SİTESOL1
TOLGAGÖKÇELİ

TARSUS’TA TRAFİK GÜVENLİĞİNİ TEHLİKEYE DÜŞÜREN SÜRÜCÜYE 141 BİN TL CEZA

Asayiş (mersindesonhaber) - mersindesonhaber | 30.06.2026 - 09:28, Güncelleme: 30.06.2026 - 09:28 126 kez okundu.
 

TARSUS’TA TRAFİK GÜVENLİĞİNİ TEHLİKEYE DÜŞÜREN SÜRÜCÜYE 141 BİN TL CEZA

Mersin’in Tarsus ilçesinde, trafik güvenliğini tehlikeye düşürdüğü belirlenen araç sahibine 141 bin TL idari para cezası uygulandı.

Mersin İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, sosyal medya platformları ve internet sitelerinde yer alan trafik ihlallerine yönelik sanal devriye çalışmaları kapsamında, bazı sosyal medya hesaplarında “Tarsus TAŞTİ (Otogar Yolu)” başlığıyla paylaşılan video içeriğini incelemeye aldı. Tarsus Trafik Denetleme Büro Amirliği ekiplerince yapılan inceleme sonucunda, trafik güvenliğini tehlikeye düşürdüğü belirlenen araç ve araç sahibi K.A. kısa sürede tespit edildi. Araç sahibine, 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu’nun 23/c maddesi kapsamında “farklı okunmasına veya okunmamasına neden olacak şekilde plakanın kapatılması” ve 47/1-d maddesi kapsamında “trafik güvenliği ve düzeni ile ilgili diğer usul ve yasaklara uyulmaması” hükümleri gereğince toplam 141 bin TL idari para cezası uygulandı. Emniyet ekiplerinin, trafik güvenliğini tehlikeye atan kural ihlallerine yönelik denetimlerinin sürdüğü bildirildi.  
Mersin’in Tarsus ilçesinde, trafik güvenliğini tehlikeye düşürdüğü belirlenen araç sahibine 141 bin TL idari para cezası uygulandı.

Mersin İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, sosyal medya platformları ve internet sitelerinde yer alan trafik ihlallerine yönelik sanal devriye çalışmaları kapsamında, bazı sosyal medya hesaplarında “ Tarsus TAŞTİ (Otogar Yolu)” başlığıyla paylaşılan video içeriğini incelemeye aldı.

Tarsus Trafik Denetleme Büro Amirliği ekiplerince yapılan inceleme sonucunda, trafik güvenliğini tehlikeye düşürdüğü belirlenen araç ve araç sahibi K.A. kısa sürede tespit edildi.

Araç sahibine, 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu’nun 23/c maddesi kapsamında “farklı okunmasına veya okunmamasına neden olacak şekilde plakanın kapatılması” ve 47/1-d maddesi kapsamında “ trafik güvenliği ve düzeni ile ilgili diğer usul ve yasaklara uyulmaması” hükümleri gereğince toplam 141 bin TL idari para cezası uygulandı.

Emniyet ekiplerinin, trafik güvenliğini tehlikeye atan kural ihlallerine yönelik denetimlerinin sürdüğü bildirildi.

 

Mersin HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve mersindesonhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.