MERSİN’DE GÜVENLİK GÜÇLERİNDEN UYUŞTURUCUYA GEÇİT YOK

Gündem (mersindesonhaber) - mersindesonhaber | 27.01.2026 - 19:34, Güncelleme: 27.01.2026 - 19:34 356 kez okundu.
 

MERSİN’DE GÜVENLİK GÜÇLERİNDEN UYUŞTURUCUYA GEÇİT YOK

Mersin’in huzur ve güvenliğini daim kılmak amacıyla Emniyet, Jandarma ve Sahil Güvenlik birimleri kent genelinde gece gündüz çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda özellikle uyuşturucuyla mücadelede kararlı ve etkin operasyonlar gerçekleştiriliyor.

19 Aralık 2025 – 26 Ocak 2026 tarihleri arasında yürütülen çalışmalar kapsamında 140 narkotik olayı meydana gelirken, 172 şüpheli şahıs yakalandı, bunlardan 33’ü tutuklandı. Şüphelilerin ikamet, iş yeri ve araçlarında yapılan aramalarda; 2.351 adet uyuşturucu hap, 7.849 gram uyuşturucu madde, 3 adet tabanca, 1 adet av tüfeği ve 14 adet tabanca fişeği ele geçirildi. Öte yandan uyuşturucuyla mücadelenin yalnızca operasyonel boyutla sınırlı kalmadığı, bilinçlendirme ve önleyici faaliyetlerin de aralıksız sürdürüldüğü bildirildi. “En İyi Narkotik Polisi Anne” Projesi kapsamında 25 oturumda 1.717 anneye bilgilendirme yapılırken, Narko-Yetişkin faaliyetleri çerçevesinde ise 34 oturumda 744 kişiye sunum gerçekleştirildi. Bu sunumlarda NARVAS ve UYUMA projeleri de tanıtıldı. Yetkililer, Mersin’in huzur ve güvenliğini tehdit eden her türlü suç unsuruna karşı mücadelenin kararlılıkla süreceğini vurguladı.
Mersin’in huzur ve güvenliğini daim kılmak amacıyla Emniyet, Jandarma ve Sahil Güvenlik birimleri kent genelinde gece gündüz çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda özellikle uyuşturucuyla mücadelede kararlı ve etkin operasyonlar gerçekleştiriliyor.

19 Aralık 2025 – 26 Ocak 2026 tarihleri arasında yürütülen çalışmalar kapsamında 140 narkotik olayı meydana gelirken, 172 şüpheli şahıs yakalandı, bunlardan 33’ü tutuklandı.

Şüphelilerin ikamet, iş yeri ve araçlarında yapılan aramalarda;

  • 2.351 adet uyuşturucu hap,
  • 7.849 gram uyuşturucu madde,
  • 3 adet tabanca, 1 adet av tüfeği ve 14 adet tabanca fişeği ele geçirildi.

Öte yandan uyuşturucuyla mücadelenin yalnızca operasyonel boyutla sınırlı kalmadığı, bilinçlendirme ve önleyici faaliyetlerin de aralıksız sürdürüldüğü bildirildi. “En İyi Narkotik Polisi Anne” Projesi kapsamında 25 oturumda 1.717 anneye bilgilendirme yapılırken, Narko-Yetişkin faaliyetleri çerçevesinde ise 34 oturumda 744 kişiye sunum gerçekleştirildi. Bu sunumlarda NARVAS ve UYUMA projeleri de tanıtıldı.

Yetkililer, Mersin’in huzur ve güvenliğini tehdit eden her türlü suç unsuruna karşı mücadelenin kararlılıkla süreceğini vurguladı.

Mersin HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve mersindesonhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.