‘KOBİ’LER, TÜRKİYE GENELİNDEKİ ORTALAMANIN ÜZERİNDE BİR PERFORMANS SERGİLİYOR’
‘KOBİ’LER, TÜRKİYE GENELİNDEKİ ORTALAMANIN ÜZERİNDE BİR PERFORMANS SERGİLİYOR’
DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin Milletvekili Mehmet Emin Ekmen, Mersin’deki KOBİ’lerin Türkiye’nin ortalamasının üstünde performansa sahip olduğunu belirterek girişimcileri tebrik etti.
DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin Milletvekili Mehmet Emin Ekmen, Mersin’deki KOBİ’lerin Türkiye’nin ortalamasının üstünde performansa sahip olduğunu belirterek girişimcileri tebrik etti.
Mersinimiz başarılarıyla yine ön sıralarda yer aldı
Ekmen, “Türkiye İstatistik Kurumu tarafından yayımlanan 2024 yılına ait Küçük ve Orta Büyüklükteki Girişim verileri, işletmelerin dış ticaretteki konumunun güçlendiğini ortaya koydu. KOBİ’lerin ekonomideki etkin rolünü bir kez daha gözler önüne serilirken Mersinimiz başarılarıyla yine ön sıralarda yer aldı. Mersin’de bulunan Uluslararası Liman ile Serbest Bölge gibi stratejik ticaret merkezleri, yerel işletmelerin küresel pazarlara açılmasını kolaylaştıran önemli unsurlar. Bu altyapı olanakları, özellikle küçük ve orta ölçekli şirketlerin dış ticarette rekabet gücünü artırırken, kentte faaliyet gösteren KOBİ’lerin ihracat başarısının ülke genelindeki %29,6 seviyesinin üzerine çıkmasına katkı sağlıyor” açıklamasında bulundu.
Mersinli girişimler, yeni pazarlara erişim ve sürdürülebilir büyüme konusunda önemli bir ivme kazanıyor
Mersin’in lojistik açıdan avantajlı olduğuna değinen Ekmen, “Kentin öne çıkan üretim alanları arasında yer alan tarım ve gıda sanayi, tekstil ile makine üretimi gibi sektörlerde faaliyet gösteren işletmeler, söz konusu lojistik imkânlardan etkin biçimde yararlanıyor. Bu avantajlı konum sayesinde Mersinli girişimler hem yeni pazarlara ulaşma hem de sürdürülebilir büyüme hedeflerini güçlendirme noktasında önemli bir ivme yakalıyor. Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanımız Sayın Hakan Sefa Çakır’ın da dediği gibi, KOBİ’ler ülkemizin bel kemiğini oluştururken Mersin’in lojistik üstünlüğü girişimcilerin ihracat yapmasını kolaylaştırıyor. Mersin’in adını daha nice başarılarda duyacağımıza inanıyorum” dedi.
Mersin HABERİ
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.