SİTESOL1
SİTESAĞ1

VALİ ATİLLA TOROS’TAN SİLİFKE'DEN MERSİN'E UZANAN YOĞUN MESAİ!

Gündem (mersindesonhaber) - mersindesonhaber | 27.06.2025 - 07:20, Güncelleme: 27.06.2025 - 07:20 263 kez okundu.
 

VALİ ATİLLA TOROS’TAN SİLİFKE'DEN MERSİN'E UZANAN YOĞUN MESAİ!

Mersin Valisi Atilla Toros, Silifke ve Taşucu’da bir dizi program gerçekleştirdi. Vali Toros, kamu güvenliği, çevre yönetimi ve bölgesel kalkınma başta olmak üzere çeşitli alanlarda temaslarda bulunarak ilgili kurum ve kuruluşlardan bilgi aldı.

Program kapsamında ilk olarak Silifke Adalet Sarayı’nı ziyaret eden Vali Toros, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Akyıldız ve 1. Ağır Ceza Mahkemesi ile Adalet Komisyonu Başkanı Mücteba Akkaya ile görüştü. Ardından Akkuyu Nükleer Güç Santrali’nde (NGS) gerçekleştirilen güvenlik toplantısına başkanlık eden Toros, kolluk kuvvetlerinin yürüttüğü çalışmalar ve alınan emniyet tedbirlerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Toplantıya Silifke Kaymakamı Abdullah Aslaner, İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ercan Atasoy ve Sahil Güvenlik Mersin Grup Komutanı Albay Fecri Yılmaz da katıldı. Vali Toros ayrıca Akkuyu NGS Jandarma Komando Koruma Tabur Komutanlığı’nı ziyaret ederek yürütülen faaliyetler hakkında bilgi aldı, görevli personele başarılar diledi. Silifke programı kapsamında Taşucu’nda bulunan Ceyport Uluslararası Taşucu Limanı’na da ziyarette bulunan Toros, 1 milyon 509 bin metrekarelik alan üzerinde faaliyet gösteren ve bölge ile ülke ekonomisine katkı sunan limandaki çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldı. Günün ilerleyen saatlerinde çevre yönetimi alanındaki çalışmalara da katılım sağlayan Vali Toros, Türkiye Çevre Ajansı Başkanı Prof. Dr. Ferhat Pirinççi ile görüştü. Görüşmede, çevresel sürdürülebilirliği desteklemeyi amaçlayan Ulusal Depozito Yönetim Sistemi ele alındı. Vali Toros ve beraberindeki heyet, Valilik hizmet binasında kurulan Depozitosu Olan Ambalajlar (DOA) makinesini de inceledi. Programa, Türkiye Çevre Ajansı Başkan Yardımcısı Dr. Zübeyir Dedeoğlu, Çevre Yönetim Hizmetleri Genel Müdürü İsmail Çelik ve İl Müdürü Hasan Alan da eşlik etti. Aynı gün içerisinde düzenlenen Depozito Yönetim Sistemi Koordinasyon Toplantısı’na da katılan Vali Toros, sistemin önemine vurgu yaparak, çevreyle dost bir altyapının hep birlikte inşa edilmesi gerektiğini ifade etti. Toplantı sonunda iade makinesiyle uygulamalı tanıtım gerçekleştirildi. Vali Toros ayrıca ‘Özel Güvenlik Haftası’ kapsamında İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk ve beraberindeki heyeti kabul ederek, özel güvenlik görevlilerinin haftasını kutladı, kamu güvenliğine sundukları katkılar dolayısıyla teşekkürlerini iletti.
Mersin Valisi Atilla Toros, Silifke ve Taşucu’da bir dizi program gerçekleştirdi. Vali Toros, kamu güvenliği, çevre yönetimi ve bölgesel kalkınma başta olmak üzere çeşitli alanlarda temaslarda bulunarak ilgili kurum ve kuruluşlardan bilgi aldı.

Program kapsamında ilk olarak Silifke Adalet Sarayı’nı ziyaret eden Vali Toros, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Akyıldız ve 1. Ağır Ceza Mahkemesi ile Adalet Komisyonu Başkanı Mücteba Akkaya ile görüştü. Ardından Akkuyu Nükleer Güç Santrali’nde (NGS) gerçekleştirilen güvenlik toplantısına başkanlık eden Toros, kolluk kuvvetlerinin yürüttüğü çalışmalar ve alınan emniyet tedbirlerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Toplantıya Silifke Kaymakamı Abdullah Aslaner, İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ercan Atasoy ve Sahil Güvenlik Mersin Grup Komutanı Albay Fecri Yılmaz da katıldı.

Vali Toros ayrıca Akkuyu NGS Jandarma Komando Koruma Tabur Komutanlığı’nı ziyaret ederek yürütülen faaliyetler hakkında bilgi aldı, görevli personele başarılar diledi.

Silifke programı kapsamında Taşucu’nda bulunan Ceyport Uluslararası Taşucu Limanı’na da ziyarette bulunan Toros, 1 milyon 509 bin metrekarelik alan üzerinde faaliyet gösteren ve bölge ile ülke ekonomisine katkı sunan limandaki çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldı.

Günün ilerleyen saatlerinde çevre yönetimi alanındaki çalışmalara da katılım sağlayan Vali Toros, Türkiye Çevre Ajansı Başkanı Prof. Dr. Ferhat Pirinççi ile görüştü. Görüşmede, çevresel sürdürülebilirliği desteklemeyi amaçlayan Ulusal Depozito Yönetim Sistemi ele alındı. Vali Toros ve beraberindeki heyet, Valilik hizmet binasında kurulan Depozitosu Olan Ambalajlar (DOA) makinesini de inceledi. Programa, Türkiye Çevre Ajansı Başkan Yardımcısı Dr. Zübeyir Dedeoğlu, Çevre Yönetim Hizmetleri Genel Müdürü İsmail Çelik ve İl Müdürü Hasan Alan da eşlik etti.

Aynı gün içerisinde düzenlenen Depozito Yönetim Sistemi Koordinasyon Toplantısı’na da katılan Vali Toros, sistemin önemine vurgu yaparak, çevreyle dost bir altyapının hep birlikte inşa edilmesi gerektiğini ifade etti. Toplantı sonunda iade makinesiyle uygulamalı tanıtım gerçekleştirildi.

Vali Toros ayrıca ‘Özel Güvenlik Haftası’ kapsamında İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk ve beraberindeki heyeti kabul ederek, özel güvenlik görevlilerinin haftasını kutladı, kamu güvenliğine sundukları katkılar dolayısıyla teşekkürlerini iletti.

Mersin HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve mersindesonhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.