SİTESOL1
TOLGAGÖKÇELİ

VALİ TOROS, ÇKA TOPLANTISI VE MUT PROGRAMLARINA KATILDI

Gündem (mersindesonhaber) - mersindesonhaber | 30.06.2026 - 11:22, Güncelleme: 30.06.2026 - 11:22 237 kez okundu.
 

VALİ TOROS, ÇKA TOPLANTISI VE MUT PROGRAMLARINA KATILDI

Mersin Valisi Atilla Toros, 29 Haziran 2026 tarihinde çeşitli programlara katıldı. Toros, gün kapsamında Çukurova Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Toplantısı’na katılırken, Mut ilçesinde de bir dizi ziyaret ve programa iştirak etti.

Mersin Valisi Atilla Toros ve Adana Valisi Mustafa Yavuz’un katılımıyla Çukurova Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Toplantısı gerçekleştirildi. ÇKA Adana Destek Ofisi’nde düzenlenen toplantıda, ajansın yürüttüğü çalışmalar ve faaliyetlere ilişkin değerlendirmelerde bulunuldu. Vali Toros, daha sonra Milli Savunma Bakan Yardımcısı Musa Heybet ile birlikte Mut Kaymakamlığını ziyaret etti. Ziyarette ilçede yürütülen çalışmalar hakkında değerlendirmelerde bulunuldu. Bakan Yardımcısı Heybet ve Vali Toros, Fırat Kalkanı Harekât Bölgesi’nde görevi başındayken rahatsızlanarak şehit olan Piyade Astsubay Kıdemli Başçavuş Kenan Şahin için Mut ilçesinde düzenlenen cenaze törenine de katıldı. Laal Paşa Camii’nde kılınan cenaze namazının ardından Şahin, Mut Şehitliği’nde dualarla son yolculuğuna uğurlandı. Törene Mersin Milletvekili Ali Kıratlı ve il protokolü de katıldı. Vali Atilla Toros, Mut programı kapsamında Mut Bölge Trafik İstasyon Amirliğini de ziyaret ederek yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldı. Toros ayrıca, 2025-2026 eğitim-öğretim yılının sona ermesi dolayısıyla Mut Gazi İlkokulu’nda düzenlenen karne dağıtım programına katıldı. Sınıfları ziyaret eden Toros, öğrencilere karnelerini verdi. Programda öğrencilere yaz tatilini dinlenerek, kitap okuyarak ve kendilerini geliştirerek değerlendirmeleri tavsiyesinde bulunuldu. Toros, öğretmenler odasında eğitimcilerle de bir araya gelerek yıl boyunca yürütülen çalışmalar dolayısıyla teşekkür etti. Program, İstiklal Marşı’nın okunması ve bayrak töreniyle sona erdi. Öte yandan Vali Atilla Toros ve eşi Dudu İrem Toros, Valilik himayelerinde yürütülen “Bilgiye Açılan Kapı: 30 Okul 30 Kütüphane” projesine destek veren hayırseverlerle bir araya geldi. Dudu İrem Toros’un öncülüğünde yürütülen proje kapsamında ilk fazda 30 okula yeni kütüphane kazandırılması hedefleniyor. Projeden 12 ilkokul, 15 ortaokul ve 3 lise faydalanacak. Bu kapsamda 16 bin 368 öğrencinin nitelikli bilgi kaynaklarına erişiminin sağlanması planlanıyor. Proje çerçevesinde, kütüphaneler için bilgisayar, masa, sandalye, dolap ve tefrişat malzemeleri temin edilecek. Kütüphanelerin yapım sürecinde Tarsus Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri, Akdeniz Halk Eğitimi Merkezi kursiyerleri ile Çankaya Özel Eğitim Meslek Okulu’nda eğitim gören özel gereksinimli öğrenciler de görev alacak. Programda konuşan Vali Toros, eğitime yapılan yatırımın geleceğe yapılan yatırım olduğunu belirterek projeye destek veren hayırseverlere teşekkür etti. Toros, okul kütüphanelerine yönelik önemli bir ihtiyacın karşılandığını ve öğrencilerin nitelikli öğrenme ortamlarıyla buluşturulmasına yönelik çalışmaların sürdürüleceğini ifade etti.
Mersin Valisi Atilla Toros, 29 Haziran 2026 tarihinde çeşitli programlara katıldı. Toros, gün kapsamında Çukurova Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Toplantısı’na katılırken, Mut ilçesinde de bir dizi ziyaret ve programa iştirak etti.

Mersin Valisi Atilla Toros ve Adana Valisi Mustafa Yavuz’un katılımıyla Çukurova Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Toplantısı gerçekleştirildi. ÇKA Adana Destek Ofisi’nde düzenlenen toplantıda, ajansın yürüttüğü çalışmalar ve faaliyetlere ilişkin değerlendirmelerde bulunuldu.

Vali Toros, daha sonra Milli Savunma Bakan Yardımcısı Musa Heybet ile birlikte Mut Kaymakamlığını ziyaret etti. Ziyarette ilçede yürütülen çalışmalar hakkında değerlendirmelerde bulunuldu.

Bakan Yardımcısı Heybet ve Vali Toros, Fırat Kalkanı Harekât Bölgesi’nde görevi başındayken rahatsızlanarak şehit olan Piyade Astsubay Kıdemli Başçavuş Kenan Şahin için Mut ilçesinde düzenlenen cenaze törenine de katıldı. Laal Paşa Camii’nde kılınan cenaze namazının ardından Şahin, Mut Şehitliği’nde dualarla son yolculuğuna uğurlandı. Törene Mersin Milletvekili Ali Kıratlı ve il protokolü de katıldı.

Vali Atilla Toros, Mut programı kapsamında Mut Bölge Trafik İstasyon Amirliğini de ziyaret ederek yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Toros ayrıca, 2025-2026 eğitim-öğretim yılının sona ermesi dolayısıyla Mut Gazi İlkokulu’nda düzenlenen karne dağıtım programına katıldı. Sınıfları ziyaret eden Toros, öğrencilere karnelerini verdi. Programda öğrencilere yaz tatilini dinlenerek, kitap okuyarak ve kendilerini geliştirerek değerlendirmeleri tavsiyesinde bulunuldu. Toros, öğretmenler odasında eğitimcilerle de bir araya gelerek yıl boyunca yürütülen çalışmalar dolayısıyla teşekkür etti. Program, İstiklal Marşı’nın okunması ve bayrak töreniyle sona erdi.

Öte yandan Vali Atilla Toros ve eşi Dudu İrem Toros, Valilik himayelerinde yürütülen “Bilgiye Açılan Kapı: 30 Okul 30 Kütüphane” projesine destek veren hayırseverlerle bir araya geldi.

Dudu İrem Toros’un öncülüğünde yürütülen proje kapsamında ilk fazda 30 okula yeni kütüphane kazandırılması hedefleniyor. Projeden 12 ilkokul, 15 ortaokul ve 3 lise faydalanacak. Bu kapsamda 16 bin 368 öğrencinin nitelikli bilgi kaynaklarına erişiminin sağlanması planlanıyor.

Proje çerçevesinde, kütüphaneler için bilgisayar, masa, sandalye, dolap ve tefrişat malzemeleri temin edilecek. Kütüphanelerin yapım sürecinde Tarsus Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri, Akdeniz Halk Eğitimi Merkezi kursiyerleri ile Çankaya Özel Eğitim Meslek Okulu’nda eğitim gören özel gereksinimli öğrenciler de görev alacak.

Programda konuşan Vali Toros, eğitime yapılan yatırımın geleceğe yapılan yatırım olduğunu belirterek projeye destek veren hayırseverlere teşekkür etti. Toros, okul kütüphanelerine yönelik önemli bir ihtiyacın karşılandığını ve öğrencilerin nitelikli öğrenme ortamlarıyla buluşturulmasına yönelik çalışmaların sürdürüleceğini ifade etti.

Mersin HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve mersindesonhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.