KOCAMAZ: ‘BELEDİYELERE YÖNELİK AYRIMCILIĞIN BEDELİNİ VATANDAŞ ÖDÜYOR’

Siyaset (mersindesonhaber) - mersindesonhaber | 06.01.2026 - 21:21, Güncelleme: 06.01.2026 - 21:52 798 kez okundu.
 

KOCAMAZ: ‘BELEDİYELERE YÖNELİK AYRIMCILIĞIN BEDELİNİ VATANDAŞ ÖDÜYOR’

İYİ Parti Mersin Milletvekili Burhanettin Kocamaz, TBMM Genel Kurulu’nda YENİ YOL Grubu önerisi üzerine İYİ Parti Grubu adına yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanlığı hükûmet sistemiyle birlikte belediyelere yönelik ayrımcılığın arttığını savundu. Kocamaz, muhalefet belediyelerine SGK borçları üzerinden baskı uygulandığını, bunun da doğrudan vatandaşların aldığı hizmetleri olumsuz etkilediğini söyledi.

Belediyelerin kent yaşamındaki rolüne dikkat çeken Kocamaz, “Belediye, vatandaşın ilk kapısını çaldığı kurumdur. Yedirir, içirir, giydirir, barındırır. Kentlerde devletin hizmet elidir” ifadelerini kullandı. Uzun yıllar belediye başkanlığı yaptığını hatırlatan Kocamaz, belediyelere yönelik haksız uygulamaların aslında o kentte yaşayanlara yapıldığını belirtti. Cumhurbaşkanı’nın muhalefet belediyelerinin SGK borçlarıyla ilgili olarak “Belediyeleri silkeleyin” ifadesini kullandığını hatırlatan Kocamaz, bu açıklamanın ardından iktidarın muhalefet belediyelerine yönelik işlemleri artırdığını, İller Bankası paylarına dahi el konulduğunu öne sürdü. Kocamaz, “Silkelenen belediyeler değil, vatandaş olmuştur. Sosyal yardım hizmetleri aksamıştır” dedi. İktidara yakın belediyelere merkezi bütçeden alt geçit, katlı kavşak ve raylı sistem gibi yatırımlar yapıldığını savunan Kocamaz, muhalefet belediyelerinin ise kendi bütçeleriyle yapmak istedikleri yatırımlar için borçlanma taleplerinin engellendiğini ifade etti. Kredi kullanımının ilgili kuruluşlar tarafından denetlendiğini vurgulayan Kocamaz, bu kredilerin amacı dışında kullanılmasının mümkün olmadığını söyledi. Yerel seçimlerin ardından muhalefetin borcu yüksek belediyeleri devraldığını belirten Kocamaz, bu borçların ilk kez belediye binalarına asıldığını hatırlattı. Kocamaz, iktidarın adalet vurgusuna rağmen uygulamalarda adaletin gözetilmediğini ileri sürerek, bazı camilerin dahi belediye borçlarına karşılık mahsuplaştırıldığını iddia etti. Konuşmasını “Böyle bir anlayış dünyanın hiçbir yerinde yoktur” sözleriyle tamamlayan Kocamaz, Meclis’i saygıyla selamladı.  
İYİ Parti Mersin Milletvekili Burhanettin Kocamaz, TBMM Genel Kurulu’nda YENİ YOL Grubu önerisi üzerine İYİ Parti Grubu adına yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanlığı hükûmet sistemiyle birlikte belediyelere yönelik ayrımcılığın arttığını savundu. Kocamaz, muhalefet belediyelerine SGK borçları üzerinden baskı uygulandığını, bunun da doğrudan vatandaşların aldığı hizmetleri olumsuz etkilediğini söyledi.

Belediyelerin kent yaşamındaki rolüne dikkat çeken Kocamaz, “Belediye, vatandaşın ilk kapısını çaldığı kurumdur. Yedirir, içirir, giydirir, barındırır. Kentlerde devletin hizmet elidir” ifadelerini kullandı. Uzun yıllar belediye başkanlığı yaptığını hatırlatan Kocamaz, belediyelere yönelik haksız uygulamaların aslında o kentte yaşayanlara yapıldığını belirtti.

Cumhurbaşkanı’nın muhalefet belediyelerinin SGK borçlarıyla ilgili olarak “Belediyeleri silkeleyin” ifadesini kullandığını hatırlatan Kocamaz, bu açıklamanın ardından iktidarın muhalefet belediyelerine yönelik işlemleri artırdığını, İller Bankası paylarına dahi el konulduğunu öne sürdü. Kocamaz, “Silkelenen belediyeler değil, vatandaş olmuştur. Sosyal yardım hizmetleri aksamıştır” dedi.

İktidara yakın belediyelere merkezi bütçeden alt geçit, katlı kavşak ve raylı sistem gibi yatırımlar yapıldığını savunan Kocamaz, muhalefet belediyelerinin ise kendi bütçeleriyle yapmak istedikleri yatırımlar için borçlanma taleplerinin engellendiğini ifade etti. Kredi kullanımının ilgili kuruluşlar tarafından denetlendiğini vurgulayan Kocamaz, bu kredilerin amacı dışında kullanılmasının mümkün olmadığını söyledi.

Yerel seçimlerin ardından muhalefetin borcu yüksek belediyeleri devraldığını belirten Kocamaz, bu borçların ilk kez belediye binalarına asıldığını hatırlattı. Kocamaz, iktidarın adalet vurgusuna rağmen uygulamalarda adaletin gözetilmediğini ileri sürerek, bazı camilerin dahi belediye borçlarına karşılık mahsuplaştırıldığını iddia etti.

Konuşmasını “Böyle bir anlayış dünyanın hiçbir yerinde yoktur” sözleriyle tamamlayan Kocamaz, Meclis’i saygıyla selamladı.

 

Mersin HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere Ek Video
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve mersindesonhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.