SİTESOL1
SİTESAĞ1

TARSUS BELEDİYESİ ZABITA EKİPLERİ KALDIRIM İŞGALİNE GEÇİT VERMİYOR

Asayiş (mersindesonhaber) - mersindesonhaber | 13.10.2025 - 15:31, Güncelleme: 13.10.2025 - 15:31 187 kez okundu.
 

TARSUS BELEDİYESİ ZABITA EKİPLERİ KALDIRIM İŞGALİNE GEÇİT VERMİYOR

Tarsus Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, kent merkezinde vatandaşların güvenli ve rahat biçimde yürüyebilmesi için çalışmalarını sürdürüyor. Makam Mevkii başta olmak üzere ana cadde ve sokaklarda yapılan denetimlerde, kaldırımları işgal eden masa, sandalye, ürün stantları ve uygunsuz araç parkları tespit edildi.

DEFALARCA UYARILAN 12 İŞLETMEYE CEZA, 3 İŞLETMEYE TEBLİGAT   Ekipler, esnaf ve vatandaşları yasal sınırlar hakkında bilgilendirerek birçok kez uyarıda bulundu. Ancak uyarılara rağmen işgale devam eden 12 işletmeye idari para cezası kesildi. Ayrıca ruhsatı bulunmadığı belirlenen 3 işletmeye ise İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatı almaları için resmi tebligat yapıldı.       “BU MÜCADELE CEZA İÇİN DEĞİL, DÜZEN İÇİN”   Tarsus Belediyesi, yapılan uygulamaların cezalandırma amacı taşımadığını; engelli, yaşlı, çocuk ve tüm vatandaşların kaldırımları güvenle kullanabilmesi için denetimlerin kararlılıkla sürdürüleceğini belirtti.       BAŞKAN BOLTAÇ: “KALDIRIMLAR HEPİMİZİN ORTAK ALANI”   Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç, denetimlerin amacının kent düzenini korumak olduğunu vurgulayarak şöyle konuştu:  “Kaldırımlar hepimizin ortak alanı. Amacımız kimseyi zor durumda bırakmak değil, şehrimizi daha düzenli ve erişilebilir hale getirmek. Defalarca yapılan uyarılara rağmen işgale devam eden 12 işletmeye ceza uyguladık, 3 işletmeye ise İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatı almaları için tebligat verdik. Daha yaşanabilir bir Tarsus için bu süreci hep birlikte yürütmeliyiz.”
Tarsus Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, kent merkezinde vatandaşların güvenli ve rahat biçimde yürüyebilmesi için çalışmalarını sürdürüyor. Makam Mevkii başta olmak üzere ana cadde ve sokaklarda yapılan denetimlerde, kaldırımları işgal eden masa, sandalye, ürün stantları ve uygunsuz araç parkları tespit edildi.

DEFALARCA UYARILAN 12 İŞLETMEYE CEZA, 3 İŞLETMEYE TEBLİGAT

 

Ekipler, esnaf ve vatandaşları yasal sınırlar hakkında bilgilendirerek birçok kez uyarıda bulundu. Ancak uyarılara rağmen işgale devam eden 12 işletmeye idari para cezası kesildi. Ayrıca ruhsatı bulunmadığı belirlenen 3 işletmeye ise İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatı almaları için resmi tebligat yapıldı.

 

 

 

“BU MÜCADELE CEZA İÇİN DEĞİL, DÜZEN İÇİN”

 

Tarsus Belediyesi, yapılan uygulamaların cezalandırma amacı taşımadığını; engelli, yaşlı, çocuk ve tüm vatandaşların kaldırımları güvenle kullanabilmesi için denetimlerin kararlılıkla sürdürüleceğini belirtti.

 

 

 

BAŞKAN BOLTAÇ: “KALDIRIMLAR HEPİMİZİN ORTAK ALANI”

 

Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç, denetimlerin amacının kent düzenini korumak olduğunu vurgulayarak şöyle konuştu:

 “Kaldırımlar hepimizin ortak alanı. Amacımız kimseyi zor durumda bırakmak değil, şehrimizi daha düzenli ve erişilebilir hale getirmek. Defalarca yapılan uyarılara rağmen işgale devam eden 12 işletmeye ceza uyguladık, 3 işletmeye ise İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatı almaları için tebligat verdik. Daha yaşanabilir bir Tarsus için bu süreci hep birlikte yürütmeliyiz.”

Mersin HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve mersindesonhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.