MDTO SEÇİMLERİNDE BEYAZ LİSTE 13 SANDALYE KAZANDI
MDTO SEÇİMLERİNDE BEYAZ LİSTE 13 SANDALYE KAZANDI
Mersin Deniz Ticaret Odası’nda (MDTO) 37 yıl aradan sonra iki listenin yarıştığı seçimler tamamlandı. Meslek komiteleri ile oda meclisi üyelerinin belirlendiği seçimlerde beyaz liste, 24 üyeli mecliste 13 sandalye kazanarak çoğunluğu elde etti.
Mersin Deniz Ticaret Odası’nda (MDTO) 37 yıl aradan sonra iki listenin yarıştığı seçimler tamamlandı. Meslek komiteleri ile oda meclisi üyelerinin belirlendiği seçimlerde beyaz liste, 24 üyeli mecliste 13 sandalye kazanarak çoğunluğu elde etti.
MDTO hizmet binasında saat 09.00’da başlayan oy verme işlemleri, saat 17.00’de sandıkların kapanmasıyla sona erdi. Oyların sayılmasının ardından Ayla Harp ile Kaptan Berdan Doğan’ın öncülüğündeki beyaz listeden 13 aday meclise girerken, Murat Uçar liderliğindeki Değişim Hareketi’nin mavi listesinden 11 aday meclis üyeliğine seçildi.
Meslek komitelerinde ise beyaz liste 6, mavi liste 5 komite kazandı.
Seçimlerin ardından açıklama yapan Ayla Harp, sürece katılanları tebrik ederek MDTO için hayırlı olması temennisinde bulundu. Harp, birlik ve beraberlik içinde hareket ederek başarılı bir dönem geçirmek istediklerini ifade etti.
Kaptan Berdan Doğan da seçimlerin dostane bir ortamda geçtiğini belirterek, beyaz listenin çoğunluğu elde etmesine rağmen mavi listede yer alan isimlerle de birlikte çalışmak istediklerini söyledi.
Doğan, “Beyaz liste olarak biz kazandık ama biz bir ekibiz. Mavi listede çok değerli insanlar var. Onları da yanımıza alarak projelerimizi hayata geçirip sektörümüzü ve kentimizi kalkındıracağız” dedi.
Seçim sonrasında Ayla Harp, Kaptan Berdan Doğan ve Murat Uçar’ın birbirlerini ve diğer grup üyelerini tebrik etmesi de birlik mesajı olarak değerlendirildi.
BAŞKANLIK SEÇİMİ 14 EKİM’DE
Mec liste oluşan 13’e 11’lik dağılım, MDTO’nun yeni yönetiminin belirleneceği ikinci aşama öncesinde beyaz listeye sayısal avantaj sağladı.
MDTO’da yönetim kurulu başkanı, yönetim kurulunun asil ve yedek üyeleri, disiplin kurulu üyeleri ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği delegeleri 14 Ekim Çarşamba günü meclis üyelerinin oylarıyla belirlenecek.
Aynı gün ayrıca meclis başkanı, başkan yardımcıları ve kâtip üyenin de seçimi yapılacak.
Mersin HABERİ
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

