halkalı escort bayanlar
SİTESOL1
SİTESAĞ1

KENT KONSEYİ VE ODTÜ’DEN SÜRDÜRÜLEBİLİR ŞEHİRCİLİK İÇİN İŞBİRLİĞİ

Yaşam (mersindesonhaber) - mersindesonhaber | 21.06.2023 - 17:53, Güncelleme: 21.06.2023 - 17:53 17015+ kez okundu.
 

KENT KONSEYİ VE ODTÜ’DEN SÜRDÜRÜLEBİLİR ŞEHİRCİLİK İÇİN İŞBİRLİĞİ

Mersin Kent Konseyi ile ODTÜ İklim Değişikliği ve Sürdürülebilir Kalkınma Uygulama ve Araştırma Merkezi işbirliğinde ‘Tanıtım Buluşması ve İşbirliği Protokolü’ imza töreni gerçekleşti.

Mersin Kent Konseyi ile ODTÜ İklim Değişikliği ve Sürdürülebilir Kalkınma Uygulama ve Araştırma Merkezi iş birliğinde ‘Tanıtım Buluşması ve İş birliği Protokolü’ imza töreni gerçekleşti. Törende Mersin Kent Konseyi Başkanı Ayferi Tuğcu açılışı yaparken, ODTÜ İklim Değişikliği ve Sürdürülebilir Kalkınma Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Barış Salihoğlu, protokolün hazırlanma ve imza sebepleriyle detayları hakkında bilgi verdi. Tuğcu: “Mersin’de toplumsal değer yaratmaktan mutluluk duyuyoruz” Daha yaşanabilir bir dünya için iş birlikleriyle, yaptıkları yenilikçi çalışmalarla Mersin’de her geçen gün toplumsal değer yaratmaktan mutluluk duyduklarını ifade eden Mersin Kent Konseyi Başkanı Ayferi Tuğcu, “Bu iş birliğine katılan tüm bileşenlerimiz, şehrimizin son derece önemli, alanlarında değer yaratan dinamiklerin temsilcileri olarak birer düşünce insanı, birer çevre dostu ve çok kıymetli kimlikler olarak görüyorum” diye konuştu. Prof. Salihoğlu: “Sürdürülebilir şehircilik ilkelerine uygun stratejiler geliştireceğiz” Protokolü gerçekleştirirken iki ana prensibe öncelik verdiklerini kaydeden ODTÜ İklim Değişikliği ve Sürdürülebilir Kalkınma Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Barış Salihoğlu ise, “İlk prensibimiz ve odağımız, Mersin'in iklim dostu bir şehir olması sebebiyle, sürdürülebilir şehircilik ilkelerine uygun fikirlerin ve stratejilerin geliştirilebilmesi için Kent Konseyi’ne bu alanda iş birliğiyle destekli birlikte ilerlememiz olacak. İkincisi ise; Mersin bir deniz şehri, ancak denizlerinden arzu edilen en optimum seviyede faydalanamıyoruz. Bununla birlikte deniz ekosistemini de yeterince korumuyoruz. Yapılan protokolde, bu çalışmalara da odaklanıyoruz. Bu bağlamda Kent Konseyi ile işbirliği çerçevesinde çalışmalarımıza son halini vereceğiz” dedi.
Mersin Kent Konseyi ile ODTÜ İklim Değişikliği ve Sürdürülebilir Kalkınma Uygulama ve Araştırma Merkezi işbirliğinde ‘Tanıtım Buluşması ve İşbirliği Protokolü’ imza töreni gerçekleşti.

Mersin Kent Konseyi ile ODTÜ İklim Değişikliği ve Sürdürülebilir Kalkınma Uygulama ve Araştırma Merkezi iş birliğinde ‘Tanıtım Buluşması ve İş birliği Protokolü’ imza töreni gerçekleşti. Törende Mersin Kent Konseyi Başkanı Ayferi Tuğcu açılışı yaparken, ODTÜ İklim Değişikliği ve Sürdürülebilir Kalkınma Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Barış Salihoğlu, protokolün hazırlanma ve imza sebepleriyle detayları hakkında bilgi verdi.

Tuğcu: “Mersin’de toplumsal değer yaratmaktan mutluluk duyuyoruz”

Daha yaşanabilir bir dünya için iş birlikleriyle, yaptıkları yenilikçi çalışmalarla Mersin’de her geçen gün toplumsal değer yaratmaktan mutluluk duyduklarını ifade eden Mersin Kent Konseyi Başkanı Ayferi Tuğcu, “Bu iş birliğine katılan tüm bileşenlerimiz, şehrimizin son derece önemli, alanlarında değer yaratan dinamiklerin temsilcileri olarak birer düşünce insanı, birer çevre dostu ve çok kıymetli kimlikler olarak görüyorum” diye konuştu.

Prof. Salihoğlu: “Sürdürülebilir şehircilik ilkelerine uygun stratejiler geliştireceğiz”

Protokolü gerçekleştirirken iki ana prensibe öncelik verdiklerini kaydeden ODTÜ İklim Değişikliği ve Sürdürülebilir Kalkınma Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Barış Salihoğlu ise, “İlk prensibimiz ve odağımız, Mersin'in iklim dostu bir şehir olması sebebiyle, sürdürülebilir şehircilik ilkelerine uygun fikirlerin ve stratejilerin geliştirilebilmesi için Kent Konseyi’ne bu alanda iş birliğiyle destekli birlikte ilerlememiz olacak. İkincisi ise; Mersin bir deniz şehri, ancak denizlerinden arzu edilen en optimum seviyede faydalanamıyoruz. Bununla birlikte deniz ekosistemini de yeterince korumuyoruz. Yapılan protokolde, bu çalışmalara da odaklanıyoruz. Bu bağlamda Kent Konseyi ile işbirliği çerçevesinde çalışmalarımıza son halini vereceğiz” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve mersindesonhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.