SİTESOL1
SİTESAĞ1

TİCARİ SÜT İŞLETMELERİNCE 933 BİN 234 TON İNEK SÜTÜ TOPLANDI

Gündem (mersindesonhaber) - mersindesonhaber | 13.10.2025 - 14:30, Güncelleme: 13.10.2025 - 14:30 117 kez okundu.
 

TİCARİ SÜT İŞLETMELERİNCE 933 BİN 234 TON İNEK SÜTÜ TOPLANDI

Ticari süt işletmeleri tarafından toplanan inek sütü miktarı, Ağustos ayında bir önceki yılın aynı ayına göre %0,5 azaldı, Ocak-Ağustos döneminde ise bir önceki yılın aynı dönemine göre %0,6 arttı.

Ağustos ayında bir önceki yılın aynı ayına göre, inek peyniri üretimi %0,7 azaldı, ayran ve kefir üretimi %9,8 arttı, yoğurt üretimi %7,0 arttı, içme sütü üretimi %6,0 arttı, tereyağı ve sadeyağ üretimi %6,8 arttı. Ocak-Ağustos döneminde ise bir önceki yılın aynı dönemine göre, inek peyniri üretimi %1,7 arttı, ayran ve kefir üretimi %8,3 arttı, yoğurt üretimi %4,3 arttı, içme sütü üretimi %8,1 arttı, tereyağı ve sadeyağ üretimi %10,1 arttı. Bir önceki ay 946 bin 158 ton olan ticari süt işletmelerince toplanan inek sütü miktarı Ağustos ayında %1,4 oranında azalarak 933 bin 234 ton oldu. Bir önceki ay 127 bin 164 ton olan içme sütü üretimi Ağustos ayında %4,1 oranında artarak 132 bin 359 ton olarak gerçekleşti.
Ticari süt işletmeleri tarafından toplanan inek sütü miktarı, Ağustos ayında bir önceki yılın aynı ayına göre %0,5 azaldı, Ocak-Ağustos döneminde ise bir önceki yılın aynı dönemine göre %0,6 arttı.

Ağustos ayında bir önceki yılın aynı ayına göre, inek peyniri üretimi %0,7 azaldı, ayran ve kefir üretimi %9,8 arttı, yoğurt üretimi %7,0 arttı, içme sütü üretimi %6,0 arttı, tereyağı ve sadeyağ üretimi %6,8 arttı. Ocak- Ağustos döneminde ise bir önceki yılın aynı dönemine göre, inek peyniri üretimi %1,7 arttı, ayran ve kefir üretimi %8,3 arttı, yoğurt üretimi %4,3 arttı, içme sütü üretimi %8,1 arttı, tereyağı ve sadeyağ üretimi %10,1 arttı.

Bir önceki ay 946 bin 158 ton olan ticari süt işletmelerince toplanan inek sütü miktarı Ağustos ayında %1,4 oranında azalarak 933 bin 234 ton oldu.

Bir önceki ay 127 bin 164 ton olan içme sütü üretimi Ağustos ayında %4,1 oranında artarak 132 bin 359 ton olarak gerçekleşti.

Mersin HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve mersindesonhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.