SİTESOL1
TOLGAGÖKÇELİ

TİCARİ SÜT İŞLETMELERİNCE 987 BİN 634 TON İNEK SÜTÜ TOPLANDI

Gündem (mersindesonhaber) - mersindesonhaber | 14.09.2026 - 17:46, Güncelleme: 14.09.2026 - 17:46 102 kez okundu.
 

TİCARİ SÜT İŞLETMELERİNCE 987 BİN 634 TON İNEK SÜTÜ TOPLANDI

Ticari süt işletmeleri tarafından toplanan inek sütü miktarı, Temmuz ayında bir önceki yılın aynı ayına göre %4,4 arttı, Ocak-Temmuz döneminde ise bir önceki yılın aynı dönemine göre %1,9 arttı.

Temmuz ayında bir önceki yılın aynı ayına göre, inek peyniri üretimi %2,9 arttı, ayran ve kefir üretimi %5,6 arttı, yoğurt üretimi %3,5 arttı, içme sütü üretimi %2,6 arttı, tereyağı ve sadeyağ üretimi %0,1 azaldı. Ocak-Temmuz döneminde ise bir önceki yılın aynı dönemine göre, inek peyniri üretimi %3,6 arttı, ayran ve kefir üretimi %8,8 arttı, yoğurt üretimi %8,4 arttı, içme sütü üretimi %8,6 arttı, tereyağı ve sadeyağ üretimi %2,1 azaldı. Bir önceki ay 995 bin 463 ton olan ticari süt işletmelerince toplanan inek sütü miktarı Temmuz ayında %0,8 oranında azalarak 987 bin 634 ton oldu. Bir önceki ay 139 bin 778 ton olan içme sütü üretimi Temmuz ayında %6,6 oranında azalarak 130 bin 610 ton olarak gerçekleşti.
Ticari süt işletmeleri tarafından toplanan inek sütü miktarı, Temmuz ayında bir önceki yılın aynı ayına göre %4,4 arttı, Ocak-Temmuz döneminde ise bir önceki yılın aynı dönemine göre %1,9 arttı.

Temmuz ayında bir önceki yılın aynı ayına göre, inek peyniri üretimi %2,9 arttı, ayran ve kefir üretimi %5,6 arttı, yoğurt üretimi %3,5 arttı, içme sütü üretimi %2,6 arttı, tereyağı ve sadeyağ üretimi %0,1 azaldı. Ocak- Temmuz döneminde ise bir önceki yılın aynı dönemine göre, inek peyniri üretimi %3,6 arttı, ayran ve kefir üretimi %8,8 arttı, yoğurt üretimi %8,4 arttı, içme sütü üretimi %8,6 arttı, tereyağı ve sadeyağ üretimi %2,1 azaldı.

Bir önceki ay 995 bin 463 ton olan ticari süt işletmelerince toplanan inek sütü miktarı Temmuz ayında %0,8 oranında azalarak 987 bin 634 ton oldu.

Bir önceki ay 139 bin 778 ton olan içme sütü üretimi Temmuz ayında %6,6 oranında azalarak 130 bin 610 ton olarak gerçekleşti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve mersindesonhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.