halkalı escort bayanlar
SİTESOL1
SİTESAĞ1

MİLLETVEKİLİ KOCAMAZ ÇİFTÇİ ALDIĞI SABİT FAİZLİ KREDİNİN ESNEK HALE GETİRİLMESİYLE MAĞDUR EDİLMİŞTİR

Siyaset (mersindesonhaber) - mersindesonhaber | 23.05.2024 - 11:40, Güncelleme: 23.05.2024 - 11:40 2013 kez okundu.
 

MİLLETVEKİLİ KOCAMAZ ÇİFTÇİ ALDIĞI SABİT FAİZLİ KREDİNİN ESNEK HALE GETİRİLMESİYLE MAĞDUR EDİLMİŞTİR

İYİ Parti Mersin Milletvekili Burhanettin Kocamaz, TBMM’de çiftçilerin sesi oldu.

Çiftçilerin yaşadıkları sıkıntıları ve hukuksuzca karşı karşıya kaldıkları yüksek faiz oranlarını bir kez daha dile getiren Milletvekili Kocamaz, hükümete seslenerek; bu konuda acilen tedbir alınması gerektiğini söyledi. İYİ Parti Mersin Milletvekili Burhanettin Kocamaz, hem seçim bölgesi Mersin, hem de ülke gündemine ilişkin sorunları gündeme getirmeye devam ediyor. Bu kez çiftçilerin yaşadıkları sıkıntıları TBMM Genel Kurulunda konuşan Milletvekili Kocamaz, Geçtiğimiz yıl Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından “müjde” olarak duyurulan Çiftçi Destek Kredisi faizlerinde artış yapıldığını söyleyerek; Faiz artışlarının daha önce kullanılmış sabit faizli kredilere de uygulanmasının, çiftçi ve esnaf kesiminde büyük bir mağduriyete yol açtığını ileri sürdü. “ FAİZ ARTIŞLARININ SABİT FAİZLİ KREDİLERE DE UYGULANMASI, BÜYÜK BİR MAĞDURİYETE YOL AÇMIŞTIR ” Konuşmasında yüksek girdiler karşısında maliyetlerini bile karşılayamayan çiftçilerin borçlarından dolayı her yıl tarla satmak zorunda kaldığını vurgulayan Milletvekili Kocamaz, esnafların da kepenk kapatmakta olduğuna işaret etti. Kocamaz “ Çiftçilerimizin Ziraat Bankasından kullanmış oldukları kredi faizleri yüzde 9,75'ten yüzde 23,50'ye yükseltilirken esnaflarımızın Halk Bankasından aldıkları kredilerin faizleri de yüzde 7,5'tan yüzde 17'ye yükseltilmiştir. Bu faiz artışı sonrası Ziraat Bankasından 103 bin TL kredi alan çiftçimizin borcu bir anda 187 bin TL'ye yükselmiştir. Faiz artışlarının daha önce kullanılmış sabit faizli kredilere de uygulanması, çiftçi ve esnaf kesiminde büyük bir mağduriyete yol açmıştır””dedi. “ ÇİFTÇİ VE ESNAFLAR KREDİ FAİZLERİNE YAPILAN YÜKSEK ZAMLARIN GERİ ALINMASINI TALEP EDİYOR ” Artan faizlerin çiftçiyi doğrudan etkilediğini belirten Milletvekili Burhanettin Kocamaz, hükümete seslenerek çiftçi ve esnafların kredi faizlerine yapılan yüksek zamların geri alınmasını talep ettiğini dile getirdi.
İYİ Parti Mersin Milletvekili Burhanettin Kocamaz, TBMM’de çiftçilerin sesi oldu.

Çiftçilerin yaşadıkları sıkıntıları ve hukuksuzca karşı karşıya kaldıkları yüksek faiz oranlarını bir kez daha dile getiren Milletvekili Kocamaz, hükümete seslenerek; bu konuda acilen tedbir alınması gerektiğini söyledi.

İYİ Parti Mersin Milletvekili Burhanettin Kocamaz, hem seçim bölgesi Mersin, hem de ülke gündemine ilişkin sorunları gündeme getirmeye devam ediyor. Bu kez çiftçilerin yaşadıkları sıkıntıları TBMM Genel Kurulunda konuşan Milletvekili Kocamaz, Geçtiğimiz yıl Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından “müjde” olarak duyurulan Çiftçi Destek Kredisi faizlerinde artış yapıldığını söyleyerek; Faiz artışlarının daha önce kullanılmış sabit faizli kredilere de uygulanmasının, çiftçi ve esnaf kesiminde büyük bir mağduriyete yol açtığını ileri sürdü.

“ FAİZ ARTIŞLARININ SABİT FAİZLİ KREDİLERE DE UYGULANMASI, BÜYÜK BİR MAĞDURİYETE YOL AÇMIŞTIR ”

Konuşmasında yüksek girdiler karşısında maliyetlerini bile karşılayamayan çiftçilerin borçlarından dolayı her yıl tarla satmak zorunda kaldığını vurgulayan Milletvekili Kocamaz, esnafların da kepenk kapatmakta olduğuna işaret etti.

Kocamaz “ Çiftçilerimizin Ziraat Bankasından kullanmış oldukları kredi faizleri yüzde 9,75'ten yüzde 23,50'ye yükseltilirken esnaflarımızın Halk Bankasından aldıkları kredilerin faizleri de yüzde 7,5'tan yüzde 17'ye yükseltilmiştir. Bu faiz artışı sonrası Ziraat Bankasından 103 bin TL kredi alan çiftçimizin borcu bir anda 187 bin TL'ye yükselmiştir. Faiz artışlarının daha önce kullanılmış sabit faizli kredilere de uygulanması, çiftçi ve esnaf kesiminde büyük bir mağduriyete yol açmıştır””dedi.

“ ÇİFTÇİ VE ESNAFLAR KREDİ FAİZLERİNE YAPILAN YÜKSEK ZAMLARIN GERİ ALINMASINI TALEP EDİYOR ”

Artan faizlerin çiftçiyi doğrudan etkilediğini belirten Milletvekili Burhanettin Kocamaz, hükümete seslenerek çiftçi ve esnafların kredi faizlerine yapılan yüksek zamların geri alınmasını talep ettiğini dile getirdi.

Habere ifade bırak !
Habere Ek Video
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve mersindesonhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.