TDK BAŞKANI PROF. DR. OSMAN MERT ERDEMLİ’DE ÖĞRENCİLERLE BULUŞTU

Eğitim (mersindesonhaber) - mersindesonhaber | 01.12.2025 - 16:43, Güncelleme: 01.12.2025 - 16:43 333 kez okundu.
 

TDK BAŞKANI PROF. DR. OSMAN MERT ERDEMLİ’DE ÖĞRENCİLERLE BULUŞTU

Erdemli ilçesinde, İl Millî Eğitim Müdürlüğü ve Erdemli Belediyesinin iş birliğiyle lise öğrencilerine yönelik “Türkçeyi Doğru Kullanmak Neden Önemlidir?” konulu bir söyleşi düzenlendi. Programa, Türk Dil Kurumu Başkanı Prof. Dr. Osman Mert’in yanı sıra İl Millî Eğitim Müdürü Muhammed Özdemirci de katıldı. Etkinlik, Millî Eğitim Bakanlığının “Dilimizin Zenginlikleri” projesi kapsamında gerçekleştirildi.

Söyleşide, Türkçenin doğru, güzel ve etkili kullanımına ilişkin değerlendirmeler yapılırken, öğrencilerin dil bilincini güçlendirmeyi amaçlayan çeşitli içerikler yer aldı. Program kapsamında kaligrafi tekniğiyle hazırlanmış atasözlerinden oluşan bir sergi sunuldu; ayrıca türkü ve şiir dinletileri gerçekleştirildi. İl Millî Eğitim Müdürü Muhammed Özdemirci konuşmasında, projenin Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli’nin dil ve kültür odaklı yaklaşımını desteklediğini belirtti. Dilin, kültürel miras ve toplumsal birlik açısından önemine değinen Özdemirci, etkinliğin öğrencilerde dil bilinci oluşturmayı hedeflediğini ifade etti. Türk Dil Kurumu Başkanı Prof. Dr. Osman Mert’in Türk dili ve Türk dünyasına yönelik çalışmalarının da programın içeriğine katkı sunduğunu dile getirdi. Etkinliğe İl Millî Eğitim Müdürü Muhammed Özdemirci, Erdemli Belediye Başkanı Mustafa Kara, Millî Eğitim yöneticileri, öğretmenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.  
Erdemli ilçesinde, İl Millî Eğitim Müdürlüğü ve Erdemli Belediyesinin iş birliğiyle lise öğrencilerine yönelik “Türkçeyi Doğru Kullanmak Neden Önemlidir?” konulu bir söyleşi düzenlendi. Programa, Türk Dil Kurumu Başkanı Prof. Dr. Osman Mert’in yanı sıra İl Millî Eğitim Müdürü Muhammed Özdemirci de katıldı. Etkinlik, Millî Eğitim Bakanlığının “Dilimizin Zenginlikleri” projesi kapsamında gerçekleştirildi.

Söyleşide, Türkçenin doğru, güzel ve etkili kullanımına ilişkin değerlendirmeler yapılırken, öğrencilerin dil bilincini güçlendirmeyi amaçlayan çeşitli içerikler yer aldı. Program kapsamında kaligrafi tekniğiyle hazırlanmış atasözlerinden oluşan bir sergi sunuldu; ayrıca türkü ve şiir dinletileri gerçekleştirildi.

İl Millî Eğitim Müdürü Muhammed Özdemirci konuşmasında, projenin Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli’nin dil ve kültür odaklı yaklaşımını desteklediğini belirtti. Dilin, kültürel miras ve toplumsal birlik açısından önemine değinen Özdemirci, etkinliğin öğrencilerde dil bilinci oluşturmayı hedeflediğini ifade etti. Türk Dil Kurumu Başkanı Prof. Dr. Osman Mert’in Türk dili ve Türk dünyasına yönelik çalışmalarının da programın içeriğine katkı sunduğunu dile getirdi.

Etkinliğe İl Millî Eğitim Müdürü Muhammed Özdemirci, Erdemli Belediye Başkanı Mustafa Kara, Millî Eğitim yöneticileri, öğretmenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.

 

Mersin HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve mersindesonhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.