MERSİN’DE RÜŞVET VE RESMİ BELGEDE SAHTECİLİK OPERASYONU

Asayiş (mersindesonhaber) - mersindesonhaber | 25.11.2025 - 22:17, Güncelleme: 25.11.2025 - 22:17 93 kez okundu.
 

MERSİN’DE RÜŞVET VE RESMİ BELGEDE SAHTECİLİK OPERASYONU

Mersin İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Mersin ve Silifke Cumhuriyet Başsavcılıkları tarafından yürütülen soruşturmalar kapsamında gümrük işlemlerine ilişkin rüşvet ve resmi belgede sahtecilik iddialarına yönelik operasyon gerçekleştirdi.

Soruşturma kapsamında, bazı gümrük personelinin görev ve yetkilerini kötüye kullanarak rüşvet ilişkilerine dahil oldukları ve sahte resmi belge düzenlediklerine yönelik bilgiler üzerine çalışma başlatıldı. Yapılan değerlendirmeler doğrultusunda, 16 gümrük memuru ile 17 şirket sahibi veya çalışanı olmak üzere toplam 33 şüpheliye yönelik 35 adreste eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonlarda 33 kişi gözaltına alındı. İşlemlerinin ardından 1 şüpheli savcılıkça serbest bırakılırken, 21 kişi hakkında adli kontrol uygulanmasına, 11 kişi hakkında ise tutuklama kararı verilmesine hükmedildi. Emniyet yetkilileri, kamu görevine yönelik güveni zedeleyen ve devlet işleyişini olumsuz etkileyen suçlarla mücadelenin kararlılıkla sürdürüldüğünü belirtti.
Mersin İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Mersin ve Silifke Cumhuriyet Başsavcılıkları tarafından yürütülen soruşturmalar kapsamında gümrük işlemlerine ilişkin rüşvet ve resmi belgede sahtecilik iddialarına yönelik operasyon gerçekleştirdi.

Soruşturma kapsamında, bazı gümrük personelinin görev ve yetkilerini kötüye kullanarak rüşvet ilişkilerine dahil oldukları ve sahte resmi belge düzenlediklerine yönelik bilgiler üzerine çalışma başlatıldı. Yapılan değerlendirmeler doğrultusunda, 16 gümrük memuru ile 17 şirket sahibi veya çalışanı olmak üzere toplam 33 şüpheliye yönelik 35 adreste eş zamanlı operasyon düzenlendi.

Operasyonlarda 33 kişi gözaltına alındı. İşlemlerinin ardından 1 şüpheli savcılıkça serbest bırakılırken, 21 kişi hakkında adli kontrol uygulanmasına, 11 kişi hakkında ise tutuklama kararı verilmesine hükmedildi.

Emniyet yetkilileri, kamu görevine yönelik güveni zedeleyen ve devlet işleyişini olumsuz etkileyen suçlarla mücadelenin kararlılıkla sürdürüldüğünü belirtti.

Mersin HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve mersindesonhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.