MERSİN VALİSİ ATİLLA TOROS’UN GÜNDEMİNDE GÜVENLİK, DENETİMLER VE YATIRIMLAR YER ALDI
MERSİN VALİSİ ATİLLA TOROS’UN GÜNDEMİNDE GÜVENLİK, DENETİMLER VE YATIRIMLAR YER ALDI
Mersin Valisi Atilla Toros, kentte yürütülen güvenlik çalışmaları, ticari denetimler ve enerji yatırımlarına ilişkin temaslarını sürdürürken, üniversite öğrencileri ve iş dünyası temsilcileriyle de bir araya geldi.
Mersin Valisi Atilla Toros, kentte yürütülen güvenlik çalışmaları, ticari denetimler ve enerji yatırımlarına ilişkin temaslarını sürdürürken, üniversite öğrencileri ve iş dünyası temsilcileriyle de bir araya geldi.
Mersin Valisi Atilla Toros, Çağ Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğrencileriyle Yaşar Bayboğan Kampüsü'ndeki Prof. Dr. İlhan Yücel Konferans Salonu'nda düzenlenen söyleşiye katıldı. Öğrencilerin sorularını yanıtlayan Toros, programın ardından öğrencilerle sohbet ederek eğitim hayatlarında başarılar diledi.
EKİM AYINDA 92 BİN 943 ÜRÜN DENETLENDİ
Mersin Ticaret İl Müdürlüğü ekipleri tarafından 1-31 Ekim 2026 tarihleri arasında il merkezi ve ilçelerde gerçekleştirilen denetimlerde, 1.125 firmada toplam 92 bin 943 ürün kontrol edildi.
6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun kapsamında fiyat etiketi, kasa-raf fiyat uyuşmazlığı ve haksız fiyat artışına yönelik yapılan denetimlerde tespit edilen ihlaller nedeniyle firmalara toplam 198 bin 650 TL idari para cezası uygulandı.
UYUŞTURUCU OPERASYONLARINDA 31 ŞÜPHELİ TUTUKLANDI
Mersin'de 26 Ekim-1 Kasım 2026 tarihleri arasında güvenlik birimlerince yürütülen uyuşturucuyla mücadele çalışmalarında 126 narkotik olayı kayıtlara geçti. Operasyonlarda 145 kişi yakalanırken, 31 şüpheli tutuklandı.
Şüphelilerin adreslerinde ve araçlarında yapılan aramalarda 4 bin 315 uyuşturucu hap, 16 bin 129 gram uyuşturucu madde, 2 tabanca ve 10 tabanca fişeği ele geçirildi.
Uyuşturucuyla mücadeleye yönelik bilgilendirme faaliyetleri kapsamında ise "En İyi Narkotik Polisi Anne" projesiyle 28 oturumda 1.325 anneye, Narko-Yetişkin faaliyetleri kapsamında 26 oturumda 1.355 kişiye eğitim verildi.
BAKAN BAYRAKTAR VE MÜSİAD HEYETİNDEN VALİLİĞE ZİYARET
Vali Atilla Toros, MÜSİAD Genel Başkanı Burhan Özdemir ve beraberindeki heyeti makamında kabul etti.
Öte yandan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar da Mersin Valiliğini ziyaret etti. Vali Toros, Mersin milletvekilleri ve il protokolü tarafından karşılanan Bayraktar, Valilik Şeref Defteri'ni imzaladı.
Ziyaret kapsamında gerçekleştirilen görüşmede Mersin'de yürütülen enerji yatırımları, devam eden projeler ve planlanan çalışmalar değerlendirildi.
Mersin HABERİ
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

