MERSİN’DE DÜĞÜN KONVOYUNA YOL KAPATMA CEZASI

Gündem (mersindesonhaber) - mersindesonhaber | 01.12.2025 - 17:39, Güncelleme: 01.12.2025 - 17:39 18 kez okundu.
 

MERSİN’DE DÜĞÜN KONVOYUNA YOL KAPATMA CEZASI

Mersin’in Toroslar ilçesinde bir düğün konvoyunun yolu kapatması üzerine başlatılan inceleme sonucunda, Güneykent Polis Merkezi Amirliği ekipleri konvoya katılan ve yolu kapattığı belirlenen araçların plakalarını tespit etti.

Belirlenen 8 kişi hakkında TCK 179/2 kapsamında “trafik güvenliğini kasten tehlikeye sokmak” suçundan adli işlem başlatıldı. Ayrıca Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından 8 sürücüye ve 1 araç plakasına Kara Yolları Trafik Kanununun çeşitli maddelerinden toplam 18.867 TL idari para cezası uygulandı. Cezalar; 60/1-a: Taşıt yolu üzerinde duraklamanın yasaklandığı yerlerde duraklama, 47/1-d: Trafik güvenliği ve düzeni ile ilgili kural ve yasaklara uymama, 32/1: Standart dışı süspansiyon sistemi bulunan aracı kullanma maddeleri kapsamında kesildi. Ayrıca iki sürücünün ehliyetine geçici olarak el konularak ilgili madde gereği sağlık kuruluşlarına sevk edildi. Bir sürücünün ise 100 ceza puanına ulaştığı için ehliyetine 2 ay süreyle el konuldu. Emniyet yetkilileri, trafik güvenliğini tehlikeye atan davranışlara karşı denetimlerin kararlılıkla sürdürüleceğini belirtti.
Mersin’in Toroslar ilçesinde bir düğün konvoyunun yolu kapatması üzerine başlatılan inceleme sonucunda, Güneykent Polis Merkezi Amirliği ekipleri konvoya katılan ve yolu kapattığı belirlenen araçların plakalarını tespit etti.

Belirlenen 8 kişi hakkında TCK 179/2 kapsamında “trafik güvenliğini kasten tehlikeye sokmak” suçundan adli işlem başlatıldı. Ayrıca Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından 8 sürücüye ve 1 araç plakasına Kara Yolları Trafik Kanununun çeşitli maddelerinden toplam 18.867 TL idari para cezası uygulandı. Cezalar;

  • 60/1-a: Taşıt yolu üzerinde duraklamanın yasaklandığı yerlerde duraklama,
  • 47/1-d: Trafik güvenliği ve düzeni ile ilgili kural ve yasaklara uymama,
  • 32/1: Standart dışı süspansiyon sistemi bulunan aracı kullanma maddeleri kapsamında kesildi.

Ayrıca iki sürücünün ehliyetine geçici olarak el konularak ilgili madde gereği sağlık kuruluşlarına sevk edildi. Bir sürücünün ise 100 ceza puanına ulaştığı için ehliyetine 2 ay süreyle el konuldu.

Emniyet yetkilileri, trafik güvenliğini tehlikeye atan davranışlara karşı denetimlerin kararlılıkla sürdürüleceğini belirtti.

Mersin HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve mersindesonhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.