halkalı escort bayanlar
SİTESOL1
SİTESAĞ1

İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRÜ FAZİLET DURMUŞ’UN “23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI” KUTLAMA MESAJI

Gündem (mersindesonhaber) - mersindesonhaber | 22.04.2024 - 18:47, Güncelleme: 22.04.2024 - 18:47 759 kez okundu.
 

İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRÜ FAZİLET DURMUŞ’UN “23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI” KUTLAMA MESAJI

Türkiye Büyük Millet Meclisinin açıldığı bu gün, hem Kurtuluş Savaşı’mızı zafere götüren yolun başlangıcı hem de Türkiye Cumhuriyeti'nin kurulacağının müjdecisi olmuştur. Cumhuriyete giden yolda büyük adımlar atılmasını sağlayacak Türkiye Büyük Millet Meclisinin 23 Nisan 1920'de açılması, ülke yönetiminde Milli İrade’nin hâkim kılınması ve demokratik hayata geçişin sembolü olmuştur.

Bundan tam 104 yıl önce açılan Türkiye Büyük Millet Meclisimiz, vatanımızın işgal edildiği bir dönemde milletimizin ve devletimizin hürriyet mücadelesinin merkezi olmuştur. Binlerce yıllık devlet silsilemizin son temsilcisi olan Türkiye Cumhuriyeti Devleti birlik, beraberlik, kardeşlik ve dayanışma anlayışı üzerinde inşa edilmiştir.    Ulusal Egemenliğimizin ilan edildiği bu gün, Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından, millet egemenliğini sonsuza kadar koruyacak olan çocuklarımıza armağan edilmiş dünyadaki ilk çocuk bayramıdır. 23 Nisan günü demokrasinin, millî iradenin, millet egemenliğinin en önemli sembolü olmasının yanı sıra milletimizin evlatlarına verdiği değerin, gençlerine güveninin de bir işaretidir. Millet olarak tıpkı bağımsızlığımız gibi çocuklarımızı da dünyadaki en kıymetli varlıklarımız olarak görüyor, göz bebeğimiz olan çocuklarımızı her zaman ilmin ışığında yarınlara hazırlıyoruz. Hz. Ali: “Çocuklarınızı kendi zamanınıza göre değil, onların yaşayacakları zamana göre yetiştirin.” veciz sözü ile biz eğitimcilerin vizyonunu ortaya koymuştur. Bize emanet edilen çocuklarımızı bu bilinç ve vizyonla geleceğe taşımak için mücadele etmeye devam edeceğiz. Geleceğimizin teminatı olan en kıymetli hazinemiz çocuklarımızı; Türkiye Yüzyılı hedefleri doğrultusunda ülkesini ve milletini seven, vatanı için çalışıp üreten, kendine güvenen, hayatın güçlükleri ile baş edebilecek ölçüde donanımlı, girişimci, ufku geniş, millî ve manevi değerlerine bağlı bireyler olarak yetişmelerini sağlamak, ortak sorumluluğumuz ve hedefimizdir.  Sevgili çocuklarım, bu duygularla sizlere armağan edilen ve millî iradenin her şeyin önünde olduğunu gösteren bu anlamlı günde, başta Cumhuriyet’imizin ve Türkiye Büyük Millet Meclisimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, silah arkadaşlarını, aziz şehit ve gazilerimizi, minnet ve şükranla anıyorum. Dünyanın bütün çocuklarına barış, huzur ve mutluluklar diliyor, bayramınızı kutluyorum. Güzel çocuklarım, son olarak sizlere Gazi’nin şu mesajını iletmek istiyorum:      “Küçük hanımlar, küçük beyler! Sizler hepiniz geleceğin bir gülü, yıldızı ve ikbal ışığısınız. Memleketi asıl ışığa boğacak olan sizsiniz. Kendinizin ne kadar önemli ve değerli olduğunuzu düşünerek ona göre çalışınız. Sizlerden çok şey bekliyoruz.”
Türkiye Büyük Millet Meclisinin açıldığı bu gün, hem Kurtuluş Savaşı’mızı zafere götüren yolun başlangıcı hem de Türkiye Cumhuriyeti'nin kurulacağının müjdecisi olmuştur. Cumhuriyete giden yolda büyük adımlar atılmasını sağlayacak Türkiye Büyük Millet Meclisinin 23 Nisan 1920'de açılması, ülke yönetiminde Milli İrade’nin hâkim kılınması ve demokratik hayata geçişin sembolü olmuştur.

Bundan tam 104 yıl önce açılan Türkiye Büyük Millet Meclisimiz, vatanımızın işgal edildiği bir dönemde milletimizin ve devletimizin hürriyet mücadelesinin merkezi olmuştur. Binlerce yıllık devlet silsilemizin son temsilcisi olan Türkiye Cumhuriyeti Devleti birlik, beraberlik, kardeşlik ve dayanışma anlayışı üzerinde inşa edilmiştir.   

Ulusal Egemenliğimizin ilan edildiği bu gün, Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından, millet egemenliğini sonsuza kadar koruyacak olan çocuklarımıza armağan edilmiş dünyadaki ilk çocuk bayramıdır.

23 Nisan günü demokrasinin, millî iradenin, millet egemenliğinin en önemli sembolü olmasının yanı sıra milletimizin evlatlarına verdiği değerin, gençlerine güveninin de bir işaretidir. Millet olarak tıpkı bağımsızlığımız gibi çocuklarımızı da dünyadaki en kıymetli varlıklarımız olarak görüyor, göz bebeğimiz olan çocuklarımızı her zaman ilmin ışığında yarınlara hazırlıyoruz.

Hz. Ali: “Çocuklarınızı kendi zamanınıza göre değil, onların yaşayacakları zamana göre yetiştirin.” veciz sözü ile biz eğitimcilerin vizyonunu ortaya koymuştur. Bize emanet edilen çocuklarımızı bu bilinç ve vizyonla geleceğe taşımak için mücadele etmeye devam edeceğiz. Geleceğimizin teminatı olan en kıymetli hazinemiz çocuklarımızı; Türkiye Yüzyılı hedefleri doğrultusunda ülkesini ve milletini seven, vatanı için çalışıp üreten, kendine güvenen, hayatın güçlükleri ile baş edebilecek ölçüde donanımlı, girişimci, ufku geniş, millî ve manevi değerlerine bağlı bireyler olarak yetişmelerini sağlamak, ortak sorumluluğumuz ve hedefimizdir. 

Sevgili çocuklarım, bu duygularla sizlere armağan edilen ve millî iradenin her şeyin önünde olduğunu gösteren bu anlamlı günde, başta Cumhuriyet’imizin ve Türkiye Büyük Millet Meclisimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, silah arkadaşlarını, aziz şehit ve gazilerimizi, minnet ve şükranla anıyorum. Dünyanın bütün çocuklarına barış, huzur ve mutluluklar diliyor, bayramınızı kutluyorum.

Güzel çocuklarım, son olarak sizlere Gazi’nin şu mesajını iletmek istiyorum:     

“Küçük hanımlar, küçük beyler! Sizler hepiniz geleceğin bir gülü, yıldızı ve ikbal ışığısınız. Memleketi asıl ışığa boğacak olan sizsiniz. Kendinizin ne kadar önemli ve değerli olduğunuzu düşünerek ona göre çalışınız. Sizlerden çok şey bekliyoruz.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve mersindesonhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.