halkalı escort bayanlar
SİTESOL1
SİTESAĞ1

MERSİN’DE “MİLLİ AĞAÇLANDIRMA GÜNÜ” ETKİNLİĞİ

Gündem (mersindesonhaber) - mersindesonhaber | 12.11.2023 - 09:35, Güncelleme: 12.11.2023 - 09:35 1234+ kez okundu.
 

MERSİN’DE “MİLLİ AĞAÇLANDIRMA GÜNÜ” ETKİNLİĞİ

6 Kasım 2019 tarihli ve 2019/24 sayılı Cumhurbaşkanlığı Genelgesi gereğince; ekonomik, ekolojik ve sosyal açıdan büyük öneme sahip olan ormanlarımızı korumak, sürdürülebilir şekilde yönetmek ve gelecek nesillerimiz için yurdumuzu daha sağlıklı ve yaşanabilir kılmak amacıyla, Sayın Bakanımızın kamuoyu ile paylaşmış olduğu “Geleceğe Nefes Cumhuriyete Nefes” teması ile Cumhuriyetimizin 100. Yılında Mersin’de 13 ilçemizde fidan dikim etkinliğimizi gerçekleştirerek 100. Yıl Cumhuriyet Ormanları kurduk.

İlimiz Yenişehir ilçesi Turunçlu Mahallesinde düzenlenen etkinliğe, Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Murat Fırat, Vali Yardımcısı Dr. Mehmet Ali Özkan, Baro Başkan Yardımcısı Av. Kazım Yüksel, Mersin İl Emniyet Müdürü Mehmet Aslan, Mersin İl Jandarma Komutanı Tuğg. Ercan Atasoy, Yenişehir Kaymakamı Nevzat Şengök, Akdeniz Kaymakamı Zeyit Şener, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanlığı Genel Sekreter Yardımcısı Ali Rıza Özdemir, Mersin Orman Bölge Müdürü Mustafa Yalçın, siyasi parti temsilcileri, İl protokol üyeleri, kamu kurum ve kuruluşları, sivil toplum kuruluşları, öğretmenler, öğrenciler, muhtarlarımız ve halkımız katıldı. 11 Kasım günü düzenlenen “Milli Ağaçlandırma Günü” kapsamında “Geleceğe Nefes Cumhuriyete Nefes” temasıyla, ilimizde gerçekleştirilen etkinlikte 13 İlçede, 66 lokasyonda, 130 bin adet fidan 125 ha alanda, Vali Ali Hamza Pehlivan’ın öncülüğünde toprakla buluşturuldu. Etkinlikte açıklamalarda bulunan Vali Pehlivan “Bugün bu etkinliğimizi “Geleceğe Nefes ve Cumhuriyete Nefes” temasıyla gerçekleştiriyoruz. Cumhuriyetimizin 100. Yılına gelmiş olmanın hep birlikte haklı gururunu, onurunu taşıyoruz. 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü vesilesiyle tüm Türkiye’de aynı anda fidan dikim etkinliği gerçekleştiriliyor. Bizde bugün itibariyle 15 bin fidanı toprakla buluştururken ilimiz genelinde de 13 ilçemizde 66 lokasyonda toplamda 130 binin üzerinde fidan dikmiş olacağız. Sezon içerisinde 5 milyon adet fidanımızı toprakla buluşturacağız. Sayın Cumhurbaşkanımızın himayeleriyle bugün bütün yurtta Geleceğe Nefes Cumhuriyete Nefes etkinliğinin hem ilimiz hem ülkemiz hem de tüm dünya için hayırlara, iyiliklere ve güzelliklere vesile olmasını temenni ediyorum” dedi. Mersin Orman Bölge Müdürü Yalçın konuşmasında “Bu dünya bize önceki nesillerden miras kalmadı, biz onu gelecek nesillerden ödünç aldık. O halde bu emaneti geleceğe taşıma görevi bizler için çok önemli bir sorumluluk ve asla ihmal edilemeyecek bir zorunluluktur. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından 2019 yılında ilan edilen "11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü" ormanlarımızı korumak, sürdürülebilir şekilde yönetmek ve gelecek nesillerimiz için yurdumuzu daha sağlıklı, daha yaşanabilir kılmak ve bir farkındalık oluşturmak için, fidanları toprakla buluşturma günüdür. Biraz sonra dikeceğimiz fidanların daha yeşil bir Mersin ve daha yeşil bir Türkiye'ye vesile olmasını diliyor, tüm dünyaya örnek olması temennisiyle, sizlerin ve bütün milletimizin 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Gününü kutluyorum” dedi. Mersin Orman Bölge Müdürlüğü olarak desteklerinden ve katılımlarından dolayı Sayın Valimize ve Sayın Valimizin Şahsında bütün katılımcılara teşekkür ederiz.
6 Kasım 2019 tarihli ve 2019/24 sayılı Cumhurbaşkanlığı Genelgesi gereğince; ekonomik, ekolojik ve sosyal açıdan büyük öneme sahip olan ormanlarımızı korumak, sürdürülebilir şekilde yönetmek ve gelecek nesillerimiz için yurdumuzu daha sağlıklı ve yaşanabilir kılmak amacıyla, Sayın Bakanımızın kamuoyu ile paylaşmış olduğu “Geleceğe Nefes Cumhuriyete Nefes” teması ile Cumhuriyetimizin 100. Yılında Mersin’de 13 ilçemizde fidan dikim etkinliğimizi gerçekleştirerek 100. Yıl Cumhuriyet Ormanları kurduk.

İlimiz Yenişehir ilçesi Turunçlu Mahallesinde düzenlenen etkinliğe, Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Murat Fırat, Vali Yardımcısı Dr. Mehmet Ali Özkan, Baro Başkan Yardımcısı Av. Kazım Yüksel, Mersin İl Emniyet Müdürü Mehmet Aslan, Mersin İl Jandarma Komutanı Tuğg. Ercan Atasoy, Yenişehir Kaymakamı Nevzat Şengök, Akdeniz Kaymakamı Zeyit Şener, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanlığı Genel Sekreter Yardımcısı Ali Rıza Özdemir, Mersin Orman Bölge Müdürü Mustafa Yalçın, siyasi parti temsilcileri, İl protokol üyeleri, kamu kurum ve kuruluşları, sivil toplum kuruluşları, öğretmenler, öğrenciler, muhtarlarımız ve halkımız katıldı.

11 Kasım günü düzenlenen “Milli Ağaçlandırma Günü” kapsamında “Geleceğe Nefes Cumhuriyete Nefes” temasıyla, ilimizde gerçekleştirilen etkinlikte 13 İlçede, 66 lokasyonda, 130 bin adet fidan 125 ha alanda, Vali Ali Hamza Pehlivan’ın öncülüğünde toprakla buluşturuldu.

Etkinlikte açıklamalarda bulunan Vali Pehlivan “Bugün bu etkinliğimizi “Geleceğe Nefes ve Cumhuriyete Nefes” temasıyla gerçekleştiriyoruz. Cumhuriyetimizin 100. Yılına gelmiş olmanın hep birlikte haklı gururunu, onurunu taşıyoruz. 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü vesilesiyle tüm Türkiye’de aynı anda fidan dikim etkinliği gerçekleştiriliyor. Bizde bugün itibariyle 15 bin fidanı toprakla buluştururken ilimiz genelinde de 13 ilçemizde 66 lokasyonda toplamda 130 binin üzerinde fidan dikmiş olacağız. Sezon içerisinde 5 milyon adet fidanımızı toprakla buluşturacağız. Sayın Cumhurbaşkanımızın himayeleriyle bugün bütün yurtta Geleceğe Nefes Cumhuriyete Nefes etkinliğinin hem ilimiz hem ülkemiz hem de tüm dünya için hayırlara, iyiliklere ve güzelliklere vesile olmasını temenni ediyorum” dedi.

Mersin Orman Bölge Müdürü Yalçın konuşmasında “Bu dünya bize önceki nesillerden miras kalmadı, biz onu gelecek nesillerden ödünç aldık. O halde bu emaneti geleceğe taşıma görevi bizler için çok önemli bir sorumluluk ve asla ihmal edilemeyecek bir zorunluluktur. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından 2019 yılında ilan edilen "11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü" ormanlarımızı korumak, sürdürülebilir şekilde yönetmek ve gelecek nesillerimiz için yurdumuzu daha sağlıklı, daha yaşanabilir kılmak ve

bir farkındalık oluşturmak için, fidanları toprakla buluşturma günüdür. Biraz sonra dikeceğimiz fidanların daha yeşil bir Mersin ve daha yeşil bir Türkiye'ye vesile olmasını diliyor, tüm dünyaya örnek olması temennisiyle, sizlerin ve bütün milletimizin 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Gününü kutluyorum” dedi.

Mersin Orman Bölge Müdürlüğü olarak desteklerinden ve katılımlarından dolayı Sayın Valimize ve Sayın Valimizin Şahsında bütün katılımcılara teşekkür ederiz.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve mersindesonhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.