MERSİN’DE FARKLI ALANLARDA TOPLANTI VE ZİYARETLER GERÇEKLEŞTİRİLDİ
MERSİN’DE FARKLI ALANLARDA TOPLANTI VE ZİYARETLER GERÇEKLEŞTİRİLDİ
Mersin Valisi Atilla Toros başkanlığında, gün içerisinde farklı başlıklarda toplantılar ve ziyaretler gerçekleştirildi.
Mersin Valisi Atilla Toros başkanlığında, gün içerisinde farklı başlıklarda toplantılar ve ziyaretler gerçekleştirildi.
5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu kapsamında düzenlenen İl Hayvanları Koruma Kurulu Toplantısı’nda; hayvan bakımevlerinin mevcut durumu, sahipsiz hayvanların rehabilitasyonu, barındırılması ve sahiplendirilmesine yönelik çalışmalar ele alındı. Toplantıda, insan, hayvan ve çevre sağlığı çerçevesinde yürütülen faaliyetler değerlendirildi.
Aynı gün gerçekleştirilen 2026 Yılı III. Dönem İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı’nda ise il genelinde yürütülen kamu yatırımları gündeme alındı. Toplantıda, toplam bedeli 348 milyar 235 milyon 458 bin TL olan 483 projenin bulunduğu, tamamlanan ve devam eden 314 proje için 2026 yılı harcamasının 11 milyar 232 milyon 51 bin TL olduğu bilgisi paylaşıldı. Yatırımların planlanan takvim doğrultusunda ilerlemesine yönelik değerlendirmeler yapıldı.
Vali yardımcıları ve ilçe kaymakamlarının katılımıyla düzenlenen değerlendirme ve koordinasyon toplantısında ise kamu hizmetleri ile bu hizmetlere ilişkin iş ve işlemler ele alındı. İl genelinde yürütülen proje ve yatırımlar hakkında bilgi alışverişinde bulunuldu.
Bağımlılıkla Mücadele İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı’nda, kamu kurumları tarafından yürütülen çalışmalar, eğitim ve bilinçlendirme faaliyetleri ile önleyici hizmetler değerlendirildi. Toplantıda ayrıca uyuşturucu, alkol, tütün ve davranışsal bağımlılıklar konusunda yapılan çalışmalar hakkında sunumlar gerçekleştirildi.
Program kapsamında Mersin Arkeoloji Müzesi’nde İl Müftülüğü koordinesinde düzenlenen “Mucize” temalı sergi de ziyaret edildi. Sergide yer alan, peygamberlerin mucizelerini konu alan ve Türk-İslam sanatlarından örnekler içeren eserler incelendi. Sergiyi ziyaret eden öğrencilerle de bir süre sohbet edildi.
Öte yandan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Mersin Başkonsolosu Erek Çağatay ve KKTC Mersin Turizm Koordinatörü Kazım Türkan ile bir görüşme gerçekleştirildi.
Mersin HABERİ
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

