ORMAN ŞEHİTLERİ DUALARLA ANILDI
ORMAN ŞEHİTLERİ DUALARLA ANILDI
Eller semaya kalktı orman şehitleri için dualar edildi. Mersin’in Erdemli ilçesinde, Erdemli Belediyesi tarafından Muharrem Ayı dolayısıyla düzenlenen programda orman şehitleri dualarla anıldı.
Eller semaya kalktı orman şehitleri için dualar edildi. Mersin’in Erdemli ilçesinde, Erdemli Belediyesi tarafından Muharrem Ayı dolayısıyla düzenlenen programda orman şehitleri dualarla anıldı.
Muharrem ayının manevi atmosferinde gerçekleştirilen etkinlikte, orman yangınlarında hayatını kaybeden kahramanlar için rahmet okundu ve dualar edildi. Programa, tanınmış akademisyen ve ilahiyatçı Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu da katılarak katılımcılara hitap etti. Kur’ân-ı Kerîm tilaveti ise Muhammed Cemal Hoca tarafından yapıldı.
Vatandaşlar, okunan dualara hep birlikte eşlik ederek, orman yangınlarında hayatını kaybeden şehitler için niyazda bulundu. Programın ardından, paylaşmanın ve bereketin simgesi olan aşure ikram edildi.
Birlik ve beraberlik içerisinde böylesine anlamlı bir programda bir araya gelmekten duyduğu memnuniyeti dile getiren Erdemli Belediye Başkanı Mustafa Kara, “ Bugün burada birlik ve beraberliğimizi pekiştiren, paylaşmanın ve dayanışmanın en güzel örneklerinden olan Muharrem Ayı’nın manevi iklimi ile uğurlamak, onun bizlere hatırlattığı değerleri hep birlikte yaşamak için buluştuk. Bu kutlu ay içinde barındırdığı anlamlarla hem tarihimize hem de manevi dünyamıza derin izler bırakmıştır. Muharrem Ayı sadece bir takvim başlangıcı değil aynı zamanda sabrın, metanetin ve kardeşliğin sembolüdür. Muharrem Ayı Hicri yılın başı fakat asıl başlangıç, kalbin huzur bulup kendine gelmesidir. Asıl Hicretse insanın içindeki kötülüklerden hakikata yürüyüştür. Bugün burada yapılan dualar, okunan ayetler yakın zamanda Eskişehir’de yaşanan orman yangınında şehit olan orman işçilerimizin aziz ruhlarına hediye olsun inşallah. Rabbim şehadetlerini kabul etsin,ailelerine sabır, milletimize selamet nasip etsin” diye konuştu.
Programı çok beğendiğini ifade eden Fatma Yavuz, “ Çok güzel belediye başkanımız Avgadı gibi bir yerde etkinlik yaptığı için teşekkür ediyoruz” diye konuştu.
Böyle bir program düzenlendiği için çok mutlu olduğunu ifade eden Ayşe Küpe, “ Çok güzel bir program oldu, geldik. Nihat hocamızı dinledik, güzel Kuranlar okundu, aşureler dağıtıldı yedik. Allah kabul etsin” diye konuştu.
Belediyenin halkı düşünerek çok güzel bir program yaptığını ifade eden Ahmet Yıldırım, “ Erdemli Belediyesi gerçekten halkını, vatandaşını aydınlatmak için misafirleri de getirmiş. Buradaki vatandaşın aklına gelmeyen birçok şeyi hatırlatarak çok güzel bir program hazırlamış. Muharrem Ayı’nın kutsiyetinden bahsettiler” diye konuştu.
Öte yandan program akademisyen ve ilahiyatçı Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu’nun vatandaşlarla toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.
Mersin HABERİ
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.