ANAMUR’DA CUMHURİYET’İN 103. YILI COŞKUYLA KUTLANDI
ANAMUR’DA CUMHURİYET’İN 103. YILI COŞKUYLA KUTLANDI
Anamur Belediyesi tarafından 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 103. yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen kutlama programı, vatandaşların yoğun katılımıyla gerçekleştirildi.
Anamur Belediyesi tarafından 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 103. yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen kutlama programı, vatandaşların yoğun katılımıyla gerçekleştirildi.
Cumhuriyet coşkusunun müzik ve etkinliklerle yaşandığı gecede, Belediye Başkanı Durmuş Deniz yaptığı konuşmada Cumhuriyet’in anlamına ve gelecek nesillere karşı taşıdığı sorumluluğa dikkat çekti.
Programda vatandaşlara hitap eden Anamur Belediye Başkanı Durmuş Deniz, Cumhuriyet’in yalnızca bir yönetim biçimi olmadığını belirterek, insan hak ve özgürlüklerinin, demokrasinin ve çağdaş yaşamın güvencesi olduğunu ifade etti.
Cumhuriyet’in, Milli Mücadele’nin ardından büyük bedeller ödenerek kazanılan bağımsızlığın en önemli eseri olduğunu vurgulayan Başkan Deniz, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:
“103 yıl önce ilan edilen yalnızca Cumhuriyet değildir. Yokluk ve yoksulluk içerisinde yaşayan Türk milletinin yeniden ayağa kalkacağı, eğitimden sağlığa, hukuktan ekonomiye, kültür sanattan demokrasiye kadar her alanda dünya ile rekabet edeceği ilan edilmiştir. Büyük devlet adamı Mustafa Kemal Atatürk, yalnızca düşmanı değil, Türk milletinin makus talihini de yenmiştir.”
“ATATÜRK’ÜN EMANETİNE SAHİP ÇIKMAK HEPİMİZİN GÖREVİDİR”
Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Toroslar’da kara kıl çadırlarda yaşayan Yörüklere, yani Anadolu’nun öz evlatlarına Cumhuriyet’i emanet ettiğini hatırlatan Başkan Deniz, bu emanete sahip çıkmanın ve Cumhuriyet’i sonsuza kadar yaşatmanın ortak sorumluluk olduğunu ifade etti.
Cumhuriyetin 103. Yıl dönümünün coşkusunun yaşandığı gece de Kocases ve Anamurlu sanatçı Narman sahne aldı.
Anamur Belediyesi tarafından düzenlenen 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlama programına YENİ Parti Anamur İlçe Başkanı Çetin Mutlu’nun yanı sıra parti yöneticileri, meclis üyeleri, STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.
Mersin HABERİ
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

