SİTESOL1
SİTESAĞ1

ATIK MALZEMELER SANATA DÖNÜŞÜYOR, ERDEMLİ SOKAKLARI RENKLENİYOR

Gündem (mersindesonhaber) - mersindesonhaber | 20.07.2025 - 10:05, Güncelleme: 20.07.2025 - 11:21 257 kez okundu.
 

ATIK MALZEMELER SANATA DÖNÜŞÜYOR, ERDEMLİ SOKAKLARI RENKLENİYOR

Mersin’in Erdemli ilçesinde atık malzemeler geri dönüşümle yeniden hayat buluyor. Erdemli Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, kullanılmayan malzemeleri değerlendirerek birbirinden özgün eserler ortaya çıkarıyor.

Okaliptus ve kavak ağaçları birleştirilerek yeni objeler oluşturuluyor, eski tabelalar sanatsal dokunuşlarla keklik figürlerini oluşturuyor, kullanılmayan salıncaklar ve elektrikli tekerlekler faytonlara dönüşüyor. Ortaya çıkan bu eserler, kentin dört bir yanındaki park ve bahçelerde sergileniyor. Böylece hem çevre bilinci artırılıyor hem de kente estetik bir değer katılıyor. Geri dönüşüm odaklı çalışmalar yürüttüklerini ifade eden Erdemli Belediye Başkanı Mustafa Kara, “ Kullanılmayan ürünleri geri dönüşümde kullanarak Park ve Bahçelerimizi güzelleştiriyoruz. Hem çevreci bir uygulama hem de Erdemlimizin kent estetiği açısından ekiplerimizle yedi yirmi dört çalışıyoruz” diye konuştu.
Mersin’in Erdemli ilçesinde atık malzemeler geri dönüşümle yeniden hayat buluyor. Erdemli Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, kullanılmayan malzemeleri değerlendirerek birbirinden özgün eserler ortaya çıkarıyor.

Okaliptus ve kavak ağaçları birleştirilerek yeni objeler oluşturuluyor, eski tabelalar sanatsal dokunuşlarla keklik figürlerini oluşturuyor, kullanılmayan salıncaklar ve elektrikli tekerlekler faytonlara dönüşüyor.

Ortaya çıkan bu eserler, kentin dört bir yanındaki park ve bahçelerde sergileniyor. Böylece hem çevre bilinci artırılıyor hem de kente estetik bir değer katılıyor.

Geri dönüşüm odaklı çalışmalar yürüttüklerini ifade eden Erdemli Belediye Başkanı Mustafa Kara, “ Kullanılmayan ürünleri geri dönüşümde kullanarak Park ve Bahçelerimizi güzelleştiriyoruz. Hem çevreci bir uygulama hem de Erdemlimizin kent estetiği açısından ekiplerimizle yedi yirmi dört çalışıyoruz” diye konuştu.

Mersin HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere Ek Video
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve mersindesonhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.