TÜRKİYE’NİN LOJİSTİK BAŞKENTİ MERSİN’E LOJİSTİK MERKEZ YAPILMASI KARARI ÇIKTI

Gündem (mersindesonhaber) - mersindesonhaber | 27.12.2025 - 21:21, Güncelleme: 27.12.2025 - 21:21 146 kez okundu.
 

TÜRKİYE’NİN LOJİSTİK BAŞKENTİ MERSİN’E LOJİSTİK MERKEZ YAPILMASI KARARI ÇIKTI

Lojistik potansiyeli her geçen gün artan ve Türkiye’nin lojistik başkenti olarak kabul edilen Mersin’de, Odak Kurul çalışmalarıyla sektör temsilcileri ortak akılla hareket ederek bu büyümenin lojistik merkezle planlı şekilde yönetilmesini, birlik ve beraberlik içinde katma değere dönüştürülmesini hedefliyor.

Odak Mersin Lojistik Çalışma Kurulu aylık toplantısı, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Atölye1886’da, MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Sefa Çakır’ın moderatörlüğünde gerçekleştirildi. Toplantıya Yönetim Kurulu Üyesi Murat Aktoğ, Meclis Başkan Yardımcısı Ahmet Aktaş ile birlikte Mersin Limanı’ndan Çukurova Havalimanı’na, Mersin Deniz Ticaret Odası’ndan Mersin Ticaret Borsası’na, akademisyenlerden sektörel kurum ve iş dünyası temsilcilerine kadar geniş bir katılım sağlandı. Toplantının ana gündemini, yıllardır Mersin’in öncelikli talepleri arasında yer alan Lojistik Merkez kurulması oluşturdu. Bugüne kadar bu hedef doğrultusunda yürütülen çalışmaların değerlendirildiği toplantıda, artık gelinen noktada sürecin daha güçlü bir irade ve ısrarla sahiplenilmesi gerektiği vurgulandı. Türkiye’de lojistiğin başkenti olarak anılan, güçlü altyapısı, limanı, havalimanı, kara ve demiryolu bağlantılarıyla stratejik bir konuma sahip olan Mersin’de lojistik merkez kurulmasının ertelenemez bir ihtiyaç olduğu ifade edildi. Katılımcılar, böyle bir merkezin hayata geçirilmesiyle kentin lojistik kapasitesinin artacağı, maliyetlerin düşeceği ve Mersin’in ulusal ve uluslararası rekabette çok daha güçlü bir konuma taşınacağı konusunda görüş birliğine vardı. Toplantı sonunda kısa bir değerlendirme yapan Başkan Çakır, bakanlık tarafından açıklanan 4 sanayi koridorunun Mersin’de kesiştiğini, hızlı trenin geldiğini güçlü liman bağlantıları bulunduğunu hatırlatarak, “Biz istesek de istemesek de coğrafi konumu ve gücüyle Mersin lojistikte büyüyecek. Bizim hedefimiz bir araya gelip bu gelişime doğru yönü verebilmek. Bu nedenle kentin tüm dinamiklerinin bir arada bulunması önemli. Mersin lojistiğinin 2050 – 2075 yılını birlikte planlamalı, doğru yol haritası yapmalıyız” ifadelerini kullandı.
Lojistik potansiyeli her geçen gün artan ve Türkiye’nin lojistik başkenti olarak kabul edilen Mersin’de, Odak Kurul çalışmalarıyla sektör temsilcileri ortak akılla hareket ederek bu büyümenin lojistik merkezle planlı şekilde yönetilmesini, birlik ve beraberlik içinde katma değere dönüştürülmesini hedefliyor.

Odak Mersin Lojistik Çalışma Kurulu aylık toplantısı, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Atölye1886’da, MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Sefa Çakır’ın moderatörlüğünde gerçekleştirildi. Toplantıya Yönetim Kurulu Üyesi Murat Aktoğ, Meclis Başkan Yardımcısı Ahmet Aktaş ile birlikte Mersin Limanı’ndan Çukurova Havalimanı’na, Mersin Deniz Ticaret Odası’ndan Mersin Ticaret Borsası’na, akademisyenlerden sektörel kurum ve iş dünyası temsilcilerine kadar geniş bir katılım sağlandı.

Toplantının ana gündemini, yıllardır Mersin’in öncelikli talepleri arasında yer alan Lojistik Merkez kurulması oluşturdu. Bugüne kadar bu hedef doğrultusunda yürütülen çalışmaların değerlendirildiği toplantıda, artık gelinen noktada sürecin daha güçlü bir irade ve ısrarla sahiplenilmesi gerektiği vurgulandı.

Türkiye’de lojistiğin başkenti olarak anılan, güçlü altyapısı, limanı, havalimanı, kara ve demiryolu bağlantılarıyla stratejik bir konuma sahip olan Mersin’de lojistik merkez kurulmasının ertelenemez bir ihtiyaç olduğu ifade edildi. Katılımcılar, böyle bir merkezin hayata geçirilmesiyle kentin lojistik kapasitesinin artacağı, maliyetlerin düşeceği ve Mersin’in ulusal ve uluslararası rekabette çok daha güçlü bir konuma taşınacağı konusunda görüş birliğine vardı.

Toplantı sonunda kısa bir değerlendirme yapan Başkan Çakır, bakanlık tarafından açıklanan 4 sanayi koridorunun Mersin’de kesiştiğini, hızlı trenin geldiğini güçlü liman bağlantıları bulunduğunu hatırlatarak, “Biz istesek de istemesek de coğrafi konumu ve gücüyle Mersin lojistikte büyüyecek. Bizim hedefimiz bir araya gelip bu gelişime doğru yönü verebilmek. Bu nedenle kentin tüm dinamiklerinin bir arada bulunması önemli. Mersin lojistiğinin 2050 – 2075 yılını birlikte planlamalı, doğru yol haritası yapmalıyız” ifadelerini kullandı.

Mersin HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve mersindesonhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.