halkalı escort bayanlar
SİTESOL1
SİTESAĞ1

MİLLETVEKİLİ BOZAN, TUTUKLU ERDEMCİ'YE YÖNELİK İŞKENCE İDDİASINI MECLİS'E TAŞIDI.

Siyaset (mersindesonhaber) - mersindesonhaber | 04.08.2023 - 13:45, Güncelleme: 04.08.2023 - 13:45 12078+ kez okundu.
 

MİLLETVEKİLİ BOZAN, TUTUKLU ERDEMCİ'YE YÖNELİK İŞKENCE İDDİASINI MECLİS'E TAŞIDI.

Yeşil Sol Parti Mersin Milletvekili Av. Ali Bozan, Konya Ereğli Yüksek Güvenlikli Cezaevi'nde tutuklu Vahdettin Erdemci'ye yönelik işkence iddiasını Meclis'e taşıdı, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'a "İddiaların basına yansıdığı haberlerin ardından ne tür girişimlerde bulunulmuştur" diye sordu.

Geçtiğimiz günlerde Konya Ereğli Yüksek Güvenlikli Cezaevi'nde tutuklu bulunan Vahdettin Erdemci'ye yönelik işkence iddiaları kamuoyuna yansımış ve iddialar büyük tepkilere neden olmuştu. Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi Mersin Milletvekili Av. Ali Bozan, iddialar üzerine konunun takipçisi olarak Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'a iddiaların aydınlatılması için soru önergesi verdi. Önergenin açıklamasında Milletvekili Av Ali Bozan, "Geçtiğimiz günlerde yayınlanan bir haberde Vahdettin Erdemci'nin ailesiyle yaptığı telefon görüşmesinde 'özel ekip' olduklarını söyleyen gardiyanlar tarafından darp edildiğini belirtip 'Buradan cenazem çıkacak' ifadeleri kamuoyunun gündemine düşmüştü. Haber üzerine avukatlar girişimde bulunarak kısa zaman içerisinde cezaevini ziyaret edip Vahdettin Erdemci'yle görüşme yapmışlardır. Görüşme neticesinde, işkence yapıldığı iddialarını destekleyen bazı anekdotlar aktarılmış, avukat arkadaşlar anlatılanları tarafımıza iletmişlerdir. Koah, kalp, bronşit ve boyun fıtığı gibi sağlık sorunları bulunan Vahdettin Erdemci'nim yerlerde sürüklendiği ve darp edildiği iddiaları kamuoyunda ciddi rahatsızlık yaratmıştır. Kamuoyunda yaşanan bu rahatsızlığın giderilmesi için ivedilikle cezaevinde gerekli çalışma ve denetimlerin yapılıp kamuoyunun bilgilendirilmesi gerekmektedir" ifadelerine yer verdi. Milletvekili Bozan, önergenin devamında Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'a yanıtlaması üzerine şu soruları yöneltti. "1- Vahdettin Erdemci'ye işkence edildiği iddialarının basına yansıdığı haberlerin ardından ne tür girişimlerde bulunulmuştur? 2- Erdemci'nin ailesiyle yaptığı telefon görüşmesinde gardiyanlar tarafından darp edildiğini belirterek, “Buradan cenazem çıkacak” ifadesi üzerine cezaevi ile ilgili iddianın doğruluğunu saptamak amacıyla bir soruşturma başlatılmış mıdır, başlatılmışsa soruşturma ne aşamadadır? 3- Konya Ereğli Yüksek Güvenlikli Cezaevi'nde kendilerini "özel ekip" olarak tanımlayan gardiyanlar gerçekten bilginiz dahilinde özel olarak mı oluşturulmuşlardır? 4- Konya Ereğli Yüksek Güvenlikli Cezaevi ve diğer tüm cezaevlerinde tutuklu ve hükümlülere karşı sık sık gündeme gelen işkence uygulamalarının son bulması için yürüttüğünüz çalışmalar var mıdır , varsa bu çalışmalar nelerdir?"
Yeşil Sol Parti Mersin Milletvekili Av. Ali Bozan, Konya Ereğli Yüksek Güvenlikli Cezaevi'nde tutuklu Vahdettin Erdemci'ye yönelik işkence iddiasını Meclis'e taşıdı, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'a "İddiaların basına yansıdığı haberlerin ardından ne tür girişimlerde bulunulmuştur" diye sordu.

Geçtiğimiz günlerde Konya Ereğli Yüksek Güvenlikli Cezaevi'nde tutuklu bulunan Vahdettin Erdemci'ye yönelik işkence iddiaları kamuoyuna yansımış ve iddialar büyük tepkilere neden olmuştu. Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi Mersin Milletvekili Av. Ali Bozan, iddialar üzerine konunun takipçisi olarak Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'a iddiaların aydınlatılması için soru önergesi verdi.

Önergenin açıklamasında Milletvekili Av Ali Bozan, "Geçtiğimiz günlerde yayınlanan bir haberde Vahdettin Erdemci'nin ailesiyle yaptığı telefon görüşmesinde 'özel ekip' olduklarını söyleyen gardiyanlar tarafından darp edildiğini belirtip 'Buradan cenazem çıkacak' ifadeleri kamuoyunun gündemine düşmüştü. Haber üzerine avukatlar girişimde bulunarak kısa zaman içerisinde cezaevini ziyaret edip Vahdettin Erdemci'yle görüşme yapmışlardır. Görüşme neticesinde, işkence yapıldığı iddialarını destekleyen bazı anekdotlar aktarılmış, avukat arkadaşlar anlatılanları tarafımıza iletmişlerdir. Koah, kalp, bronşit ve boyun fıtığı gibi sağlık sorunları bulunan Vahdettin Erdemci'nim yerlerde sürüklendiği ve darp edildiği iddiaları kamuoyunda ciddi rahatsızlık yaratmıştır. Kamuoyunda yaşanan bu rahatsızlığın giderilmesi için ivedilikle cezaevinde gerekli çalışma ve denetimlerin yapılıp kamuoyunun bilgilendirilmesi gerekmektedir" ifadelerine yer verdi.

Milletvekili Bozan, önergenin devamında Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'a yanıtlaması üzerine şu soruları yöneltti.

"1- Vahdettin Erdemci'ye işkence edildiği iddialarının basına yansıdığı haberlerin ardından ne tür girişimlerde bulunulmuştur?

2- Erdemci'nin ailesiyle yaptığı telefon görüşmesinde gardiyanlar tarafından darp edildiğini belirterek, “Buradan cenazem çıkacak” ifadesi üzerine cezaevi ile ilgili iddianın doğruluğunu saptamak amacıyla bir soruşturma başlatılmış mıdır, başlatılmışsa soruşturma ne aşamadadır?

3- Konya Ereğli Yüksek Güvenlikli Cezaevi'nde kendilerini "özel ekip" olarak tanımlayan gardiyanlar gerçekten bilginiz dahilinde özel olarak mı oluşturulmuşlardır?

4- Konya Ereğli Yüksek Güvenlikli Cezaevi ve diğer tüm cezaevlerinde tutuklu ve hükümlülere karşı sık sık gündeme gelen işkence uygulamalarının son bulması için yürüttüğünüz çalışmalar var mıdır , varsa bu çalışmalar nelerdir?"

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve mersindesonhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.