SİTESOL1
TOLGAGÖKÇELİ

MERSİN İL BAŞKANI GÜR ARSLANYIKAR, DEPREME HAZIRLIK ERTELENEMEZ

Siyaset (mersindesonhaber) - mersindesonhaber | 19.08.2026 - 11:50, Güncelleme: 19.08.2026 - 11:50 63 kez okundu.
 

MERSİN İL BAŞKANI GÜR ARSLANYIKAR, DEPREME HAZIRLIK ERTELENEMEZ

Anahtar Parti Mersin İl Başkanı Gür Arslanyıkar, deprem gerçeğinin göz ardı edilmeden Mersin’in afetlere karşı daha dirençli hale getirilmesi gerektiğini belirterek, kentsel dönüşüm ve depreme hazırlık konusunda hem merkezi yönetimin hem de yerel yönetimlerin yıllardır beklenen kararlılığı ortaya koyamadığını söyledi.

MERSİN DEPREME HAZIR HALE GETİRİLMELİDİR Mersin’de özellikle eski yapı stokunun bulunduğu mahallelerde vatandaşların güvenli konut beklentisinin her geçen gün arttığını ifade eden Arslanyıkar, depreme hazırlığın yalnızca bina yenilemekten ibaret olmadığını vurguladı. Gür Arslanyıkar şunları söyledi: “Deprem ne zaman olacak bilmiyoruz ancak hazırlıklı olmak zorunda olduğumuzu biliyoruz. Bugün Mersin’de binlerce vatandaşımız oturduğu binanın güvenli olup olmadığını endişeyle sorguluyor. Bu kaygıyı ortadan kaldıracak olan şey açıklamalar değil, somut adımlardır. Deprem olduktan sonra değil, olmadan önce harekete geçmek zorundayız.” İKTİDAR DA YEREL YÖNETİMLER DE ÜZERİNE DÜŞENİ YAPMADI Kentsel dönüşüm çalışmalarının yıllardır istenilen hızda ilerlemediğini belirten Arslanyıkar, merkezi yönetimin gerekli finansman ve teşvik mekanizmalarını güçlendirmesi, yerel yönetimlerin ise planlama ve uygulama süreçlerini hızlandırması gerektiğini ifade etti. “İktidar yıllardır kentsel dönüşüm konusunda büyük vaatlerde bulundu ancak vatandaşlarımız hâlâ sonuç bekliyor. Yerel yönetimler de planlama süreçlerini hızlandırmak ve riskli yapıların dönüşümünü kolaylaştırmak konusunda daha etkin olmak zorundadır. Deprem gibi hayati bir mesele siyasi polemiklerin değil, ortak aklın konusu olmalıdır.” MERSİN’İN GÜVENLİ GELECEĞİ BUGÜN PLANLANMALIDIR Arslanyıkar açıklamasını şu sözlerle tamamladı: “Depreme dirençli şehirler kendiliğinden oluşmaz. Bilimsel şehir planlaması, güçlü altyapı, hızlı kentsel dönüşüm ve afet hazırlıklarıyla inşa edilir. Anahtar Parti olarak vatandaşlarımızın can güvenliğini önceleyen, şeffaf ve hızlandırılmış bir dönüşüm modelini savunuyoruz. Mersin’in geleceğini günü kurtaran anlayışlara değil, güvenli şehircilik vizyonuna emanet etmek zorundayız. Depremi bekleyen değil, depreme hazırlanan bir Mersin inşa edilmelidir.”
Anahtar Parti Mersin İl Başkanı Gür Arslanyıkar, deprem gerçeğinin göz ardı edilmeden Mersin’in afetlere karşı daha dirençli hale getirilmesi gerektiğini belirterek, kentsel dönüşüm ve depreme hazırlık konusunda hem merkezi yönetimin hem de yerel yönetimlerin yıllardır beklenen kararlılığı ortaya koyamadığını söyledi.

MERSİN DEPREME HAZIR HALE GETİRİLMELİDİR

Mersin’de özellikle eski yapı stokunun bulunduğu mahallelerde vatandaşların güvenli konut beklentisinin her geçen gün arttığını ifade eden Arslanyıkar, depreme hazırlığın yalnızca bina yenilemekten ibaret olmadığını vurguladı.

Gür Arslanyıkar şunları söyledi:

Deprem ne zaman olacak bilmiyoruz ancak hazırlıklı olmak zorunda olduğumuzu biliyoruz. Bugün Mersin’de binlerce vatandaşımız oturduğu binanın güvenli olup olmadığını endişeyle sorguluyor. Bu kaygıyı ortadan kaldıracak olan şey açıklamalar değil, somut adımlardır. Deprem olduktan sonra değil, olmadan önce harekete geçmek zorundayız.”

İKTİDAR DA YEREL YÖNETİMLER DE ÜZERİNE DÜŞENİ YAPMADI

Kentsel dönüşüm çalışmalarının yıllardır istenilen hızda ilerlemediğini belirten Arslanyıkar, merkezi yönetimin gerekli finansman ve teşvik mekanizmalarını güçlendirmesi, yerel yönetimlerin ise planlama ve uygulama süreçlerini hızlandırması gerektiğini ifade etti.

“İktidar yıllardır kentsel dönüşüm konusunda büyük vaatlerde bulundu ancak vatandaşlarımız hâlâ sonuç bekliyor. Yerel yönetimler de planlama süreçlerini hızlandırmak ve riskli yapıların dönüşümünü kolaylaştırmak konusunda daha etkin olmak zorundadır. Deprem gibi hayati bir mesele siyasi polemiklerin değil, ortak aklın konusu olmalıdır.”

MERSİN’İN GÜVENLİ GELECEĞİ BUGÜN PLANLANMALIDIR

Arslanyıkar açıklamasını şu sözlerle tamamladı:
“Depreme dirençli şehirler kendiliğinden oluşmaz. Bilimsel şehir planlaması, güçlü altyapı, hızlı kentsel dönüşüm ve afet hazırlıklarıyla inşa edilir. Anahtar Parti olarak vatandaşlarımızın can güvenliğini önceleyen, şeffaf ve hızlandırılmış bir dönüşüm modelini savunuyoruz. Mersin’in geleceğini günü kurtaran anlayışlara değil, güvenli şehircilik vizyonuna emanet etmek zorundayız. Depremi bekleyen değil, depreme hazırlanan bir Mersin inşa edilmelidir.”

Mersin HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve mersindesonhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.