SİTESOL1
SİTESAĞ1

TARSUS BELEDİYESİ’NDEN KALDIRIM İŞGALLERİNE KARŞI KARARLI DENETİM

Asayiş (mersindesonhaber) - mersindesonhaber | 07.09.2025 - 10:21, Güncelleme: 07.09.2025 - 11:45 453 kez okundu.
 

TARSUS BELEDİYESİ’NDEN KALDIRIM İŞGALLERİNE KARŞI KARARLI DENETİM

Tarsus Belediyesi, Makam Mevki başta olmak üzere kent merkezindeki ana cadde ve sokaklarda kaldırımları işgal eden unsurlara yönelik denetimlerini sürdürüyor.

Yapılan kontrollerde kaldırımlara bırakılan masa, sandalye, ürün stantları ve uygunsuz araç parkları tespit edildi. DEFALARCA UYARILANLARA YAPTIRIM Tarsus Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, esnaf ve vatandaşları yasal sınırlar konusunda bilgilendirerek defalarca uyardı. Ancak uyarılara rağmen işgale devam eden işletmelere cezai işlem uygulandı. Denetimler sonucunda 8 işletmeye idari para cezası kesilirken, 4 işletmeye de işyeri ruhsatı açmaları için resmi tebligat verildi. Tarsus Belediyesi, bu uygulamaların yalnızca cezadan ibaret olmadığını; engelli, yaşlı ve çocuklar başta olmak üzere herkesin kaldırımları güvenle kullanabilmesi için kararlı bir şekilde devam edeceğini bildirdi. BAŞKAN BOLTAÇ: “HEPİMİZİN ORTAK SORUMLULUĞU” Belediye Başkanı Ali Boltaç, denetimlerin amacının düzeni sağlamak olduğunu belirterek, “Kaldırımlar hepimizin ortak alanı. Amacımız kimseyi zor durumda bırakmak değil, kenti daha düzenli ve erişilebilir hale getirmek. Defalarca yapılan uyarılara rağmen işgale devam eden 8 işletmeye ceza uygulandı. 4 işletmeye de ruhsat açmaları için tebligat verildi. Daha yaşanabilir bir Tarsus için bu süreci birlikte yürütmeliyiz.” dedi.  
Tarsus Belediyesi, Makam Mevki başta olmak üzere kent merkezindeki ana cadde ve sokaklarda kaldırımları işgal eden unsurlara yönelik denetimlerini sürdürüyor.

Yapılan kontrollerde kaldırımlara bırakılan masa, sandalye, ürün stantları ve uygunsuz araç parkları tespit edildi.

DEFALARCA UYARILANLARA YAPTIRIM

Tarsus Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, esnaf ve vatandaşları yasal sınırlar konusunda bilgilendirerek defalarca uyardı. Ancak uyarılara rağmen işgale devam eden işletmelere cezai işlem uygulandı. Denetimler sonucunda 8 işletmeye idari para cezası kesilirken, 4 işletmeye de işyeri ruhsatı açmaları için resmi tebligat verildi.

Tarsus Belediyesi, bu uygulamaların yalnızca cezadan ibaret olmadığını; engelli, yaşlı ve çocuklar başta olmak üzere herkesin kaldırımları güvenle kullanabilmesi için kararlı bir şekilde devam edeceğini bildirdi.

BAŞKAN BOLTAÇ: “HEPİMİZİN ORTAK SORUMLULUĞU”

Belediye Başkanı Ali Boltaç, denetimlerin amacının düzeni sağlamak olduğunu belirterek, “Kaldırımlar hepimizin ortak alanı. Amacımız kimseyi zor durumda bırakmak değil, kenti daha düzenli ve erişilebilir hale getirmek. Defalarca yapılan uyarılara rağmen işgale devam eden 8 işletmeye ceza uygulandı. 4 işletmeye de ruhsat açmaları için tebligat verildi. Daha yaşanabilir bir Tarsus için bu süreci birlikte yürütmeliyiz.” dedi.

 

Mersin HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere Ek Video
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve mersindesonhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.