüketici davranışlarına ilişkin araştırma sonuçlarının Türkiye'de vatandaşların geçim sıkıntısını bir kez daha ortaya koyduğunu belirterek, "Uzun bir zamandır, maaş günü vatandaş için birikmiş ödemelerin ve temel ihtiyaçların karşılanmaya çalışıldığı gün haline gelmiştir" dedi.

Maaşın ay sonuna kadar yetmemesi sıradan bir hal aldı Vatandaşın gelir-gider dengesinde zorlandığını ifade eden Yeni Yol Partisi Grup Başkanı Ekmen, Vatandaşın maaşı daha hesabına yatar yatmaz kira, fatura, kredi, kredi kartı ve mutfak masraflarına gidiyorsa artık tüketim alışkanlığından değil, geçim sıkıntısından söz etmemiz gerekiyor. Bunlar temel ihtiyaçlar ve vatandaşlarımız temel ihtiyaçlarını karşılamakta dahi zorlanıyor. İnsanlarımız kazandıkları parayı geçmişten gelen borçlarını ve bugünün zorunlu ihtiyaçlarını karşılamak için kullanıyor. Kamuoyuna yansıyan haberlere ve Hopi Pulse'ın Ağustos 2026'da gerçekleştirdiği araştırmaya göre vatandaşlarımızın %76'sının parası, ay sonu gelmeden bitiyor. Maaş günü ile bir sonraki maaş günü arasındaki süre, milyonlarca vatandaşımız için ciddi bir hesap yapma ve adeta hayatta kalma mücadelesidir" ifadelerini kullandı.   Kötü günler için saklanan birikimler, artık sıradan bir günü kurtarmaya harcanıyor Ekmen, "Milyonlarca çalışanımız ay boyunca emeğinin karşılığı olarak eline geçen 28 bin lira ile zorunlu ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyor. Böyle bir gelir düzeyinde vatandaştan düzenli olarak tasarruf etmesini, yatırım yapmasını ve geleceğini güvence altına almasını beklemek ne yazık ki gerçekçi değil. İnsanların yalnızca günü kurtarmaya çalıştığı değil, geleceği için de kenara para koyabildiği bir ekonomik düzene tekrar dönmek zorundayız. Eskiden 'kötü günler için' saklanan birikimler, artık sıradan bir günü kurtarmaya harcanıyor. Ücretlerin enflasyon karşısında erimediği, alım gücünün korunduğu ve vatandaşın emeğinin karşılığını alabildiği bir ekonomi politikasına acil olarak ihtiyaç var" şeklinde konuştu.
DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin Milletvekili Mehmet Emin Ekmen, Hopi Pulse'ın tüketici davranışlarına ilişkin araştırma sonuçlarının Türkiye'de vatandaşların geçim sıkıntısını bir kez daha ortaya koyduğunu belirterek, "Uzun bir zamandır, maaş günü vatandaş için birikmiş ödemelerin ve temel ihtiyaçların karşılanmaya çalışıldığı gün haline gelmiştir" dedi.

Maaşın ay sonuna kadar yetmemesi sıradan bir hal aldı

Vatandaşın gelir-gider dengesinde zorlandığını ifade eden Yeni Yol Partisi Grup Başkanı Ekmen, Vatandaşın maaşı daha hesabına yatar yatmaz kira, fatura, kredi, kredi kartı ve mutfak masraflarına gidiyorsa artık tüketim alışkanlığından değil, geçim sıkıntısından söz etmemiz gerekiyor. Bunlar temel ihtiyaçlar ve vatandaşlarımız temel ihtiyaçlarını karşılamakta dahi zorlanıyor. İnsanlarımız kazandıkları parayı geçmişten gelen borçlarını ve bugünün zorunlu ihtiyaçlarını karşılamak için kullanıyor. Kamuoyuna yansıyan haberlere ve Hopi Pulse'ın Ağustos 2026'da gerçekleştirdiği araştırmaya göre vatandaşlarımızın %76'sının parası, ay sonu gelmeden bitiyor. Maaş günü ile bir sonraki maaş günü arasındaki süre, milyonlarca vatandaşımız için ciddi bir hesap yapma ve adeta hayatta kalma mücadelesidir" ifadelerini kullandı.

 

Kötü günler için saklanan birikimler, artık sıradan bir günü kurtarmaya harcanıyor

Ekmen, "Milyonlarca çalışanımız ay boyunca emeğinin karşılığı olarak eline geçen 28 bin lira ile zorunlu ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyor. Böyle bir gelir düzeyinde vatandaştan düzenli olarak tasarruf etmesini, yatırım yapmasını ve geleceğini güvence altına almasını beklemek ne yazık ki gerçekçi değil. İnsanların yalnızca günü kurtarmaya çalıştığı değil, geleceği için de kenara para koyabildiği bir ekonomik düzene tekrar dönmek zorundayız. Eskiden 'kötü günler için' saklanan birikimler, artık sıradan bir günü kurtarmaya harcanıyor. Ücretlerin enflasyon karşısında erimediği, alım gücünün korunduğu ve vatandaşın emeğinin karşılığını alabildiği bir ekonomi politikasına acil olarak ihtiyaç var" şeklinde konuştu.

Mersin HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve mersindesonhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.