MERSİN İL BAŞKANI NESRİN VURAL: ESNAF BİTTİ, HALK BÜYÜK BİR CENDERENİN İÇİNDE

Siyaset (mersindesonhaber) - mersindesonhaber | 12.05.2026 - 09:14, Güncelleme: 12.05.2026 - 09:14 83 kez okundu.
 

MERSİN İL BAŞKANI NESRİN VURAL: ESNAF BİTTİ, HALK BÜYÜK BİR CENDERENİN İÇİNDE

Doğru Yol Partisi (DYP) Mersin İl Başkanı Nesrin Vural, ekonomik darboğazın yalnızca vatandaşın cebini değil, mahalle kültürünü, küçük esnafı ve toplumsal yaşamı da derinden etkilediğini söyledi. Mersin’de sahadan gözlemlerini paylaşan Vural, özellikle küçük işletmelerin ayakta kalmakta zorlandığını ifade etti.

“KÜÇÜK BAKKALLAR TEK TEK YOK OLUYOR” Başkan Nesrin Vural, mahallelerin yıllardır ayakta tutan küçük esnafın hızla kaybolduğunu belirterek, “Eskiden her sokakta bir bakkal olurdu. Şimdi birçok mahallede bir tane bile küçük esnaf kalmadı. İnsanlar büyük ekonomik baskı altında eziliyor” dedi. “FİYATLAR EL YAKIYOR” Vatandaşın market fiyatları karşısında çaresiz kaldığını söyleyen Vural, temel gıda ve günlük ihtiyaç ürünlerindeki artışın aile bütçesini sarstığını belirtti. “Her şey ateş pahası. İnsanlar artık ihtiyaç listesini değil, bütçesini düşünerek alışveriş yapıyor” ifadelerini kullandı. EKONOMİK KRİZ TOPLUMSAL YAPIYI ETKİLİYOR Ekonomik sıkıntıların yalnızca gelir kaybı olmadığını vurgulayan Vural, mahalle dayanışması, komşuluk ilişkileri ve yerel ticaretin de zarar gördüğünü söyledi. Küçük esnafın kapanmasının şehir yaşamında ciddi boşluk oluşturduğunu kaydetti. “KADINLARIN SİYASETTE DAHA FAZLA YER ALMASI GEREKİYOR” Başkan Vural, siyasette kadın temsilinin artmasının toplumsal denge açısından önemli olduğunu belirterek, kadınların bulunduğu her alanda düzen, üretkenlik ve çözüm odaklı yaklaşımın güçlendiğini söyledi.
Doğru Yol Partisi (DYP) Mersin İl Başkanı Nesrin Vural, ekonomik darboğazın yalnızca vatandaşın cebini değil, mahalle kültürünü, küçük esnafı ve toplumsal yaşamı da derinden etkilediğini söyledi. Mersin’de sahadan gözlemlerini paylaşan Vural, özellikle küçük işletmelerin ayakta kalmakta zorlandığını ifade etti.

“KÜÇÜK BAKKALLAR TEK TEK YOK OLUYOR”

Başkan Nesrin Vural, mahallelerin yıllardır ayakta tutan küçük esnafın hızla kaybolduğunu belirterek, “Eskiden her sokakta bir bakkal olurdu. Şimdi birçok mahallede bir tane bile küçük esnaf kalmadı. İnsanlar büyük ekonomik baskı altında eziliyor” dedi.

“FİYATLAR EL YAKIYOR”

Vatandaşın market fiyatları karşısında çaresiz kaldığını söyleyen Vural, temel gıda ve günlük ihtiyaç ürünlerindeki artışın aile bütçesini sarstığını belirtti. “Her şey ateş pahası. İnsanlar artık ihtiyaç listesini değil, bütçesini düşünerek alışveriş yapıyor” ifadelerini kullandı.

EKONOMİK KRİZ TOPLUMSAL YAPIYI ETKİLİYOR

Ekonomik sıkıntıların yalnızca gelir kaybı olmadığını vurgulayan Vural, mahalle dayanışması, komşuluk ilişkileri ve yerel ticaretin de zarar gördüğünü söyledi. Küçük esnafın kapanmasının şehir yaşamında ciddi boşluk oluşturduğunu kaydetti.

“KADINLARIN SİYASETTE DAHA FAZLA YER ALMASI GEREKİYOR”

Başkan Vural, siyasette kadın temsilinin artmasının toplumsal denge açısından önemli olduğunu belirterek, kadınların bulunduğu her alanda düzen, üretkenlik ve çözüm odaklı yaklaşımın güçlendiğini söyledi.

Mersin HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve mersindesonhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.